Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Odzyskiwanie danych

Odzyskiwanie danych Dyskusje poświęcone odzyskiwaniu danych z dysków twardych i pamięci flash



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 14.10.2004, 22:42   #1
rosol
Guru
 
Avatar użytkownika rosol
 
Data rejestracji: 28.12.2002
Lokalizacja: Drzewica, woj. łódzkie
Posty: 1,563
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Unhappy Spalony HDD, odzyskanie danych i gwarancja na dysk Seagate

Spalilem wlasnie dysk ;( ;( ;( ;( ;( ;(
Wszystkie dany (80GB) poszly sie pier*****. Mialem na nim bardzo ważne dokumenty, około 3GB i chciałem to odzyskać. Na dysku poszla elektronika a dokladnie jeden uklad scalony. Ile odzyskanie danych by kosztowalo? Jaka dobra firma sie tym zajmuje w miare tanio ... jestem w stanie zaplacic za te dane do 100 max 200zl.
Ten dysk to Seagate 80GB ST380011A. Jest on na gwarancji. Ma moze pol roku. Sek w tym ze nie mam papierka ze sklepu w ktorym to kupowalem. Czy gwarancja jest u producenta czy w sklepie gdzie kupowalem? Czy mozna go gdzies reklamowac, czy Seagate ma w Polsce jakies oddzialy?
__________________
monitoring pojazdów gps
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.10.2004, 22:47   #2
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,434
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
No , ładnie !

[edit]
Ale jak tylko scalak poszedł to może się da odzyskać .
Szkoda że mój kolega Sławek już nie żyje bo pewnie by sobie poradził.

Ostatnio zmieniany przez Czołgista : 14.10.2004 o godz. 22:50
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2004, 22:48   #3
raptor123
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika raptor123
 
Data rejestracji: 27.08.2002
Lokalizacja: Bełchatów
Posty: 692
raptor123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na początku tego roku też mi się coś stało z dyskiem i straciłem ważne dokumenty. Dowiadywałem się o koszty i czas odzysku w Ontrack Polska i cena 2000 zł bez względu na ilośc danych - przy stracie logicznej danych i czas realizacji do 10 dni.
Co do kartki ze sklepu to teraz większość sklepów (te co ja znam) dają stickery i nie trzeba mieć karty ze sklepu, wystarczają naklejki na dysku.
Pozdr

Update:
To się stało na dysku Seagate 80GB ST380023A
__________________
piszcie tutaj

raptor123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2004, 22:50   #4
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,453
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Po pierwsze, primo:
-wystarczy wymienic elektronike, na identyczna od sprawnego identycznego dysku.
Mozesz ryzykowac Allegro, albo znajomych. To koszt 150-200 zl.
Ktos ma padniety mechanicznie dysk. Na gieldzie skupuja uszkodzone dyski po 50 zl. Mozna od nich odkupic elektronike.
O firmie zapomnij, a szczegolnie przy dysku 80 GB.
Po drugie, primo:
firma dystrybuujaca dyski, rozpozna dysk po numerze seryjnym. Trzeba (moze przez zaprzyjazniony sklep, sklep gdzie go kupiles) podzwonic i ustalic ktora hurtownia i komu go sprzedala. Wtedy sklep gdzie go kupiles oddaje dysk do naprawy. Nie jest to takie trudne. Mnie w 80% udaje na podstawie numeru ustalic dystybutora.
Fakt: trzeba chciec chciec. A to nieraz w sklepie trudno.
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2004, 23:04   #5
rosol
Guru
 
Avatar użytkownika rosol
 
Data rejestracji: 28.12.2002
Lokalizacja: Drzewica, woj. łódzkie
Posty: 1,563
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Unhappy

Mam jakas nalepke, tylko sek w tym ze nie wiem gdzie ten sklep jest, bo dysk kupowalem od znajomego w innym miescie. Dysk jest nowka.
Moze pomozecie w poszukiwaniu dystrybutora?
Numer seryjny dysku to: S/N: 5JV48SQP, P/N: 9W2003-311, HDA P/N: 100278288. Data Code 04234.
Na naklejce jest napisane: XP systems 03399.
__________________
monitoring pojazdów gps
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2004, 23:35   #6
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,453
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Napisalem cos o 80%?!
Przesadzilem
Jak znajde chwile, a dustrybutorem jest ktorys z 4 asow - ABC, TechData, Megabajt,
(Actiona nie wspomne - bo to maluch) - to zobaczymy.
Nic nie obiecywalem - tak na wszelki...

Ps: (i edit) pokombinuj z elektronika - to nie boli, a za male pieniadze mozesz miec "nowy" dobry dysk.
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2004, 08:09   #7
memorando
Młody żonkoś
 
Data rejestracji: 02.02.2003
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 3,327
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez rosol
Spalilem wlasnie dysk ;( ;( ;( ;( ;( ;(
Wszystkie dany (80GB) poszly sie pier*****. Mialem na nim bardzo ważne dokumenty, około 3GB i chciałem to odzyskać. Na dysku poszla elektronika a dokladnie jeden uklad scalony. Ile odzyskanie danych by kosztowalo? Jaka dobra firma sie tym zajmuje w miare tanio ... jestem w stanie zaplacic za te dane do 100 max 200zl.
Ten dysk to Seagate 80GB ST380011A. Jest on na gwarancji. Ma moze pol roku. Sek w tym ze nie mam papierka ze sklepu w ktorym to kupowalem. Czy gwarancja jest u producenta czy w sklepie gdzie kupowalem? Czy mozna go gdzies reklamowac, czy Seagate ma w Polsce jakies oddzialy?
kup ten sam dysk odkręcasz elektronikę i podmieniasz pozdrawiam
__________________
Dotyk idący daleko poza definicję słowa instynkt...Julio Cortazar
memorando jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2004, 08:11   #8
memorando
Młody żonkoś
 
Data rejestracji: 02.02.2003
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 3,327
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez rosol
Mam jakas nalepke, tylko sek w tym ze nie wiem gdzie ten sklep jest, bo dysk kupowalem od znajomego w innym miescie. Dysk jest nowka.
Moze pomozecie w poszukiwaniu dystrybutora?
Numer seryjny dysku to: S/N: 5JV48SQP, P/N: 9W2003-311, HDA P/N: 100278288. Data Code 04234.
Na naklejce jest napisane: XP systems 03399.
www.seagate.com dostajesz rma wysylasz do holandi i dostajesz nowke pozdrawiam
__________________
Dotyk idący daleko poza definicję słowa instynkt...Julio Cortazar
memorando jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2004, 12:30   #9
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
firma data max recovery data lost
odzyskiwanie danych
www.data-max.pl
emilek: serwis@data-max.pl
tel (22) 423-59-57 lub 0-600-381-790
cos takiego wpadlo mi dzisiaj w rece
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2004, 16:41   #10
rosol
Guru
 
Avatar użytkownika rosol
 
Data rejestracji: 28.12.2002
Lokalizacja: Drzewica, woj. łódzkie
Posty: 1,563
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Czy ktos podmienial juz tak elektronike? Chyba wlasnie sprobuje podmienic, tylko czy to bedzie dzialac na 100% ??

Patrzylem wlasnie na stronie seagate'a o tej wymianie dyskow. Czy ktos wymienial juz w ten sposob dysk? Ile to trwa? Ile kosztuje wysylka ?
__________________
monitoring pojazdów gps
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2004, 16:58   #11
Blaze
Fire Walk With Me
 
Avatar użytkownika Blaze
 
Data rejestracji: 20.04.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 322
Blaze zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Korzystałem z RMA. Trwa to około 2 tygodni, wysyłać trzeba do Holandii. Przesyłka 30-40 zł. Jeśli będziesz korzystał wysyłaj jako list a nie paczkę (mniejsze koszty). Odsłają na swój koszt, chyba że nie uwzględnią gwarancji.
__________________
Music Is Expression - Trance Is Life

Windows XP Pro SP2 protected by Kaspersky Internet Security 6
Blaze jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2004, 17:36   #12
legion
XII
 
Avatar użytkownika legion
 
Data rejestracji: 02.06.2004
Lokalizacja: WroceK
Posty: 4,991
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez rosol
Czy ktos podmienial juz tak elektronike? Chyba wlasnie sprobuje podmienic, tylko czy to bedzie dzialac na 100% ??

Patrzylem wlasnie na stronie seagate'a o tej wymianie dyskow. Czy ktos wymienial juz w ten sposob dysk? Ile to trwa? Ile kosztuje wysylka ?
bez problemu mozesz podmienic ale lutownica by sie przydala
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2004, 18:06   #13
rosol
Guru
 
Avatar użytkownika rosol
 
Data rejestracji: 28.12.2002
Lokalizacja: Drzewica, woj. łódzkie
Posty: 1,563
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Hmm a do czego ta lutownica?

Zalatwilem sobie uszkodzony dysk tez seagate 8GB i jak odkrecilem elektronike to nie byla ona niczym lutowana tylko "lezala" sobie na stykach.
__________________
monitoring pojazdów gps
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2004, 18:40   #14
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,453
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
1. Nikt z "wielkiej 4" nie przyznaje sie do tego dysku.
2.Elektronike wymienia sie bez lutownicy.
3.Wymiana dysku u producenta to koszt wysylki.
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2004, 18:48   #15
rosol
Guru
 
Avatar użytkownika rosol
 
Data rejestracji: 28.12.2002
Lokalizacja: Drzewica, woj. łódzkie
Posty: 1,563
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
1. Dzieki yahol ze sprawdziles, reputka juz leci
2. Chyba zamienie elektronike. Kupie sobie nowy identyczny dysk, zamienie na chwile elektronike aby tylko zgrac dane i wysle dysk do Holandii zeby wymienili
__________________
monitoring pojazdów gps
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.