![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.01.2005
![]() |
Błąd podczas instalacji Riddick'a...
Mam problem! Podczas instalacji gry The Chronicles of Riddick wyświetla mi się błąd "CRCCHECKBAD" czy jakoś tak... i nie da się zainstalować gry! Obraz .iso emuluje w Alcoholu 120% ze wszystkimi opcjami wł. Próbowałem też w Daemonie, ale to samo, zmieniałem .iso na .mdf, .cdd też to samo! Co zrobić? Obraz jest dobry, bo u mojego kolegii idzie!!
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
kewlarowy serwomechanizm
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
jeżeli u twojego kolegi instaluje się poprawnie, to wydaje mi się, że twój napęd jest do kitu lub ma słabą korekcję błędów.błąd crc to błąd sumy kontrolnej np. spakowane pliki nie zgadzają się z zapisem sumy generowanej podczas przetwarzania, pakowania etc.to tak jakby zawartość książki nie zgadzała się ze spisem treści...pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Napisałem jakie mam napędy, więc powiedzcie czy są do kitu? Ale przy emulowaniu gry np. przez Alcohol to się nie używa fizycznych napędów - te wirtualne są chyba dobre...
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
kewlarowy serwomechanizm
![]() |
a sorry, nie przeczytałem dokładnie.
wychodzi na to, że obraz jest uszkodzony i innej możliwości nie ma. crc bad błąd sumy kontrolnej...jeżeli kopiowałeś obrazy od kumpla to niestety ale pewnie wkradł się błąd podczas kopiowania. musisz obraz jeszcze raz skopiowac i ten skopiowany sprawdz u kumpla, jak u niego ruszy no to już nie wiem. a właśnie jaki obraz robisz iso?., bo z tego co wiem riddick jest zabezpieczony securomem 5. a jak ty robisz iso to iso niestety nie potrafi zapisać zabezpieczeń kopiowanej płyty. musisz skopiowac alcoholem z profilem securom new 4/5. będa to 2 pliki: o rozszerzeniu MDS i MDF i takie coś musisz kopiowac,iso ni chu chu.......pozdrówko |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Ja ten obraz ściągnąłem z internetu i mój kolega ściągnął ten sam obraz też z internetu... Tylko nie wiem, czy to wina czegoś w moim kompie czy poprostu błędny plik? A co do tej Toci 2? Bo u mnie nie chodzi u kolegii chodzi... Co jest?!
|
![]() |
![]() |
#6 |
kewlarowy serwomechanizm
![]() |
winą w tym przypadku problemem jest plik, który ściągnąłes,jest poprostu uszkodzony...musisz zaopatrzyć się w poprawny plik....wiem ze krążą w sieci uszkodzone wersje riddicka(pierwsza płyta 3 płytowej wersji)...no i polecam zakup oryginału, a co do toca to nie wiem.....nie grałem i nie bardzo ta gra mnie interesuje....
|
![]() |
![]() |
#7 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Najnormalniej w swiecie podczas sciagania wkradl sie hohlik do obrazu. Mozesz go teraz tylko usunac.
|
![]() |
![]() |
#8 | |
kewlarowy serwomechanizm
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Usunac zdecydowanie. On nie nadaje sie juz do niczego.
|
![]() |
![]() |
|
|