Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Odzyskiwanie danych (https://forum.cdrinfo.pl/f109/)
-   -   Odzysk danych z faceboka (https://forum.cdrinfo.pl/f109/odzysk-danych-faceboka-93518/)

adfahd 10.06.2014 13:47

Tak , sa to bardzo cenne dane .. Pisalem juz 2 razy do supportu Facebooka , pisalem tez prosbe jako opinie o ich serwisie , pisalem tez na kanal facebooka .. Pisalem w pomocy spolecznosciowej .. pisalem po polsku i po angielsku ..

NIestety zostalem calkowicie olany i nikt nie raczyl nawet odpowiedziec czy tak czy nie ..

Berion ,

Wiec twierdzisz ze ta firma sciemnia i nie mozliwe jest to do odtworzenia z dysku ?? zaznaczam ze jest to firma do informatyki sledczo kryminalnej wykonujaca wlasnie ekspertyzy na zlecenia policji itp .

Naprawde jestem w stanie duzo zaplacic za odzyskanie tego ...

revolver0 10.06.2014 13:37

Jeżeli fb nie usuwa danych rozmów, to z nimi się skontaktuj, zapewne to są cenne dla Ciebie informacje, może pomogą.

Berion 10.06.2014 13:29

Nie jest możliwe.
Nie przekonasz.
Policja nie przyjmuje zleceń... ani nawet nie wykonuje ekspertyz (zleca zewnętrznym firmom).

;)

adfahd 10.06.2014 13:20

Facebook niestety nie oferuje odzyskiwania rozmow a nie mam jak tego zglosic na policje .

Ale tak jak pisalem , dzwonilem do wielu firm odzyskyjacych dane oraz do kilku firm detektywistycznych specjalizujacych sie wlasnie w sektorze informatyki sledczej . I jedna z tych firm detektywistycznych twierdzi ze mozliwe jest z dysku odtworzenie tego co bylo wpisywane na tablicy czatu w FB .

Rozmawialem z gosciem chwile czasu , nie chodzi tutaj o pliki cookie , jakies tymczasowe pliki internetowe ani nic tego typu . Nie chcial mi tego zbytnio wytlumaczyc ale mowi ze znaja sposob na odzyskiwanie tego typu danych . Tylko nie wiem czy gosc sciemnia i probuje mnie naciagnac na nie mala oplate za taka usluge czy rzeczywiscie ma racje i mozliwe jest odtworzenie tego " literka po literce " tak jak to mowil .

A moze znacie jakis sposob jak przekonac facebooka aby taka rozmowe dla mnie odzyskal ?? Koncza mi sie juz pomysly a jestem dosc zdesperowany zeby to odzyskac . Mysle czy po prostu nie poprosic o pomoc policji i moze im zaplacic za taka usluge ?? sam juz nie wiem -.-

Berion 10.06.2014 11:34

Żadne rozmowy na FB nie są kasowane. Są jedynie oznaczane jako niewidoczne dla kasującego i odbiorców.

Rozmowy na FB nie znajdują się u Ciebie na komputerze tylko na serwerach Facebook, więc jeśli sami takiej usługi nie oferują to nie odzyskasz tych rozmów.

adfahd 10.06.2014 02:46

Odzysk danych z faceboka

Hejka , pytanko ..

Czy po 2ch miesiacach od usuniecia , mozliwe jest odzyskanie w jakikolwiek sposob skasowanej rozmowy na facebooku ?? Drugie konto juz nie istnieje .

Jest pewna firma ktora jako jedyna z kilkunastu do ktorych dzwonilem , twierdzi , ze jest to mozliwe i robia takie rzeczy z dysku w kompie .. Raz sie udaje a raz sie nie udaje . Do tego troche to kosztuje . Wiec zastanawiam czy wogole jest mozliwe odzyskanie czegos takiego z dysku twardego w laptopie ? Z tego co wiem FB zapisuje wszystko u siebie na serwerach a nic lokalnie .

Dzieki za pomoc ,
Pozdrawiam .

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:38.