![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.03.2005
![]() |
Safedisc 4 vs. plik iso
Mam obraz .iso. Nagrałem obraz przez Nero i zainstalowałem aplikację. Program Protection ID 5.0b po przeskanowaniu pliku setup.exe na płycie cd pokazuje komunikat: Safedisc 4.00.001 detected !
W związku z powyższym mam pytanie jak z obrazu .iso nagrać działającą płytkę cd? Ewentualnie jak stworzyć obraz do zamontowania w wirtualnym napędzie? Mam Lite-On CD-RW SOHR 5238S (52x32x52), najnowszy firmware. Ładowałem także .iso od razu w wirtualny napęd (Alcoholem, GameJackiem4) ale nie pomogło. Raz zdarzyła się taka dziwna sytuacja, że po nagraniu .iso Alcoholem 120% na płytę CD-RW aplikacja się uruchomiła. Niestety, to był jeden jedyny raz, po raz drugi nie chce się uruchomić. Czy ktoś ma jakiś pomysł? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Witam.
Obraz ISO jest nosnikiem informacji o uszkodzeniach nośnika jest więc również wystarczajacy do poprawnego oddania SafeDisca. Dla pewności zamontuj go w napędzie wirtualnym i zacznij tworzyć obraz z profilem SD- jeżeli pojawią sie błędne sektory to jest wykonany poprawnie. Co do zapisu to na płycie CDRW zapisuje sie łatwiej niz na CDR (łatwiej nagrac działajaca kopię) Nagrywaj x4 na dobrej płytce. A 120 jest blacklistowany przynajmniej przez część gier z SD4 więc odinstaluj go po nagraniu a do ukrywania ATIP użyj GameJacka. Reasumując: powoli na dobrej płytce, odinstaluj A 120 i CloneCD, ukryj ATIP GameJackiem. |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.03.2005
![]() |
Dzięki za szybka odpowiedź.
Już wszystko jasne. Tu akurat alcohol nie przeszkadzał, ani żadne inne rzeczy oprócz jednej. I teraz niespodzianka i ewentualna rada dla tych co mają problemy z uruchamianiem: !!! zmieńcie rozdzielczość pulpitu !!! u mnie po zmianie z 1024x768 na jakąkolwiek inną np. na 800x600 albo 1200x1024 program się uruchomił. dziwne i pokręcone to jest, ale tak to już z windowsami bywa. 6 godzin rozwiazywania problemu - ale w końcu działa ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Eeee.... No tak
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
< pojawia się i znika >