![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.09.2003
![]() |
alcohol po raz pierwszy......
Witam,
Jestem początkującu w temacie, w związku z tym mam kilka pytań. Skorzystałem z wielu ciakawych rad na tym forum i zabrałem się do roboty. Najpierw Clony XXL. Wrzucałem po kolei różne CD, tak z ciekawości aby sprawdzić zabezpieczenia. Jekież było moje zdziwienie gdy po wrzuceniu krążka CD Action (w kilku przypadkach) podczas skanowania (tak pod koniec) Clony wieszał się (brak postępów w skanowaniu i całkowity zwis). Dlaczego ? Druga sprawa. Spróbowałem skopiować grę Syberia. Clony XXL pokazał Safedisk 2.8, odpaliłem alcoholera, później Alcohol. Podczas tworzenia obrazu, na początku pokazywał błędy w sektorach (ale to chyba norma), nagrywanie bez problemów. Ponieważ grę miałem zainstalowaną, wrzuciłem krążek i gra odpaliła bez problemów.(nie chciałem jej odinstalowywać) Spróbowałem na innym kompie. Instalacja bez najmniejszego problemu. Po uruchomieniu gry pojawia się logo dystrybutora PL i zwis. Z rodzynkiem z GCW chodzi, ale nie robiłem tego, aby chodziło w ten sposób. Robiłem kopie po to, by sie nauczyć to robić. Gdzie popełniłem błąd ? A może moja nagrywarka nie potrafi sobie poradzić z SD 2.8 Nagrywarka LG GCE-8400B Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.02.2003
![]() |
1. Clony XXL rzeczywiscie bywa wkurzajacy. Mnie tez czesto sie wiesza nie mam pojecia dlaczego. Sciagnij sobie Perfect Copy, albo korzystaj z doswiadczenia innych, np. wpisz w wyszukiwarke na tym forum nazwe gry.
2. Syberia to rzeczywiscie SD2.8 Sprobuj kopiowac z wlaczona korekcja EFM, koniecznie nowym alcoholem, z odczytem pregap w alcoholerze |
![]() |
![]() |
|
|