![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
![]() |
Zabezpieczenie nadruku na DVD Inkjet Printable
Nie wiem czy dobry dział, ale mam pytanie: jak zabezpieczyć nadruk na płycie inkjet printable (i ogólnie atramentowe wydruki).
Kiedyś widziałem spraye specjalne do tego celu po ok 20zł ale teraz nie ma. Zakup zza granicy teraz to byłoby ponad 100zł i też nie wiadomo, mogą być już przeterminowane. Więc myślałem: może nada się lakier akrylowy? Nie chodzi mi może o ekstremalne sytuacje typu lądowanie w sedesie, ale przynajmniej aby zabezpieczyć przed spoconymi palcami ![]() (tak nawiasem: to zwykłe płyty wielokrotnie myłem pod kranem płynem do naczyń - ale podejrzewam, że z płyt printable nadruk by się zmazał...) |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
![]() |
Myślałem wcześniej w ten sposób:
szukać lepiej specjalnego do płyt bo zwykły może mieć jakieś dodatki które zaszkodzą płycie, ale z opisu sprayu typowo do płyt inkjet printable: Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |