![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Odzyskiwanie danych Dyskusje poświęcone odzyskiwaniu danych z dysków twardych i pamięci flash |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.05.2011
![]() |
CnW może i by sobie poradził. Gdyby był w pełnej wersji
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
![]() |
r-Studio wykrywa struktury ntfs, ale przy 99% skanowania zwis programu ;P Próba odzyskania danych kończy się zgraniem plików macowych ;P God damn it
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Nowy na forum
![]() |
No i wszyscy Panowie z wątku pouciekali
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nikt nie uciekł
![]() Po prostu zgodnie z zasada, "nie wiem - nie mówię" czekam na jakieś wyniki, lub objawienie ![]() O strukturze katalogów, to było wiadomo od początku, ze się nie odzyska, nazwy plików - niekoniecznie, to jest niestety przypadłość, przy utracie informacji o położeniu i wielkości plików, która jest na początku zapisu (na dysku). Miałem przez chwile pomysł, aby wykonać "szybkie" formatowanie, tak jak formatowanie do Ext. Journaled, usuwa tylko zapis o alokacji plików i pozwala na zapis w miejscach przeznaczonych do nadpisania ($). Pomysł dość ryzykowny i głupi, ale wtedy każdy program skanujący, przeczesze dysk i coś odczyta. Ps: może jakiś mod połączy posty, co by nie były pod sobą, albo włączy mechanizm, automatycznie łączący posty.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Nowy na forum
![]() |
No ja właśnie myślałem o ponownym formacie spowrotem do ntfs w razie, gdyby był problem z wykryciem hfs+, no ale raczej do wszystkiego można programy znaleźć, więc nie brałem tego za opcję
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jakbyś miał coś majstrować, to w taki sposób,
że usuwasz partycję bez dodatkowego wymazywania, a jak będziesz na 'pustej' przestrzeni tworzyć partycje ntfs to zastosuj 'formatowanie szybkie'. Potem pod Windowsem programy typu ARDC Data Recovery Tools, PandoraRecovery itd. z tym, że odzyskiwane pliki zapisywane mają być na innym dysku, ten 'cenny' w tym wypadku tylko do odczytu.
![]() |
#22 |
Nowy na forum
![]() |
No i od 2 tyg, odkąd mam ów problem nie zapisałem ani bajta na tej partcji
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Nowy na forum
![]() |
Odzyskałem 3/4 danych. Pogrupowane w kategoriach. Burdel jakich mało i przeglądania na rok
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Wielkoduszny, sprawdz przy okazji tez inne. Z bardziej zaawansowanych to: GetDataBack
![]() |
#25 |
Nowy na forum
![]() |
Ale czy on nie będzie miał problemu z hfs+? Z tego co widziałem jest w 2 wersjach. dla fat i ntfs
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Haha zaden ekspert ze mnie, ale GetData pomogl wiele razy w przypadkach, gdy inne programy nie dawaly rady.
![]() |
#27 |
Nowy na forum
![]() |
Niemniej jednak na browara w tarnowie zapraszam za pomoc
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
(Coś musisz napisać. Twoja odpowiedź powinna zawierać co najmniej 5 znaków.)
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Nowy na forum
![]() |
Mam nowiny. R-Studio, które wykrzaczało się na Hiren's Boot, na świeżej siódemce odtwarza strukturę katalogów wraz z nazwami plików
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
format, hfs+, odzyskiwanie skasowanych danych |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
pliki utracone po konwersji z fat32 na ntfs | souko | Odzyskiwanie danych | 2 | 29.10.2008 17:44 |
Odzyskanie danych po podwójnym formacie? | s1misza | Odzyskiwanie danych | 1 | 15.02.2008 18:46 |
odzyskanie danych po formacie dysku | mikobu | Off topic | 3 | 08.05.2002 17:26 |
W akcie desperacji, odzyskanie danych po formacie dysku | mikobu | Off topic | 2 | 08.05.2002 17:23 |
Ustawiania, ksiazka adresowa, listy w Outlooku - odzyskiwanie po foracie dysku | gAzZzZoR | Off topic | 4 | 25.06.2001 04:15 |