![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#136 | |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Nie pomyślałem, o tym rozładowaniu... to faktycznie byłby problem... dobra kamera od BCS załatwi temat. Dam na okno i tyle, najprostsze rozwiązania najlepsze ![]() Teraz tylko dobrać model kamerki pod monitoring i zamawiam - wstępnie myślę nad czymś od BCS ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#137 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pytanko o opla bylo @dalmashin bo ze ty masz foczke to doczytalem
![]() W twoim nowym aucie jak nie stoi za dlugo to moze to nie byc problem ale lepiej dmuchac na zimne niz ratowac sie "pomoca" sasiadow ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Guru
No raczej byłby problem - stoi pod domem przez 5 dni, ja raczej z tych niedzielnych kierowców - do pracy 5 minut piechotą, więc wybieram pieszą wędrówkę. Za to w weekend wypady w góry itd. zależnie od pogody... więc jednak lepszą opcją będzie kamera na okno.
![]() |
#139 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Guru
Z silnikiem 1,5 - z edycji business edition - po jakimś czasie użytkowania, jestem mega zadowolony z tego modelu. Wprawdzie nawigacja jest trochę dziwna... ale Apple Car i Sygnic załatwia temat - mogę śmiało polecić
![]() Na jednym tankowaniu prawie 700 km idzie zrobić...
![]() |
#141 |
Titanium, ST line, Vignale?
Zastanawiam się nad ST line (podoba mi się) i Vignale (lepiej wyposażony w standardzie) w kombiaku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Guru
Cytat:
Titanium - to już kwestia wyposażenia, bogatsze od mojej wersji, sam o niej myślałem, ale fundusze nie pozwoliły - ale to ciągle ten sam silnik itd. Wolałem dopłacić do silnika, niż do podświetlania wewnątrz czy do wycieraczek automatycznych... ale jeśli starczy ci funduszy, na pewno będziesz zadowolony, jak ja - ze swojej edycji. Vignale - o tej wersji nawet nie myślałem, przy zakupie, spoko wyposażenie, ale to ciągle to samo to co mam w edycji business edition + kilka bajerów, jak ekran przezierny, to samo mam przy zegarach więc, fajne bajery ale cena.... i raz jeszcze cena, gdzie idzie przy zakupie w tysiące zł. To co na necie piszą ni jak ma się do tego co oferują w salonie. Dla tego naprawdę warto się przejechać. Różnica w cenie między salonami jest na poziomie 10-13 tyś. Więc warto odwiedzić kilka salonów - ciekawostka, w jednym z salonów, żadnej zniżki mi nie chcieli dać, i przepłaciłbym 13 tyś!, a 100 km dalej oszczędziłem 13 tyś, więc warto zajrzeć do kilku salonów.
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 10.03.2019 o godz. 21:38 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Kumotr
Data rejestracji: 28.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Guru
To bylo pytanie o to ktory producent jeszcze zostawia 12v przy wylaczeniu auta bo myslalem ze na taki pomysl wpadl tylko opel.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Kumotr
Data rejestracji: 28.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
To nie jest takie złe rozwiązanie. Umożliwia choćby nagrywanie kamerą. Ja sprawę załatwiłem przez rozgałęziacz z wyłącznikiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Guru
Zle nie ale gorzej jak zapomnisz wylaczyc. Rownie dobrze mozna podlaczyc na stale kamerke do aku i stosowac ten miernik poziomu naladowania aku - tym sposobem bedziesz mial pewnosc ze aku odpali jak bedziesz tego chcial.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
A nie prosciej timer 24-48 godzinny zmajstowac , mozna i tak jak pisze loki zrobic to mosfet i pare bzdetow koszt znikomy
![]()
![]() |
#148 |
Guru
Nie trzeba nawet majstrowac bo sa gotowe zestawy
Przykladowo https://www.halfords.ie/technology/d...m-hardwire-kit lub pewnie sporo taniej na ali czy allegro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
W powyższej sytuacji rzeczywiście lepsza będzie kamera za oknem.
Ale do samochodu też by się przydała - przy pierwszej stłuczce z wątpliwościami odnośnie winy/sprawcy - zwróci się po wielokroć. https://dashcamtalk.com/best-dash-cams-of-2019/ Z pojedynczych z GPSem poleciłbym viofo a119s, bez GPSa - xiaomi YI. Z podwójnych nic nie polecę, bo jestem ich przeciwnikiem - wolę (i tak mam) dwie niezależne.
![]() |
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Nero Multimedia Suite 10 Platinum HD i edycja filmów HD | ktos | Nero | 2 | 06.10.2011 14:31 |
Tworzenie filmu HD w Pinnacle Studio 14 HD Ultimate Collection, Prosze o pomoc; / | etrido | High Definition | 0 | 14.01.2010 13:10 |
HD Advance/Loader nie widzi plyt | forsaken | Hardware | 7 | 04.02.2008 22:11 |
Hd Loader Czy Hd Advance? Co Lepsze? | peter1918 | Homebrew | 23 | 04.09.2006 18:03 |