Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.10.2014, 17:16   #76
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
Oj ile można tłumaczyć to samo....
To całkiem inna konfiguracja niż wczoraj, dzięki i przepraszam za kłopot i że się nie znam
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.10.2014, 17:19   #77
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,731
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Myślałem że to testowałeś... Jak rozmawialiśmy to o tym pisałem
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2014, 09:37   #78
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
Myślałem że to testowałeś... Jak rozmawialiśmy to o tym pisałem
jak to usunąć zaznaczone strzałką, jak utworze sieć pisze sprzeżona tylko z czym jak mam odłączony odtwarzacz, albo wogóle całą sieć, zresetować do ustawień domyślnych, z paska zadań z ikonki sieci miałem wyżej opcjie rozłącz lub włącz internet znikła mi ta opcja,
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-capture_10252014_103030.jpg  

Ostatnio zmieniany przez KC42 : 25.10.2014 o godz. 09:43
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2014, 15:03   #79
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,731
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
No chyba logiczne, że nie masz przycisku rozłącz, bo tym zajmuje się już router.

Jak nie chcesz grupy domowej (HomeGroup) -> czyli udostępniania to odznacz to co na screenie.

W tedy zniknie ta opcja, internet będzie, a sieć lokalna zniknie

W tedy udostępnianie nie będzie działać -> czyli SMB
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-wyludostepniania.jpg  
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2014, 20:07   #80
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
No chyba logiczne, że nie masz przycisku rozłącz, bo tym zajmuje się już router.

Jak nie chcesz grupy domowej (HomeGroup) -> czyli udostępniania to odznacz to co na screenie.

W tedy zniknie ta opcja, internet będzie, a sieć lokalna zniknie

W tedy udostępnianie nie będzie działać -> czyli SMB
A jak udostępnić dysk, czy to trzeba jakieś specjalne triki po udostępnieniu jest widoczny w otoczeniu sieciowym a odtwarzacz nie widzi, czy po prostu nie obsługuje całych dysków. Mam ich 14 i to by było najwygodniej udostępnić całe.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-capture_10252014_210211.jpg  
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2014, 20:23   #81
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,731
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Oj, google i miałbyś odpowiedź w 1 minute
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-udostepnianiedysku.jpg  
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2014, 20:26   #82
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
Oj, google i miałbyś odpowiedź w 1 minute
to ja robiłem wszystko co na google znalałem czyli poprostu to nie komputer, tylko odtwarzacz pewno nie da się w tym modelu. może ja źle myślę to jak są google to po co są fora wogóle, na każdym forum każą szukać czasami odpowiedź trwa szybciej i kazanie szukać po google.

Ostatnio zmieniany przez KC42 : 25.10.2014 o godz. 20:31
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2014, 20:47   #83
georg
Smakosz... Heinekena!
 
Avatar użytkownika georg
 
Data rejestracji: 03.01.2003
Lokalizacja: gdzieś nieopodal duuużego browaru... :)
Posty: 637
georg niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42 Podgląd Wiadomości
A jak udostępnić dysk, czy to trzeba jakieś specjalne triki po udostępnieniu jest widoczny w otoczeniu sieciowym a odtwarzacz nie widzi, czy po prostu nie obsługuje całych dysków. Mam ich 14 i to by było najwygodniej udostępnić całe.
Niestety, aby Pioneer zobaczył całe dyski po smb trzeba włączyć grupę "wszyscy", nadać pełne uprawnienia i udostępniać bez hasła,
a na to nie pozwala system (niebieska ramka, nieaktywne pole, tam się to włącza).
Lepiej postawić serwer nfs bo tam działa pełne udostępnianie dysków i wtedy odtwarzacz je widzi.
Czy postawienie serwera smb pomoże? Nie wiem, bo nigdy nie sprawdzałem.
georg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.12.2014, 08:30   #84
darekit
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.12.2014
Posty: 1
darekit w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Możecie mi polecić jakąś nagrywarkę blu rey w miarę tanią ? Dzięki z góry
darekit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Poradnik nagrywania plyt blu ray Domi731 Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD 433 16.04.2015 12:21
Czy ten obraz blu ray ma kod regionalny? naimad89 Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray 1 03.12.2014 07:06
głośniki z kina domowego z dvd do odtwarzacza Blu Ray serious Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) 4 19.03.2011 20:23
problem z nagraniem filmu hd na blu ray aarko1 Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD 2 02.03.2011 22:20
Blu Ray z menu ? kalan7 High Definition 0 22.12.2009 17:24


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.