![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Odzyskiwanie danych Dyskusje poświęcone odzyskiwaniu danych z dysków twardych i pamięci flash |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.04.2010
![]() |
![]()
Witam,
Panowie mam problem. Sformatowałem dysk na laptopie:/ tzn miałem Win 7, a teraz zainstalowałem orginalna VISTE, miałem na jednym z dysków prace LICENCJACKA!! i notatki, nie mówiąc juz o reszczie dupereli potrzebnych do pracy, muzyka itp, było to na drugim dysku. Po formacie został tylko jeden dysk (bo tak ma HP), myslalem ze zapyta na który dysk system itp, a tu odrazu wszystko poszlo. Pomózcie jak moge odzyskac te dane, są mi bardzo potrzebne... HELP ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://dyski.cdrinfo.pl/oprogramowanie/ Rozwiń sobie dział Odzyskiwanie danych i znajdziesz tam trochę pomocnych programów. Polecam GetDataBack na początek.
Podstawową zasadą jakiej należy przestrzegać, to nie używanie tego dysku, z którego chcesz odzyskać dane. Jeżeli nie masz możliwości podpięcia dysku do innego komputera, to możesz nadpisać sobie dane i będzie trudno je odzyskać domowymi sposobami. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.04.2010
![]() |
Zainstalowałem, tylko Viste i nic wiecej, a dysku nie chce wyjmowac bo tolaptop, do tego na gwarancji, wole jakimis programami, ale czy cos to da... bo szkoda mi wydawac kase na odzyskiwanie:/:/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To, że to laptop, nie robi żadnej różnicy - dysk wyjmuje się nawet łatwiej niż ze stacjonarnego
![]() Inna sprawa, jeśli masz gdzieś tę pracę wydrukowaną, albo całość lub większą część ma Twój promotor. Jeśli jednak nie, to zauważ, że raczej nie napiszesz wszystkiego jeszcze raz przez miesiąc... Tak czy owak, kto to widział nie zrobić sobie backupu pracy licencjackiej ![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.09.2007
![]() |
Witam. Po 1 - nic więcej już nie robisz z kompem tylko wyjmujesz dysk, przez np. przejściówkę lub dowolny inny sposób podłączasz go do innego kompa jako drugi i instalujesz na systemowym oczywiście świetny R-Studio. Włączasz skanowanie swojego dysku i po jakimś czasie pokaże co jest jeszcze do odzyskania. Podejrzewam że nie za wiele zważywszy że zainstalowałeś Vistę, ale może akurat coś ocalało..... Powodzenia !!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.06.2010
![]() |
odzyskanie danych
ja również mam podobny problem. Zaniosłam do serwisu laptopa i informatyk zamiast sformatować dysk c sformatował d. 150 giga danych było zapisanych. czy istnieje jakiś program, który gwarantuje mi odzyskanie tych danych? Najlepiej danych, które sama wybiorę?
Proszę o szybką odpowiedź. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeśli wolna przestrzeń nie została nadpisana to tak. EasyRecovery, GetDataBack itp.
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Mam system windows 7 64 bity. Czy każdy program będzie działał czy tylko jakieś konkretne? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pa rampamer
Zlotowicz
Podane powyżej powinny pracować bez problemów (oczywiście w nowych wersjach). W przypadku GetDataBack trzeba użyć wersji zgodnej z systemem plików na dysku.
Można wybrać, które z odnalezionych plików i folderów program ma odzyskać. Oczywiście należy pamiętać, że lepsze programy do odzyskiwania danych nie są darmowe i w wersji trial pozwalają zwykle jedynie na podejrzenie odnalezionych plików. Jeśli dane z HDD są mniej istotne można próbować bawić się mniej zaawansowanymi aplikacjami (wynik jednak może być bardzo różny).
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
a czy konieczne jest zapisywanie danych odzyskiwanych na innym dysku? Bo niestetytakowego nie posiadam w takiej wielkości.
Niestety nie mogę pozwolić sobie na zakup programu, więc muszę odzyskać te dane programem darmowym. Z jaką prędkością programy te odzyskują dane? Ostatnio zmieniany przez aquashine : 13.06.2010 o godz. 12:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Pa rampamer
Zlotowicz
Jeżeli na partycji systemowej jest dość miejsca, to można tam. Najważniejsze jest, żeby pod żadnym pozorem nie zapisywać nic na tej partycji, z której odzyskuje się dane.
Jeśli był wykonany jedynie szybki format, odzyskiwanie danych nie powinno trwać długo (porównywalnie z czasem skopiowania takiej samej ilości plików przed ich usunięciem).
![]() |
#12 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pa rampamer
Zlotowicz
Tak, wymaga to trochę zachodu, ale można odzyskiwać dane "na raty". Najłatwiej oczywiście podłączyć zewnętrzny dysk i tam skopiować dane, ale Twój sposób też jest w porządku.
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
Witam.
Niestety próbowałam odzyskać dane programem get data back ale program nie wykrywa żadnego dysku do odzysku, tylko w płyty. I co teraz? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pa rampamer
Zlotowicz
Nie zrażać się i próbować innych programów
![]()
![]() |
Tagi |
odzyskiwanie danych |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Chuck Norris | Morris | Humor | 111 | 07.10.2018 02:42 |
Odzyskanie danych z mini CD | madmax2 | Napędy optyczne CD | 2 | 12.09.2006 07:28 |
Problem po formacie | exbach | DVD-Video | 2 | 09.09.2004 20:56 |
odzyskanie danych po formacie dysku | mikobu | Off topic | 3 | 08.05.2002 17:26 |
W akcie desperacji, odzyskanie danych po formacie dysku | mikobu | Off topic | 2 | 08.05.2002 17:23 |