![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
Wybór odtwarzacza blu-ray
Doradzicie mi jaki stacjonarny odtwarzacz blu-ray kupić? Moje wymagania to odtwarzanie filmów z płyt blu-ray M-Disc, odtwarzanie mp3 z pendrive przez port USB, odtwarzanie muzyki z tradycyjnych płyt CD oraz możliwość podłączenia audio do amplitunera Onkyo TX-DS595.
Niektóre odtwarzacze mają w specyfikacji cała listę obsługiwanych formatów, ale które muszą być, a które są niepotrzebne? Nie wiem też o co chodzi z tym 3D oraz jak działa "interpolowanie". Czy mając TV z 3D aby oglądać film w 3D muszę mieć również odtwarzacz 3D? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
By oglądać filmy 3D najpierw musisz mieć TV z 3D, do tego okulary albo aktywne albo pasywne.
Następnie musisz mieć materiał w 3D i tu pojawia się kwestia odtwarzacza. Jeśli odtwarzacz stacjonarny nie obsługuje płyt BD 3D to ich nie odtworzy... proste i logiczne. Co wcale nie oznacza, iż materiału 3D oglądać nie będziesz mógł. Wystarczy w tedy ten materiał 3D dostarczyć w inny sposób np. za pomocą DLAN lub Pendrive - ale w tedy musisz zapomnieć o oryginalnych płytach BD 3D - chociaż też nie do końca - bo jak masz konsolę typu XboxOne to ta ma wsparcie dla BD 3D
![]() |
#3 |
![]() |
TV z 3D mam i komplet okularów z własnym zasilaniem. Co prawda nie jest to jakiś najnowszy model, bo jest już u nast dłuższy czas, więc rozumiem, że kupno odtwarzacza 3D jest uzasadnione. Z drugiej strony nie pamiętam już kiedy ostatni raz oglądałem film w 3D na TV.
Czy Samsung BD-J5500 lub Panasonic DMP-BDT160EG spełnia moje wymagania? To wstępne modele, które wytypowałem przeglądając oferty sprzedaży. Co z podłączeniem audio do amplitunera? Z tyłu mam wolne gniazda z wyjątkiem optical 1 oraz wejścia CD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Słaby wybór:
Panasonic DMP-BDT160EG:
Digital Audio Output Coaxial -> jest Samsunga mógłbyś ewentualnie coxial'em podłączyć. Na twoim miejscu szukałbym czegoś z wyjście optycznym i podłączyłbym pod drugi port optyczny amplitunera -> skoro masz wolny... ale to już inna półka cenowa. Trzeba by szukać coś pokroju YAMAHA BD-S677 Tytan
![]() |
#5 |
![]() |
Nie chcę tyle wkładać w odtwarzacz, który będzie używany od czasu do czasu. To raczej mija się z celem. Jakieś propozycje innych odtwarzaczy w podobnej cenie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
To wybierz Samsung BD-J5500, podłącz coaxial'em nic innego nie wykombinujesz. W cenie do 500 zł są jeszcze gorsze...
Ewentualnie, możesz taki odtwarzacz podłączyć po hdmi do TV, a TV do amplitunera po opticalu. Nie każdy TV obsłuży ci puszczenie dźwięku w ten sposób (starsze modele TV mają z tym problem). Alternatywą jest konsola, która również obsłuży BD i z podłączeniem nie będzie problemu + dodatkowo jako bonus będziesz mieć konsolę do gier.
![]() |
#7 |
![]() |
Hm, właśnie mam tak zrobione, że jedno z gniazd optical mam podłączone z TV.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
Samsung BD-J5500 zamówiony. Jeszcze muszę wybrać jakiś kabel coaxial.
Dzięki mgit. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
blu-rad |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Odtwarz Blu Ray | szakaldg | Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) | 2 | 30.08.2015 22:20 |
Poradnik nagrywania plyt blu ray | Domi731 | Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD | 433 | 16.04.2015 12:21 |
Podłączenie odtwarzacza blu ray z komputerem | KC42 | Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) | 83 | 15.12.2014 07:30 |
głośniki z kina domowego z dvd do odtwarzacza Blu Ray | serious | Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) | 4 | 19.03.2011 19:23 |
problem z nagraniem filmu hd na blu ray | aarko1 | Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD | 2 | 02.03.2011 21:20 |