Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Alcohol 52% i 120% nowe wersje. (https://forum.cdrinfo.pl/f11/alcohol-52-120-nowe-wersje-72452/)

czary2mary 14.10.2010 19:58

Cytat:

Napisany przez wolf (Post 1122497)
Jutro premiera Medal of Honor. Zabezpieczenie to SecuROM v8.02.0010. Będzie miał okazję ktoś testować czy da się uruchomić z virtuala? i czy Alcohol lub DT będą bloklistowane?

Podobno chodzi z mini -image zrobionego Alcohol 52%&120% v2.0.1.2033.i włączone A.C.I.D v1.2.10090. :)

DejaVu 14.10.2010 18:06

Miałem zamiar kupić ale jak singiel 4/5 godzin to nie wiem czy tej stówy nie lepiej przepić :haha: pewnie dłużej by bolała głowa,mullti ponoć też ssie :>

wolf 14.10.2010 11:09

Jutro premiera Medal of Honor. Zabezpieczenie to SecuROM v8.02.0010. Będzie miał okazję ktoś testować czy da się uruchomić z virtuala? i czy Alcohol lub DT będą bloklistowane?

DejaVu 12.10.2010 18:08

Źle wróżę dla Wiedźmina 2 :> http://polygamia.pl/Polygamia/1,1071...racy.html?bo=1

Trejan 12.10.2010 09:50

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1122051)
A co to za gry które to w pełni nie instalują się na HD ??? pierwsze słyszę więc podaj tytuły :> Co do zabezpieczeń to z tym jest różnie i zależy od producenta .Ty wspomniałeś Wiedźmina-dla mnie to chłam :taktak: mam edycję kolekcjonerską to wiem co mówię , więc czy ma toto zabezpieczenie to mnie nie interesuje pograłem trochę,i gdzieś tam się wala.Są lepsze gry :D i np.taki Rainbow Six Vegas nie jest zabezpieczony, i nie wiem czy jest gdzieś tam na Torrentach bo mam oryginał! jedynka mi się spodobała więc i kupiłem dwójkę.Nie każdy jest złodziejem , albo Battelfield Bad Company 2 posiada zabezpieczenie-ale podczas instalacji można wybrać czy ma działać z płytą czy bez.:P

Starsze tytuły tak mają -nowsze rzeczywiście moga wszystko wrzucać na HDD. Co do Wiedźmina -zgadzam się z Tobą w surowej ocenie gry ale nie do wygladu czyb treści tylko wykonania. Rzeczywiście gra się krzaczy, lokacje grywaja się wolno -a po patch'u 1.5 miało być tak wspaniale. Kasę firma wzięła sporą ale stworzyli potworka. Wkurza mnie jednak że już sobie odpuścili i nic nie chcą robić, -tytuł się sprzedał, teraz pracujemy nad 2, no więc po grzyba wydawać kasę i popracować nad poprawką do 1 tylko po to aby poprawić samopoczucie graczy którzy już wydali kasę?

DejaVu 12.10.2010 04:59

Pewnie tak , bo ten starszy kupuje tę gazetkę.A jakieś inne gry? mam ich trochę może znajdę coś u siebie.

loki7777 11.10.2010 21:16

Moze twoja wersja byla z cd action;)

DejaVu 11.10.2010 20:59

Mam te 2kopie (zawsze robię w razie zniszczenia) są to Fort i World Party jest to na cd i analizator Alcohola podaje że nie są zabezpieczone ,albo nieznane zabezpieczenie ;) nie pamiętam czym robiłem te kopie.Oryginały ma starszy bratanek.:fiu:

loki7777 11.10.2010 20:52

Akurat ta
CD-Checks + ReRoute [MULTI]
SafeDisc v2 [POLISH]

DejaVu 11.10.2010 20:46

Znam tylko nie pamiętam którą część ma bratanek-nie wiem czy jest to zabezpieczone bo dał drugiemu , młodszemu kopię ;)

loki7777 11.10.2010 20:42

Ani rusz, bo katalog data jest na cd, ale nie znaczy ze nie da sie tgo obejsc. Wormsow nie znasz?? Wstyd;)
http://www.google.com/images?client=...N&hl=pl&tab=wi

DejaVu 11.10.2010 20:36

Nie znam :> to nie dla dzieci czasami? i co faktycznie bez płyty ani rusz ???

loki7777 11.10.2010 20:32

Jak tak bardzo chcesz to np worms world party - nie pytales o nowa gre;)

DejaVu 11.10.2010 17:25

A co to za gry które to w pełni nie instalują się na HD ??? pierwsze słyszę więc podaj tytuły :> Co do zabezpieczeń to z tym jest różnie i zależy od producenta .Ty wspomniałeś Wiedźmina-dla mnie to chłam :taktak: mam edycję kolekcjonerską to wiem co mówię , więc czy ma toto zabezpieczenie to mnie nie interesuje pograłem trochę,i gdzieś tam się wala.Są lepsze gry :D i np.taki Rainbow Six Vegas nie jest zabezpieczony, i nie wiem czy jest gdzieś tam na Torrentach bo mam oryginał! jedynka mi się spodobała więc i kupiłem dwójkę.Nie każdy jest złodziejem , albo Battelfield Bad Company 2 posiada zabezpieczenie-ale podczas instalacji można wybrać czy ma działać z płytą czy bez.:P

Trejan 11.10.2010 13:07

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1121694)
Ja tam do SafeDisca używam UniversalSafeDisc(v.2.9+) :taktak: nie potrzebujesz żadnego obrazu,ten program generuje jakiś plik do rejestru i informację do folderu z grą,wskazujesz mu plik exe gry i grasz ,testowałem na wszystkich COD/ach nie pamiętam tylko ale chyba na jakiejś starszej grze to nie działało. :hmm: A do StarForca to jest STWU (v.5.5-5.7)

Bo miałeś gry pozwalające na instalację pełnej zawartości na HDD -wtedy sama płyta jest tylko weryfikacją dla zabezpieczeń. Są jednak gry które wymagaja płyty bo są na niej konkretne elementy gry -nie przenoszone na HDD np. scenki interakcyjne itp. Generalnie pewniejszy jest A.C.I.D. (vel YASU) bo niwelują zabezpieczenia przy zachowaniu wedle Twojego życzenia płyty lub bez niej (ja też nie zawsze montuję obrazy płyt tam gdzie są poza weryfikacją do niczego nie podobe). :-)

Swoją drogą -to dla mnie powinien być standard że każdy produkt powinien mieć mechanizm zabezpieczeń nie wymagajacy płyty -płyta jako nośnik jest delikatny (szczególnie jak ma się dzieci -ci co maja wiedzą o co chodzi i jak może wyglądać płyta dosłownie po miesiącu użytkowania przez pociechy). Płaci się za profukt -rzecz wirtualna -a nie za fizyczna płytkę. Patrzcie jak fajnie rozwiązany jest Wiedźmin. Instalujesz -zabezpieczenie jest weryfikowane z oryginalnej płyty podczas instalacji. Potem nagrywasz ostatni patch i płyta do schowka a ty grasz kiedy chcesz bez płyty. I jak to w życiu -kto chce spiracić -ten spiraci. Sprzedaż przy odpowiedniej jakości produktu i odpowiednim marketingu i tak się świetnie sprzedaje. Jest pewna grupa graczy których nie usprawliwiam ale tak jest -nie kupią gry w ciemno -nawet demo jest zamało dla nich. Ale jeśli się przekonaja to ja kupią -gdyby przez zabezpieczenia nie przejścia nie mogli jej najpierw wypróbowac to produkt i tak być się dla nich nie sprzedał, a tak przynajmniej te kilka tysięcy sprzedanych sztuk firma ma do przodu. Zresztą idą nowe czasy, bedzie coraz więcej produktów w sektorze gier i producenci będą wręcz wciskali wersję podstawową po to aby zdobyć graczy -a dopiero potem będą wydawane dodatki i uzupełnienia odpłatne (a przez sieć a nie w sklepie). To będzie zupełnie inny model sprzedaży. Coś jakby Diablo II za free a dodatek Pan zniszczenia za opłatą do ściągnięcia z sieci. Wersje na nośnikach będą w wydaniach eksluzywnych jako rzecz na prezent albo dla kolekcjonerów. Zobaczymy :-)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:49.