Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.01.2005, 19:05   #1
flaq
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.01.2005
flaq w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Błąd podczas instalacji Riddick'a...

Mam problem! Podczas instalacji gry The Chronicles of Riddick wyświetla mi się błąd "CRCCHECKBAD" czy jakoś tak... i nie da się zainstalować gry! Obraz .iso emuluje w Alcoholu 120% ze wszystkimi opcjami wł. Próbowałem też w Daemonie, ale to samo, zmieniałem .iso na .mdf, .cdd też to samo! Co zrobić? Obraz jest dobry, bo u mojego kolegii idzie!! Tak samo z Tocą Race Driver 2 PL - 5 CD - u mnie błąd... u kolegi bez niczego idzie! Instaluje z płyt... Może to wina DVD-ROMA? Mam odtwarzacz LG DVD-ROM DRD 8160B i jeszcze nagrywarkę DVDRW IDE1004 - czego to jest wina? W kompie powinno być wszystko wporządku, już prędzej, chyba, któreś z ROM'ów, albo co? POMÓŻCIE - co przeszkadza?!
flaq jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.01.2005, 20:51   #2
alien666
kewlarowy serwomechanizm

Data rejestracji: 10.11.2004
alien666 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jeżeli u twojego kolegi instaluje się poprawnie, to wydaje mi się, że twój napęd jest do kitu lub ma słabą korekcję błędów.błąd crc to błąd sumy kontrolnej np. spakowane pliki nie zgadzają się z zapisem sumy generowanej podczas przetwarzania, pakowania etc.to tak jakby zawartość książki nie zgadzała się ze spisem treści...pozdrawiam
alien666 jest offline  
Stary 21.01.2005, 20:52   #3
flaq
Nowy na forum

Napisałem jakie mam napędy, więc powiedzcie czy są do kitu? Ale przy emulowaniu gry np. przez Alcohol to się nie używa fizycznych napędów - te wirtualne są chyba dobre...
flaq jest offline  
Stary 21.01.2005, 21:18   #4
alien666
kewlarowy serwomechanizm

a sorry, nie przeczytałem dokładnie.
wychodzi na to, że obraz jest uszkodzony i innej możliwości nie ma. crc bad błąd sumy kontrolnej...jeżeli kopiowałeś obrazy od kumpla to niestety ale pewnie wkradł się błąd podczas kopiowania. musisz obraz jeszcze raz skopiowac i ten skopiowany sprawdz u kumpla, jak u niego ruszy no to już nie wiem. a właśnie jaki obraz robisz iso?., bo z tego co wiem riddick jest zabezpieczony securomem 5. a jak ty robisz iso to iso niestety nie potrafi zapisać zabezpieczeń kopiowanej płyty.
musisz skopiowac alcoholem z profilem securom new 4/5. będa to 2 pliki: o rozszerzeniu MDS i MDF i takie coś musisz kopiowac,iso ni chu chu.......pozdrówko
alien666 jest offline  
Stary 21.01.2005, 22:21   #5
flaq
Nowy na forum

Ja ten obraz ściągnąłem z internetu i mój kolega ściągnął ten sam obraz też z internetu... Tylko nie wiem, czy to wina czegoś w moim kompie czy poprostu błędny plik? A co do tej Toci 2? Bo u mnie nie chodzi u kolegii chodzi... Co jest?!
flaq jest offline  
Stary 21.01.2005, 23:02   #6
alien666
kewlarowy serwomechanizm

winą w tym przypadku problemem jest plik, który ściągnąłes,jest poprostu uszkodzony...musisz zaopatrzyć się w poprawny plik....wiem ze krążą w sieci uszkodzone wersje riddicka(pierwsza płyta 3 płytowej wersji)...no i polecam zakup oryginału, a co do toca to nie wiem.....nie grałem i nie bardzo ta gra mnie interesuje....
alien666 jest offline  
Stary 21.01.2005, 23:38   #7
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Najnormalniej w swiecie podczas sciagania wkradl sie hohlik do obrazu. Mozesz go teraz tylko usunac.
Loczek jest offline  
Stary 22.01.2005, 01:27   #8
alien666
kewlarowy serwomechanizm

Cytat:
Napisany przez Loczek
Najnormalniej w swiecie podczas sciagania wkradl sie hohlik do obrazu. Mozesz go teraz tylko usunac.
usunąć oczywiście obraz,bo uszkodzony jak mniemam...
alien666 jest offline  
Stary 22.01.2005, 07:59   #9
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Usunac zdecydowanie. On nie nadaje sie juz do niczego.
Loczek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: