![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jezeli w odtwarzacz nie jet wbudowany chip odpowiedzilany za dekodowanie VCD to nie porzadzisz :-/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp. Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 27.02.2004 o godz. 14:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
:cool: Dzięki wam za pomoc napewno w jakiś sposób będę się starał wam odwdzięczyć!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Jeszcze jedno! Dlaczego dźwięk jest tak skopany, jakby się zacinał i miał taki elektroniczny pogłos!POMÓŻCIE!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
Cze KuLeSz.
Udało Ci się stacjonarkę przerobić? Zaglądałem na adresik podany przez CobraVerde i zastosowałem się do tamtych wskazówek lecz niestety nic nie wyszło. Mam model 5183. Po wpisaniu go w wyszukiwarce odesłało mnie do 5083 (takiego jaki Ty posiadasz). Próbowałem z płytką CD-RW. Napisz dokładnie jeśli możesz co robiłeś. THX. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
1. Włącz odtwarzacz DVD (bez płyty wewnątrz !!!)
2. Naciśnij klawisz "PAUSE" na pilocie. 3. Używając pilota wprowadź numer 1472 (na panelu pojawią się cyfry 0147 lub inne). 4. Naciśnij 3-krotnie klawisz "UP" (strzałka do góry)(na panelu pojawi sie 04Fd lub inny). 5. Naciśnij klawisz "program" i "6" oraz "program" i "5" (na panelu pojawi się 04FE lub inny). 6. Nacisnij "enter" (informacje na wyswietlaczu będą migać). 7. Naciśnij "return". 8. Wyłącz odtwarzacz i ponownie włącz. 9. Włóż płytę Video CD. 10. Miłej zabawy !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pentium4ever
![]() |
Dzięki za instrukcje.
Jednakże co z programikiem ściągniętym z tamtej witrynki? Kiedy użyć płytki z wypalonym tym programikiem? Z Twojego opisu wynika jakby jego stosowanie nie było potrzebne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Ten programik jest potrzebny do odblokowania mulitregionu! Wgrywanie jego do twojego DVD jest nie konieczne! Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pentium4ever
![]() |
Dziękówa.
Żeczywiście. Swojego posta wpisałem zanim zastosowałem się do twoich wskazówek. Tóż po tym zrobiłem to co napisałes i żeczywiście działa. Oglądałem "Amelię" na VCD niestety nie do końca bo zasnąłem. Jestem Ci wdzięczny za wskazówki. Dziękuję i pozdrawiam. Do nastepnego problemiku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.03.2004
![]() |
Witam :cool:
Także posiadam LG 5183. W modelach LG LG 5083/5183 oprócz VCD można także uaktywnić SVCD a także dodatkowe funkcje w ustwieniach, np dodatkowe ustawienia związane z wyjściem dźwięku 5.1. Polecam ten modelik, bez problemów czyta filmy na DVD-+R/-+RW ![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.12.2004
![]() |
![]()
Mam z nim mały problemik nie odtwarza mi nagranych DVD+R czy z tym można coś zrobić. Czy mam sprzęt zmienić ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.03.2002
![]() |
w kwestii kodów vcd i svcd do LG 5XXX
Walczylem dzisiaj z LG 5353 u znajomego. Probowalem uruchomic nagrana przez siebie plytke SVCD i niestety nie udalo sie. Zmienilem wg instrukcji sekcje 4 na FE ale zdaje sie ze do SVCD trzeba zmienic inna sekcje. Czy ktos moze mi podpowiedziec co trzeba zrobic aby w/w sprzet odtwarzal SVCD.
Robert |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.12.2004
![]() |
![]()
Dostałem odpowiedz z LG (serwis) ale niestety szału nie robi (mówią że sprzęt nie jest przewidziany do odbioru nagranch DVD ) podpowiadają natomiast żeby spróbować z płytkami DVD-RW nagranymi na minimalnej prędkości.
NO no niechże ktoś się postara i zarzuci kodzikiem. Z góry dzięki jeśli ktoś metodą prób i błędów chapnie jak to odblokować. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.04.2005
![]() |
![]()
Witam walczyłem z Lg 5183 Imetoda podana przez KuleSz Działa polecam
![]() |
![]() |
![]() |