![]() |
ewentualnie, zakupić drugi identyczny dysk, wtedy raid powinien się odbudować. Podaj więcej szczegółów, jaki nas, jakie dyski, jaka wersja systemu tego "nasa", wtedy coś więcej można będzie powiedzieć.
|
Tak RAID 1 na 100%, wolałem uniknąć przekładania dysków, ponieważ dysk jest zaszyfrowany przez urządzenie. Ale będę próbował, dzięki za odpowiedź. Jeśli któś jednak zna rozwiązanie bez konieczności przekładnia dysku będe wdzięczny za wskazówki.
|
A jesteś pewny, że tam był RAID 1? Dane w jedynce powinny być dostępne od ręki.... Dysk przełóż do PC i z poziomu Linuksa zobacz czy coś jest.
|
Utracone dane z dysku sieciowego
Witam, czy jest ktoś w stanie polecić jakieś rozwiązanie jak odzyskać dane z dysku sieciowego?? Niestety użytkownik przypadkowo skasował pliki. Dyski działały w RAID 1 (lustro) ale 2 dysk uległ uszkodzeniu mechanicznemu na ktorym te dane są zapisane i pozostała mi tylko opcja odzyskania tych danych z dysku 1. Niestety żaden program nie ma funkcji odzyskiwania poprzez sieć (przynajmniej ja takiego nie znalazłem)
Ktoś miał kiedys podobny problem? :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:45. |