Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV)

Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.09.2008, 18:10   #1
WalekMl
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.09.2008
WalekMl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pytanie o Radio samochodowe JVC KD-AVX44

Witam nie wiem moze to zle miejsce by dac ten post ale jestem tu swiezynka.. Chodzi mi konkretnie o to czy ktos wie w jaki sposob mam usnunac ten kod regionalny.. Radio zostalo kupione w USA..
Nie wie czy to zalezy od tego kodu.. Bo ogolnie film niby idzi slyszac dzwiek ale obrazu brak moze wie ktos z czym to moze byc zwiazane..
WalekMl jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.09.2008, 20:11   #2
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
raczej bedzie trudno, jak prawie niemozliwe, a na pewno chalupniczymi metodami. no i z USA radia nie maja RDSu, dlatego choc tanie nie oplaca sie ich kupowac.
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.09.2008, 20:29   #3
WalekMl
Nowy na forum

Wiesz RDS jest dla Mnie szczegolikiem ogolnie malo slucham radia.. Tylko kiszka z tym obrazem czytalem na stronkach ze jednak ten model nie ma ograniczenia regionalnego.. Tylko czemu ten obraz nie idzie szukam w ustawieniach i nie wiem juz sam.. Szkoda ze malo ludzi ma to radio w Polsce z racji ceny no ale trzeba chyba poczekac cierpliwie moze ktos cos bedzie wiedzial..
Stary 11.09.2008, 20:47   #4
pepperman
Guru

ja mialem na nie chrapke, bo np. w UK mozna je dorwac za w miare rozsadne pieniadze w poronaniu do cen polskich, ale odpuscilem, bo w sumie filmow na tym nie bede ogladal .
Stary 11.09.2008, 22:51   #5
WalekMl
Nowy na forum

No czy ja wiem czy rozsadna.. Wiesz ja tez siedze w UK.. I w momencie kiedy kupywalem te radio cena w UK Stala na ebay 300 funtow.. Na allegro mozna juz bylo kupic za 1400 zl wiec wiesz poznorna oszczednosc.. Bo w Polsce masz 3 letnia gwarancje.. Sciagnelem ze stanow bo zaplacilem grosze kupilem gdy Dolar stal 1.90 a zaplcilem 400 dolcow.. Teraz troszke w UK spady to fakt ale w sklepie Stoi 500 Funtow widzialem w Halfordzie

Wiesz ja sam nie wiem co tu moze byc.. Dla Mnie to tak jakby opcja byla jakas wylaczona.. Bo wiesz gdyby cos to nie odpalal by a glos jednak idzie.. Co do tego kodu regonalnego jednak nie ma go w tym radiu wczytalem sie w innych postach na angielskich stronkach.. Jutro chyba zadzownie do Serwisu JVC Ciekawe co oni powiedza najgorsza lipa.. Ze Gwarancja ze stanow nie jest wazna w Europie.. sadzilem ze taka renomowana firma jak JVC to nie wazne jest skad radio jest a wazne ze jest objete gwarancja ich firmy no ale..

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 12.09.2008 o godz. 03:11
Stary 11.09.2008, 23:36   #6
pepperman
Guru

Cytat:
Napisany przez WalekMl Podgląd Wiadomości
No czy ja wiem czy rozsadna.. Wiesz ja tez siedze w UK.. I w momencie kiedy kupywalem te radio cena w UK Stala na ebay 300 funtow.. Na allegro mozna juz bylo kupic za 1400 zl wiec wiesz poznorna oszczednosc.. Bo w Polsce masz 3 letnia gwarancje.. Sciagnelem ze stanow bo zaplacilem grosze kupilem gdy Dolar stal 1.90 a zaplcilem 400 dolcow.. Teraz troszke w UK spady to fakt ale w sklepie Stoi 500 Funtow widzialem w Halfordzie
ja je moglem miec za 250P i gwara byla 2 lata. dolar stal 1.90? moze kurs sredni NBP, ale w bankach kurs sprzedazy to byl chyba jednak ponad 2.

gdzies czytalem na brytyjskim forum, ze ponoc jakis koles majstrowal cos przy kodzie regionalnym i nawet skutecznie, ale czy to prawda byla to nie wiem. prawdiopodobnie grzebal w eletronice, bo trzeba bylo sie z radiem do niego fatygowac.
Stary 12.09.2008, 16:35   #7
WalekMl
Nowy na forum

No jesli 250 to bardzo dobra cena.. trzeba bylo brac i na allegro.. Choc te radia zaczynaja juz spadac.. Juz i na ebayu mozna znalesc za 260.. W Polsce na allegro wczesniej staly blisko 2 tysiecy teraz juz za 1350 mozna kupic.. Wiesz jak to technika dlugo cena sie nie trzyma.. Co do kodu regionalnego jednak sie mylilem te radio jako nieliczne nie posiada go fabrycznie montowanego wlasnie tylko ten model wiec luzik..
Stary 12.09.2008, 16:52   #8
pepperman
Guru

to jest ten kod czy tez nie? ja i tak na te chwile wzialbym cos innego.
Stary 12.09.2008, 21:13   #9
WalekMl
Nowy na forum

Jednak go nie ma.. To juz wiem na pewno ale dalej nie wiem czemu nie wyswietla tego obrazu..
A co takiego bys kupil na dzien dzisiejszy?? Sam wiesz jak jest z ta technika by musial ciagle zmieniac zeby nadarzyc za nia..
Stary 25.09.2008, 16:05   #10
manius1999
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.09.2008
manius1999 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
kolego ja mam ten sam problem,radio mam 2 dni,próbowałem właczyc film i jest to samo,słyszałem że przy jeździe nie można ogladac ale na postoju sie powinno,szukam odpowiedzi na to
manius1999 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2008, 23:29   #11
rosomak
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.09.2008
rosomak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.musicie wyłączyc funkcje Parking Brake, czyli jasno zielony pzrzewód (kostka iso)znostkować z masą radia u mnie działa można oglądac film podczas jazdy autem.pozdr.
rosomak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.10.2008, 20:04   #12
gregi3
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.10.2008
gregi3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czy ma ktos moze polska instrukcje do avx44 z gory dzieki za pomoc!!
gregi3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: