Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.03.2015, 13:31   #16
revolver0
Guru
 
Avatar użytkownika revolver0
 
Data rejestracji: 06.12.2005
Lokalizacja: Torchwood
Posty: 3,839
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
I działa to w końcu?

A zapytam Jeszce czy taki tuner przyjmuje źródło z zewnątrz na port scart?
revolver0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.03.2015, 21:13   #17
Cobros
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 12.03.2012
Posty: 133
Cobros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie bardzo mam jak sprawdzić na tunerze bo rozsypał mi się zasilacz antenowy a nowy dopiero zamówiłem z Allegro. ( w okolicy albo nie było albo było strasznie drogo ) We Wtorek lub Środę powinno przyjść to będę kombinował .

Wiem natomiast że wejście audio w monitorze jednak działa . Trzeba było tak jak mówiłeś włączyć w komputerze . Więc kupiłem od razu kabel Jack-Jack i będę kombinował .

Na drugie pytanie niestety nie odpowiem bo nie wiem .
Cobros jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2015, 23:06   #18
revolver0
Guru
 
Avatar użytkownika revolver0
 
Data rejestracji: 06.12.2005
Lokalizacja: Torchwood
Posty: 3,839
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
ale tuner również działa jako odtwarzacz plików więc może tym sposobem by coś się udało.

Kabel powinien iść od monitora do głośników do gniazda line in i powinno wszystko działać bez przepinania kabli, co jest uciążliwe.

A to drugie pytanie tak zadałem taki offtop z mojej strony.
revolver0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.04.2015, 17:53   #19
Cobros
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 12.03.2012
Posty: 133
Cobros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wszystko działa .

Tylko mam jeszcze jeden maleńki problem . Otóż gdy mam podłączonego Jacka do Line IN od głośników to w komputerze mam wyciszone głośniki . Muszę za każdym razem wypinać jacka z głośników . Wiem że była gdzieś opcja wyłączenia tego wyciszenia,ale nie mogę tego nigdzie znaleźć . Może wiesz jak to zrobić ?
Cobros jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.04.2015, 18:20   #20
revolver0
Guru
 
Avatar użytkownika revolver0
 
Data rejestracji: 06.12.2005
Lokalizacja: Torchwood
Posty: 3,839
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
na to najprawdopodobniej nic nie poradzisz, nie mogą być dwa aktywne złącza więc jedno wejście głośniki wyłączają.
revolver0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.04.2015, 18:40   #21
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,686
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
to zadziala

__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.04.2015, 18:45   #22
revolver0
Guru
 
Avatar użytkownika revolver0
 
Data rejestracji: 06.12.2005
Lokalizacja: Torchwood
Posty: 3,839
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Ale w co to wpiąć? Czy zadziała to jako most?

Z monitora wychodzi dźwięk, z komputera również głośniki są odbiornikiem... NO chyba że i monitor i pc podłączyć do linein.
revolver0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.04.2015, 22:18   #23
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,738
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Co to za herezje, nie trzeba nic od głośników odłączać
Po pierwsze screen z ustawień karty dźwiękowej
Po drugie można bez problemu wybrać z jakiego źródła ma być dźwięk - do 6 źródeł (sterowanie pilotem) - przynajmniej tak mam w głośnikach Logitech Z906 więc w innych zestawach głośników pewnie podobnie
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-2015-04-02-23.15.16.jpg  
Dołączone obrazki
File Type: png Dźwięk_wyciszenie.PNG (48.4 KB, 131 oglądane)
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły

Ostatnio zmieniany przez mgit : 02.04.2015 o godz. 22:21
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2015, 11:03   #24
revolver0
Guru
 
Avatar użytkownika revolver0
 
Data rejestracji: 06.12.2005
Lokalizacja: Torchwood
Posty: 3,839
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
ale Ty masz wypasione głośniki a tamte są normalne wiec i przełączać trzeba.
revolver0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2015, 13:44   #25
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,738
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Moje też są normalne - jak głośniki mogą być nienormalne - nawet w starych głośnikach Creative 5+1 moglem wybrać źródło dźwięku (z tą różnicą że tylko z trzech źródeł)
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2015, 15:53   #26
Cobros
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 12.03.2012
Posty: 133
Cobros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dobra poradziłem sobie z tym prościej i w sumie przez przypadek . Otóż okazało się że głośniki w komputerze działają gdy wtyczka nie jest do końca wciśnięta tak do ok 3/4 . Co dziwniejsze przy takim położeniu wtyczki głos w tunerze nadal jest . Dzięki temu trikowi mam głos zarówno w PC jak i tunerze bez wypinania wtyczki .

Nie wiem na jakiej zasadzie ten trik zadziałał,ale w sumie sam jestem tego ciekaw .
Cobros jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2015, 18:15   #27
revolver0
Guru
 
Avatar użytkownika revolver0
 
Data rejestracji: 06.12.2005
Lokalizacja: Torchwood
Posty: 3,839
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@mgit w głośnikach 2.0 nie ma wybierania źródła dźwięku.
revolver0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2015, 18:46   #28
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,738
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
W dzisiejszych czasach 2.0 to się nie używa
5+1 można mieć już za 100 zł jak nie taniej
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2015, 19:08   #29
Cobros
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 12.03.2012
Posty: 133
Cobros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
W dzisiejszych czasach 2.0 to się nie używa
5+1 można mieć już za 100 zł jak nie taniej
Fajnie. Tylko co to wnosi do tematu ? Zresztą jakość takich 5+1 za 100zł jest żałosna i to wiem nawet ja choć nie jestem audiofilem . Zresztą problem jak już pisałem rozwiązany,może nie standardowo ale ważne że działa .

Dzięki wszystkim za porady .
Cobros jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2015, 20:10   #30
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,738
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Nie przesadzaj zestaw Creative inspire teraz kosztuje 100 zł, ale kilka lat do tylu kosztował 600 zł wiec jakość w porównaniu z 2.0 jest znaczna. Nie dopiecie wtyczki ma swoje konsekwencje a mianowicie nawet stereo w tedy nie masz, gdyż na Jacku masz takie paski i jak jeden nie styka tracisz jeden kanał i masz mono dźwięk
Dołączone obrazki
File Type: png Jack_plug.png (134.1 KB, 117 oglądane)
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły

Ostatnio zmieniany przez mgit : 03.04.2015 o godz. 20:28
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
dvb-t, tuner, tuner do monitora

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Playstation 3 Kabel VGA do monitora CRT - fatalny obraz Baku-1986 Hardware 2 07.07.2011 09:45
Jakiego formatu monitora używasz? yahol Komputery 22 12.02.2010 20:20
Jak zrobic TV z monitora LCD? felkaglxi Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) 0 29.12.2008 20:13
Podłączenie monitora pod D-SUB a DVI Kasprzak Komputery 7 07.10.2007 22:58
Podłączenie DVD do monitora LCD Robuś Napędy optyczne DVD 0 29.11.2005 12:25


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.