![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#136 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Cytat:
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#137 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dziwie sie troche ludziom mykajacym mesiami z 2003 roku, ze nie stac ich na oryginalna plyte, tylko chca ja kopiowac.widac Polska to dziwny kraj
|
![]() |
![]() |
#138 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2004
![]() |
Jak kopia "dobra" to i z niej można zrobić następną kopię
![]() @ loki7777 płyty z polskim lektorem nie ma orginału. Ostatnio zmieniany przez Yetixxl : 28.02.2006 o godz. 15:41 |
![]() |
![]() |
#139 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
np mój LG zrobi obraz z oryginału, ale obrazu z "działąjącej kopii" już nie ![]()
![]() |
#140 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2006
![]() |
TravelPilot E1
Dużo piszecie o płytach dx (pewnie dlatego że są tak popularne) już chyba wszystko można z tymi płytkami zrobić, według co niektórych wypowiedzi...
Ale czy ktoś może się wypowiedzieć o płytach Blaupunkta E1. Ja próbowałem kopiować, pytałem i szukam np na Allegro a tam można kupić ale tylko orginał bo mówią że ich nieda się kopiować. Czy to prawdazy Ja orginalną płyte mam tylko że firma blaupunkt niedała mi kopii bezpieczeństwa a szkoda bo powinna ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
To jest temat o DX (nie E) więc prosiłbym o nie robienie zamieszania i ogólnego śmietnika.
Wszelkie pytania na temat E prosze kierować tu: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ight=blaupunkt Co do kopii E to rzeczywiście jest bardzo trudno, analizowałem ostatnio wspomnianą płytę. ![]() Nie ma możliwości skopiowania jej w tak prosty sposób jak DX gdyż E zawiera modyfikacje fizyczne. Po przeanalizowaniu subkanałów oraz topologii płyty podejrzewam, iż do wykonania poprawnej kopii niezbędne są modyfikacje obrazu przed jego wypaleniem co stanowi duży problem... ![]()
#142 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.03.2006
![]() |
Jeśli potrzebujesz pomocy lub masz pytania związane z nawigacja i mapami - napisz
l u k e d j @ w p .p l lub na forum. Postaram sie pomóc ;] |
![]() |
![]() |
#143 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.03.2006
![]() |
Nawi MCD
Witam.
Podobnie jak mlody300 mam problem ze skopiowaniem płyty do nawigacji z tym że pl/cz 05/06[I] DX . Udaje mi sie to zrobić ale tylko tak że chodzi w MFD a w MCD ni cholery nie chce ruszyć (nawi melduje o wystąpieniu błędu) ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez JJaceKK : 08.03.2006 o godz. 19:27 |
![]() |
![]() |
#144 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.03.2006
![]() |
teleatlas blaupunkt
witam!
poszukuje teleatlas do samochodu. mam mapke niemiec ale chodzi mi o polske. czy moglbym dostac jakis namiar gdzie moge sciagnac ten program? z gory dziekuje |
![]() |
![]() |
#145 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/announcement...ouncementid=23 ![]() Przykładowy sklep z mapami do nawigacji DX: http://www.totu.pl/chce_kupic.php?c=5906
ghost_mode (at) wp . pl ![]() Ostatnio zmieniany przez Ghost_mode : 13.03.2006 o godz. 17:46 |
|
![]() |
![]() |
#146 |
paproć
Data rejestracji: 31.05.2002
![]() |
z racji, iz powszechnie dostepne sa obrazy plyt zrobionych klonem (Teleatlas DX), postanowilem sprawdzic, czy dzialaja.
nastepujace obrazy DZIALAJA prawidlowo: CZE/PL 2005/06 PL 2004/05 AU/SUI 2004/05 ITA 2005/06 SPA/P 2005/06 Benelux 2005/06 ALPS 2005/06 Major Roads of Western Europe 2005/06 naped: [LG] HL-DT-ST GCE-8320B (1.04) nosnik: Verbatim Crystal Super Azo (blekitny) software: CloneCD 5.2.8.1 + profil SD 3.x (napraw slabe sektory + korekcja sub'ow) nie dziala na napedach: Asus DRW 1608P/1608P2S; Benq RW 1650. nosniki jasne (srebrne, seledynowe, zoltawe łatewa ![]() brakuje mi tylko Niemiec i Francji (proby wkrotce). ![]()
ssij pantofle stryja jana Ostatnio zmieniany przez meszrum : 14.03.2006 o godz. 20:34 |
![]() |
![]() |
#147 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.03.2006
![]() |
DX a BLAUPUNKAT E
Witam! jestem tu poczatkjacy, ale mam tylko jedno ptanie i prosze o wyrozumialosc. Czym sie rozni ta nawigacja DX (ktorej plyty mozna kopiowac) od tej o ktorej piszecie ze to Blaupunkt E (plyt nie mozna kopiowac) CHODZI mi o wyglad zewnetrzny tego urzadzenia. Czy moze one roznia sie tylko tymi swoimi wersjami? A,B,C,D,E,F,G.. (z tego co wiem to te literki to rocznik urzadzenia) Chce wlasnie kupic nawigacje do vw passata jest ona z rocznika 2003 w kodzie ma literke E, w zwiazku z tym czy mapa polski DX 05/06 bedzie mi chodzila na tym sprzecie? Dzieki za odp.
|
![]() |
![]() |
#148 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2006
![]() |
Jeżeli kupisz navi Blaupunkta E Będzie ona czytała tylko mapy z wersji E
dx niebędą wchodzić to są dwie różne metody zapisu tych map... Jaką wogóle chcesz kupic tę navi |
![]() |
![]() |
#149 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.03.2006
![]() |
jesli masz passata to nie baw sie w jakies blaupunkty E tylko zamontuj oryginalna navi.
kolorowa navi MFD ver D (z polskim menu lub bez) + antena + polska + polski lektor dostaniesz za 1250zl. do tego dochodzi montaz 100zl i ramka do auta w przypadku gdy nie masz pod radiem zmieniarki taka zeby weszla navi w rozmiarze 2 DIN - jej koszt to kolo 250zl w serwisie. i masz caly komplet z duza oryginalna navi mowiaca po polsku mozesz dokupic adapter - koszt 300zl i podlaczyc pod niego dvd -300zl lub play station 450zl. mapy sa najlatwiej dostepne i najtansze. |
![]() |
![]() |
#150 |
paproć
Data rejestracji: 31.05.2002
![]() |
Deutschland 2005/06 (mds/mdf)
dziala poprawnie dopiero po zamontowaniu w wirtualnym napedzie i zrobieniu pod klonem obrazu (SD 3.x) i nagraniu tegoz obrazu tym samym klonem (SD 3.x). nagrany obraz alkoholem pod profilem SD 2/3 nie dziala.
|
|