Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV)

Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 04.01.2008, 09:05   #1
akrol-77
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.01.2008
akrol-77 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z kamerą Sony DCR-HC44E podłączoną przez FireWire

Witam wszystkich serdecznie. Mam nadzieję, że pomożecie mi w moim problemie. Mianowicie chodzi o to, że komputer nie wykrywa mi wyżej wymienionej kamery po podłączeniu przez port FireWire. Jeżeli podłączę ją przez USB to wszystko jest OK ... ale ta jakość obrazu. Przechwycony materiał praktycznie nie nadaje się do zrobienia z niego filmu DVD. Raczej wykluczam problem z samym portem FireWire bo identycznie dzieje się, na 3 kompach. Kable też mam w każdym przypadku inne - także raczej niemożliwe żeby wszystkie 3 były uszkodzone. Czy to może być kwestia jakiś sterowników? Niestety nic nie mogę zainstalować ponieważ płytka dostarczona z kamerą jest uszkodzona na tyle, że kompy w ogóle jej nie rozpoznają (nie widzą na niej żadnych plików - zaraz po zakupie wszystko było OK, także na pewno nie jest pusta). Trzeci dzień siedzę na różnych forach i poszukuję rozwiązania ale niestety żadne z rozwiązań jak narazie nie pomogło. Może wiecie skąd można ściągnąć sterowniki jeżeli są potrzebne? Chociaż z tego co już nie raz widziałem to sterowniki nie powinny być potrzebne ponieważ komp powinien wykryć kamerę podłączoną przez FireWire. Aha, może to będzie ważne ... obecnie muszę działać na systemie Windows Vista, ale pod XP dzieje się podobnie. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
akrol-77 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: