Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) (https://forum.cdrinfo.pl/f108/)
-   -   zgrywanie danych z dekodera nbox HDTV (https://forum.cdrinfo.pl/f108/zgrywanie-danych-dekodera-nbox-hdtv-83901/)

joujoujou 07.03.2011 15:02

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1149533)
[...]
Mój dekoder przy HD ma tylko HDMI, a przy SD ma tylko Scart, [...]

A to przykre. :glaszcze:

:mruga:

Patrix 07.03.2011 15:05

Niestety przykre :(

poznaniok 10.03.2011 08:11

z wyjscia HDMI nie mozna jeszcze rozszyfrowac sygnalu z n-ki.
wyjscie USB w tym dekoderze nie sluzy do przesylania sygnalu tv
[temat to zgrywanie z nbox HDTV ? czy jestem slepy ?]

Patrix 10.03.2011 13:53

Cytat:

Napisany przez poznaniok (Post 1149966)
[temat to zgrywanie z nbox HDTV ? czy jestem slepy ?]

Dziedzina problemu ta sama, poszerzyłem jedynie zbiór - zawsze można zmienić temat na *zgrywanie danych z dekodera HDTV*
wtedy będzie się to tyczyć wielu platform, lepszy jeden temat niż sto o tym samym.

@Jou pisał, że coś tam istnieje do tego HDMI, ale ze względu na licencje i "czyjeś długie łapy" produkt nie jest zbyt dostępny...

billboard 26.09.2011 03:02

Moze sprobowac zrobic obraz dysku np. Acronis True Image obsługuje nastepujace systemy plikow: FAT16/32 NTFS exFAT Ext2/Ext3/Ext4 ReiserFS Linux SWAP. Noz widelec da sie odczytac zawartosc.

jbrejtfus 17.11.2011 13:28

ciekawa odpowiedz

Paluki 07.01.2012 21:45

Dużo takich odpowiedzi mamy, tyle tylko ze dostawcy tych dekoderów ograniczają maluczkich a piraci maja to w D.
Poza tym ograniczenia te wynikają z bezsilności dostawców, którzy wolą je wprowadzać dla zysków niż zwielokrotniać zyski schodząc z opłatami w dół.
Ale to głupota operatorów i naiwność nas ze operator chce dobrze dla nas, nic bardziej mylnego.
Tak czy owak problem kopiowania na własny użytek jest w FK bo to operatorzy ograniczaja nasze prawa za nasze pieniadze.
----------------------------------------------
Jak ktos ma kase to obejdzie zabezpieczenia (allegro)

jbrejtfus 07.01.2012 22:07

Cytat:

Napisany przez Paluki (Post 1196145)
Dużo takich odpowiedzi mamy, tyle tylko ze dostawcy tych dekoderów ograniczają maluczkich a piraci maja to w D.
Poza tym ograniczenia te wynikają z bezsilności dostawców, którzy wolą je wprowadzać dla zysków niż zwielokrotniać zyski schodząc z opłatami w dół.
Ale to głupota operatorów i naiwność nas ze operator chce dobrze dla nas, nic bardziej mylnego.
Tak czy owak problem kopiowania na własny użytek jest w FK bo to operatorzy ograniczaja nasze prawa za nasze pieniadze.
----------------------------------------------
Jak ktos ma kase to obejdzie zabezpieczenia (allegro)

a mozesz troche konkretniej bo nie wiem gdzie szukac

Paluki 07.01.2012 23:16

Cytat:

Napisany przez jbrejtfus (Post 1196148)
a mozesz troche konkretniej bo nie wiem gdzie szukac

Proszę bardzo;
1.szukaj na ihdmi.pc nSplitter Pro 1x2 MKII QS
2.szukaj na ihdmi.pl Konwerter sygnału HDMI na COMPONENT HD (YPbPr).
3.szukaj na avermedia DarkCrystal HDCapturePro

Niestety nie jest to tanio ale skuteczne i FULHD, ale uwaga nie na kazdym PC oprogramowanie działa prawidłowo. Mozesz tez wykorzystać Pinacle 14, Corel Video,ale sprawdź jak masz możliwość bo pogarsza jakość przy przechwytywaniu.
Nowa karta wejsc z HDMI to Newmi DM626

Avermedia należy uważac nie zawsze działa prawidłowo (nie nagrywa), czekam na kartę z C4i i bedę testował - mogę sie podzielić uwagami.
Te przełączniki i konwertery działają na 100% bez utraty jakości.
Moge powiedzieć tak - taniej od tego co tu podałem jest tylko gorzej.
Można kupić drożej i będzie jeszcze lepiej.
Za małommam komentazy wiec linki do stron nie wchodzą
Pozdrawiam :)

jbrejtfus 08.01.2012 11:30

no dzieki ci bardzo teraz zaczne w to wszystko sie wgryzac aty tez daj znac jak ci idzie pozdrawiam jbrejtfus

Paluki 08.01.2012 12:49

Moze jeszcze coś dodam.
Kupiłem, wczesniej recorder -
Dysk multimedialny Full HD nagrywarka Movie Cube D850H 2TB + odtwarzacz DVD!-
Myslałem ze ma wejscia YPbPr aby nagrywac własnie przez w/w conwertery. Niestety nie ma, ale jest fajny bo działa jak magnetowid i podłaczenie do sieci powoduje ze masz oddzielny dysk na filmy itp. posiada tez wiele błedów programowych co mnie wkurzyło a producent ma to w D. Błedy nie sa az tak bolesne wiec jest do przyjecia. Nagrywa HD z naziemnej cyfrówki. w MPG4. Dyski są wymienne co jest bardzo przydatne dla filmoteki.
Chce tez kupić nboxa drugiego na rozbiórkę aby pobawic sie z prywatna filmoteką (przeniesc filmy na MoveCube) - uwazam ze to sie da trzeba tylko popracować.
Potrzebny jest mi tylko ktos kto zna dobrze lub bdb Linuxa.

Berion 08.01.2012 14:39

Dlaczego akurat dobrze lub bardzo dobrze?

Paluki 08.01.2012 15:32

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1196213)
Dlaczego akurat dobrze lub bardzo dobrze?

Bo akurat z przecitnymi muszę pracować na codzien i wiem co potrafią, a ja potrzebuje rozwiązac problem. To wszystko w tym temacie.

M@X 10.01.2012 15:46

Jak ktos jest dalej zainteresowany tematem to dzis dowiedzialem sie o istnieniu czegos takiego : http://www.blackmagic-design.com/products/intensity/

Dobra macierz i mozna nawet 1080p zgrywac ;-)!

Paluki 10.01.2012 18:28

Dostałem kartę PCI-E CAPTURE CARD firmy C4i. za 477 zł i karta jest super. Przechwytuje HDMI HDCP czyli wszystko. Nie potrzeba trójników. Zapisuje w mpg2 (szkoda) ale dobre i to można konwertować. Jakość jest bardzo dobra przy 1080i. Można ustawiać parametry sygnału, jasność, kontrast itp.
Avermedia w/w przeze mnie można do kosza
----------------------------------------------------------------------------------
Kończe wypowiedzi na forum bo admin kasuje posty. a ja takich cwaniaczków nie trawie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:38.