![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Odzyskiwanie danych Dyskusje poświęcone odzyskiwaniu danych z dysków twardych i pamięci flash |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Wczoraj wieczorem niechcący narobiłem sobie biedy.
Z Ubuntu użyłem programu Bleachbit do czyszczenia śmieci z systemu. Musiałem go źle ustawić gdyż ![]() Dobrze pamietam, że użyłem go BEZ poziomu administratora i BEZ opcji nadpisywania usunietych plików. Gdy zorientowałem się, co się stało nie chciałem od razu instalować na nowo na 1 partycji Win aby możliwie nie nadpisywać tamtych miejsc. W takiej sytuacji pozostało mi tylko działanie z poziomu Ubuntu live. Wyczytałem że istnieje na Ubuntu program ***8222;TestDisk***8221; który ma pomóc. Jest on tylko w trybie tekstowym ***8211; działa w Terminalu. Po pierwszym przeskanowaniu dysku i restarcie komputera nic to nie pomogło. Wiec uruchomiłem ten program jeszcze raz. Tym razem wybierając inną opcję z tych która tam była. Nie pamietam w tej chwili już szczegółowo co to było. Po retstarcie okazało się, że ten program TestDisk ![]() ![]() Oprócz tego, że nie odzyskałem plików na 1 partycji to jeszcze ten Testdisk połączył razem dwie kolejne: drugą w kolejności ***8211; magazynową oraz ukrytą z systemem Rocovery i teraz w programie do zarządzania dyskiem gParted pokazuje to miejsce jako ***8222;Unallocated***8221;. Było: 320GB podzielone na 3 partycje: 1) ntfs ponad 200GB systemowa C: 2) ntfs około 40GB ***8211; magazynowa. 3) 15GB nie całe - ukryta z systemem Rocovery. Jest: 1) 254GB systemowa ntfs, 2) 43,94GB unallocated. Pytania: - czy jest jakiś sposób aby w tej sytuacji przywrócić/odtworzyć partycje Rocovery ? Czy mam się już z nią pożegnać ? ![]() - jak przywrócić wraz zawartością partycję nr 2 ***8211; magazynową ? Były tam wszystkie najważniejsze dokumenty i cały dorobek naukowy pewnej osoby która jeszcze nie wie co się stało ![]() - co w takiej sytuacjio najlepiej zrobić ? Nie mam możliwości wymontowania tego hdd i podłączenia go do innego komputera. - jeśli pliki nie zostały nadpisane to który program jest najskuteczniejszy w ich odzyskaniu ? Najbardziej zależy mi na dokumentach .doc. Proszę o pomoc. Ostatnio zmieniany przez rocky2 : 05.01.2014 o godz. 21:29 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
Tagi |
odzysk danych, odzyskanie danych, odzyskanie partycji, odzyskiwanie danych |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Seagate Barracuda 7200.12 wadliwe partycje ? | radzikus | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 8 | 20.12.2010 12:47 |
Skasowane partycje - jak odzyskać ?? | epol | Odzyskiwanie danych | 22 | 07.11.2009 22:46 |
za duże pliki Vob | rf1978 | DVD-Video | 5 | 09.06.2006 00:56 |
Jak odzyskać nie dokończone pliki z eMule? | Poczwar | Off topic | 4 | 26.06.2005 00:08 |
Jak odzyskać skasowane pliki na CD-RW | Jozgaw | Napędy optyczne CD | 7 | 21.06.2004 08:31 |