![]() |
Cytat:
:mruga: |
Niestety przykre :(
|
z wyjscia HDMI nie mozna jeszcze rozszyfrowac sygnalu z n-ki.
wyjscie USB w tym dekoderze nie sluzy do przesylania sygnalu tv [temat to zgrywanie z nbox HDTV ? czy jestem slepy ?] |
Cytat:
wtedy będzie się to tyczyć wielu platform, lepszy jeden temat niż sto o tym samym. @Jou pisał, że coś tam istnieje do tego HDMI, ale ze względu na licencje i "czyjeś długie łapy" produkt nie jest zbyt dostępny... |
Moze sprobowac zrobic obraz dysku np. Acronis True Image obsługuje nastepujace systemy plikow: FAT16/32 NTFS exFAT Ext2/Ext3/Ext4 ReiserFS Linux SWAP. Noz widelec da sie odczytac zawartosc.
|
ciekawa odpowiedz
|
Dużo takich odpowiedzi mamy, tyle tylko ze dostawcy tych dekoderów ograniczają maluczkich a piraci maja to w D.
Poza tym ograniczenia te wynikają z bezsilności dostawców, którzy wolą je wprowadzać dla zysków niż zwielokrotniać zyski schodząc z opłatami w dół. Ale to głupota operatorów i naiwność nas ze operator chce dobrze dla nas, nic bardziej mylnego. Tak czy owak problem kopiowania na własny użytek jest w FK bo to operatorzy ograniczaja nasze prawa za nasze pieniadze. ---------------------------------------------- Jak ktos ma kase to obejdzie zabezpieczenia (allegro) |
Cytat:
|
Cytat:
1.szukaj na ihdmi.pc nSplitter Pro 1x2 MKII QS 2.szukaj na ihdmi.pl Konwerter sygnału HDMI na COMPONENT HD (YPbPr). 3.szukaj na avermedia DarkCrystal HDCapturePro Niestety nie jest to tanio ale skuteczne i FULHD, ale uwaga nie na kazdym PC oprogramowanie działa prawidłowo. Mozesz tez wykorzystać Pinacle 14, Corel Video,ale sprawdź jak masz możliwość bo pogarsza jakość przy przechwytywaniu. Nowa karta wejsc z HDMI to Newmi DM626 Avermedia należy uważac nie zawsze działa prawidłowo (nie nagrywa), czekam na kartę z C4i i bedę testował - mogę sie podzielić uwagami. Te przełączniki i konwertery działają na 100% bez utraty jakości. Moge powiedzieć tak - taniej od tego co tu podałem jest tylko gorzej. Można kupić drożej i będzie jeszcze lepiej. Za małommam komentazy wiec linki do stron nie wchodzą Pozdrawiam :) |
no dzieki ci bardzo teraz zaczne w to wszystko sie wgryzac aty tez daj znac jak ci idzie pozdrawiam jbrejtfus
|
Moze jeszcze coś dodam.
Kupiłem, wczesniej recorder - Dysk multimedialny Full HD nagrywarka Movie Cube D850H 2TB + odtwarzacz DVD!- Myslałem ze ma wejscia YPbPr aby nagrywac własnie przez w/w conwertery. Niestety nie ma, ale jest fajny bo działa jak magnetowid i podłaczenie do sieci powoduje ze masz oddzielny dysk na filmy itp. posiada tez wiele błedów programowych co mnie wkurzyło a producent ma to w D. Błedy nie sa az tak bolesne wiec jest do przyjecia. Nagrywa HD z naziemnej cyfrówki. w MPG4. Dyski są wymienne co jest bardzo przydatne dla filmoteki. Chce tez kupić nboxa drugiego na rozbiórkę aby pobawic sie z prywatna filmoteką (przeniesc filmy na MoveCube) - uwazam ze to sie da trzeba tylko popracować. Potrzebny jest mi tylko ktos kto zna dobrze lub bdb Linuxa. |
Dlaczego akurat dobrze lub bardzo dobrze?
|
Cytat:
|
Jak ktos jest dalej zainteresowany tematem to dzis dowiedzialem sie o istnieniu czegos takiego : http://www.blackmagic-design.com/products/intensity/
Dobra macierz i mozna nawet 1080p zgrywac ;-)! |
Dostałem kartę PCI-E CAPTURE CARD firmy C4i. za 477 zł i karta jest super. Przechwytuje HDMI HDCP czyli wszystko. Nie potrzeba trójników. Zapisuje w mpg2 (szkoda) ale dobre i to można konwertować. Jakość jest bardzo dobra przy 1080i. Można ustawiać parametry sygnału, jasność, kontrast itp.
Avermedia w/w przeze mnie można do kosza ---------------------------------------------------------------------------------- Kończe wypowiedzi na forum bo admin kasuje posty. a ja takich cwaniaczków nie trawie. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:38. |