Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.09.2005, 12:42   #1
babarek
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.09.2005
babarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zabezpieczony DVD ***8211; Pomóżcie początkującemu !

Po bardzo dokładnym zapoznaniu się z forum i postami na innych portalach dotyczącymi zabezpieczania własnych filmów DVD ( np. z uroczystości rodzinnych ) można dojść do jednego wniosku : Nie ma zabezpieczenia którego nie można obejść. Jasna sprawa !.
Co nie znaczy że nie można utrudnić ***8222;znajomemu***8221; skopiowania bez naszej zgody pożyczonego filmu na płycie DVD. To że chętnie pożyczamy własne nagranie nie oznacza że pragniemy aby powielano je bez naszej wiedzy. Poza tym nie każdy ma wiedzę, czas i ochotę aby kombinować szukać sposobu na klonowanie zmodyfikowanej płytki DVD.
Jestem laikiem w temacie nagrywania DVD a chciałbym przygotować zabezpieczoną płytkę z filmem DVD.
Tak dokładniej to mam płytę z nagraniem uroczystości rodzinnej i chciałbym ją skopiować wprowadzając dodatkowo zabezpieczenie utrudniające kolejne jej kopiowanie przez innych.
Wiem że istnieje kilka rodzaji zabezpieczeń którymi można się posługiwać:

1. Mechaniczne : rysowanie, kropkowanie powierzchni płytki. Rozumiem. Ale dla mnie tylko w ostateczności.

2. Mechaniczno ***8211; Programowe: mechaniczne wciśnięcie przycisku ***8222;Reset***8221; podczas zapisywania obszaru Lead Out kiedy nagrywamy płytkę w Nero. Czego by nie powiedzieć skuteczne.

3. Zabezpieczenie przez zrobienie menu startowego z kodem dostępu w dvdlabie. Czy w tym przypadku aby obejrzeć film w stacjonarnym DVD także trzeba będzie wpisać kod ? Jeśli tak to odpada bo mam zamiar zabezpieczyć przed kopiowaniem a nie odtwarzaniem.

4. Jak ktoś wspomniał Ulead DVD Workshop zabezpiecza płytkę. Nie wiem jak to zrobić a prawda jest taka że Decryper i tak szybko by usunął.

5. Istnieje jeszcze jedna metoda o której można poczytać na forum. Mam na myśli przygotowanie nośnika DVD z dodatkowymi plikami zawierającymi błędy sumy kontrolnej CRC. Z postów na forum wynika że potrzeba nieco czasu aby przegrać taką płytkę.
Nie jestem specem komputerowym a na forum nie udało mi się odszukać informacji w jaki sposób przygotować takie pliki jak je połączyć z filmem a później nagrać całość. Bardzo proszę o pomoc w tym temacie. Jak mogę to zrobić ?. Z pewnością ktoś z zawansowanych użytkowników potrafi przygotować takie nagranie.

Pozdrawiam
babarek
babarek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.09.2005, 09:16   #2
babarek
Nowy na forum

Czy to oznacza że wiemy jak przegrać a nik nie zna sposobu na zabezpieczenie w ten sposób DVD ? Nie ma "speca" ?
babarek jest offline  
Stary 21.09.2005, 09:35   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
każdy kto wie jak to zrobić może na tym nieźle zarobić zabezpieczając płyty dla firm "widełofilmowanie" więc odpowiedzi może nie być.
ed hunter jest offline  
Stary 21.09.2005, 22:40   #4
babarek
Nowy na forum

Czyli mamy temat w którym rozwiązanie problemu jest objęte tajemnicą ..... ? Szkoda !

Ostatnio zmieniany przez babarek : 21.09.2005 o godz. 22:42
babarek jest offline  
Stary 22.09.2005, 14:33   #5
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Data rejestracji: 16.10.2004
Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jak ktoś wie to zapraszam na priv... Musze zabespieczyć film z wakacji mojego osiedla , ok zaraz sie bede bawił tylko wie ktos jak zrobić te pliki z bledami CRC ??

"One World, One Web, One Program" Microsoft slogan
"Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitle
r

Ostatnio zmieniany przez Oktawian_15 : 22.09.2005 o godz. 14:38
Oktawian89 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: