Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.09.2004, 13:48   #1
rafi_pl
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 11.07.2002
rafi_pl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
splinter cell-jakie objawy przy zlej kopii?

mam takie pytanie, bo chce zamowic oryginal SPLINTER CELL: PANDORA TOMMOROW PL i szybko przegrac i oryginal puscic dalej. wiem ze cd3 posiada SD 2.9-jesli zle sie plytka skopiuje to jak poznam ze jest zle zrobiona kopia? (potrzebuje szybko przejsc w grze do tego momentu gdzie sie dowiem czy kopia dziala, bo nie mam zamiaru grac godzinami zeby szukac czy dziala czy nie)? a moze ktos bys sprzedal kopie (3cd) w dobrej cenie tej gierki (wysylka poczta). jakby co to prosze o kontakt porka@wp.pl
rafi_pl jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.09.2004, 13:49   #2
rafi_pl
Stały bywalec ;)

aha! kopiowalbym na LG GSA-4040B (dvdrw)-jak myslicie poszloby dobrze? czy moze lepiej na cdrw LG 52x
rafi_pl jest offline  
Stary 23.09.2004, 14:30   #3
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak źle przegrasz to jej nie uruchomisz!! Skopiuj w Alcoholu i poszukaj słodzika w sieci.
Air jest offline  
Stary 23.09.2004, 14:41   #4
rafi_pl
Stały bywalec ;)

qrde a co to jest słodzik
rafi_pl jest offline  
Stary 23.09.2004, 18:38   #5
rafi_pl
Stały bywalec ;)

juz wiem. to jak sciagne go to co mam zrobic? wydaje mi sie, ze... jak bede instalowal kiedys gierke z kopii to jak dobrze skopiuje cd3 to wszystko dobrze pojdzie przy instalacji i po instalacji mam wrzucic slodzik do folderu instalacyjnego tak?? a czy moge ten slodzik wrzucic do obrazu przed wypaleniem ktorejs z plyt niezabezpieczonych (cd1, cd2). no i ostatnie pytanie-slodzika uzywa sie gdy gra jest kiepsko skopiowana (cd3) czy jest obowiazkowy nawet jak cd3 bedzie tak jak trzeba skopiowane z gory dzieki za pomoc
rafi_pl jest offline  
Stary 23.09.2004, 19:05   #6
Mich@ł
Ismail Delivered

Data rejestracji: 29.08.2003
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Jeśli gra jest dobrze skopiowana to słodzika nie będziesz potrzebował. A jeśli będzie źle skopiowana, to po instalacji jeśli podczas włanczania gry z kopii poprosi o cd, to znaczy, że słodzika musisz skopiować do folderu, w którym masz grę zainstalowaną...

P.S. Ja swoim LiteOnem SafeDisca 2.9 ruszam bez problemu
Mich@ł jest offline  
Stary 28.09.2004, 18:30   #7
rafi_pl
Stały bywalec ;)

mam taki problem. wlasnie przegralem SPLINTER CELL-PANDORA TOMMOROW alcoholem (cd3 ma SD2.9). jak teraz sie dowiem czy gra jest dobrze przegrana czy nie? nie mam mozliwosci uruchomienia jej, bo nie obsluguje GF2MX :-( gdy uruchamiam gre pojawia sie logo gry, pozniej przechodzi w tryb pelnoekranowy a za chwilke powraca do pulpitu z komunikatem zwiazanym z karta graficzna (render...texture cos tam). gdy wezme zas "graj w trybie 1gracze" to przy braku plyty pisze "please insert corect disk", gdy wloze cd3 skopiowana to odpala sie, przechodzi do trybu pelnoekranowego i wywala komunikat "General protection fault! History: UGameEngine::Init <- InitEngine", jak wloze oryginal cd3 to tak samo. gra instalowana byla z cd1 i cd2 oryginalow, zas cd3 kopia robiona alcoholem 1.4.8 na nagrywarce DVD LG GSA4040B (profil SD 2/3) uruchamiana i instalowana na ASUS 56x CD-ROM
rafi_pl jest offline  
Stary 28.09.2004, 18:52   #8
rafi_pl
Stały bywalec ;)

tak samo sie dzieje gdy zainstalowalem wszystko z oryginalow (General protection fault! History: UGameEngine::Init <- InitEngine). z tego co wiem nagrywara radzi sobie z SD.
rafi_pl jest offline  
Stary 28.09.2004, 21:01   #9
Detro
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.11.2003
Detro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Minimalne wymagania gry

Processor: 1Ghz Pentium***174; III or AMD Athlon processor
RAM: 128 MB of RAM
Video card: 64MB video card, ATI 8500 (or higher), GeForce 3 (or higher)

Ta gierka wymaga obsługi przez kartę graf. pixel shader.
W profilu pisze że masz GeForca 2 MX więc raczej stąd ten błąd.
Detro jest offline  
Stary 28.09.2004, 21:20   #10
rafi_pl
Stały bywalec ;)

nom raczej stad te blad... ale terazsie za glowe chwycilem. chcialem sprawdzic czy gra ma zabezpieczenia na cd1 i cd2 (inni nie mieli), a ja mam na wszystkich CD!!! cd1 to SD 3.20.022 fuck fuck fuck! (aray scanner), cd2 wg clonyxxl ma dummy files, a wg aray scanner nie ma zabezpieczenia!, cd3 wg aray scanner bez zabezpieczenia, clony-SD 2.XX.... w morde jeza. probuje teraz przegrac cd1-zobacze z jakimi rezultatami. a mam takie pytanie-czy cd2 moge nagrac normalnie bez kopiowania? tzn. chce nagrac w NERO jako zwykly CD, bo chce dorzucic slodzik... czy moge tak zrobic chyba wszystko bedzie ok nie bo cd2 chyba nie ma zabezpieczenia. prosze o opinie
rafi_pl jest offline  
Stary 28.09.2004, 21:25   #11
Mich@ł
Ismail Delivered

Data rejestracji: 29.08.2003
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez rafi_pl
[....]mam takie pytanie-czy cd2 moge nagrac normalnie bez kopiowania? tzn. chce nagrac w NERO jako zwykly CD, bo chce dorzucic slodzik... czy moge tak zrobic chyba wszystko bedzie ok nie bo cd2 chyba nie ma zabezpieczenia. prosze o opinie
Pytasz o pozwolenie, czy o radę?
Domyślam się, że pytasz o radę, więc myślę, że możesz... 8 )
Mich@ł jest offline  
Stary 28.09.2004, 21:28   #12
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez rafi_pl
mam takie pytanie, bo chce zamowic oryginal SPLINTER CELL: PANDORA TOMMOROW PL i szybko przegrac i oryginal puscic dalej. wiem ze cd3 posiada SD 2.9-jesli zle sie plytka skopiuje to jak poznam ze jest zle zrobiona kopia? (potrzebuje szybko przejsc w grze do tego momentu gdzie sie dowiem czy kopia dziala, bo nie mam zamiaru grac godzinami zeby szukac czy dziala czy nie)?

Ja tak z innej beczki...w roli przypomnienia.
kupując oryginalną płytę i sprzedając ją innemu klientowi... robiąć sobie kopię tego - to jest złodziejstwo. Polskie prawo mówi, że mamy prawo do posiadania jednej kopii bezpieczeństwa, ale jeśli posiadamy tej kopii oryginał.
I ten dział właśnie ma temu służyć...o wykonywaniu kopii bezpieczeństwa programów/gier.

Niestety, za dużo się pochwaliłes ...a te Forum nie będzie służyć w łamaniu prawa, czy też pomogać w takich złodziejskich praktykach...

Jak chcesz możesz napisać co o tym myślisz, ...do jutra masz czas, potem zamykam Topic. EOT 8 )
Stary 28.09.2004, 22:07   #13
rafi_pl
Stały bywalec ;)

pozyczylem przed chwila gf4 od znajomego... i sie zdenerwowalem :-( nie chodzi mi kopia, nawet ze slodzikiem, wiec bede zmuszony poki co zostawic sobie oryginal. wiem ze sa problemy z tym sd3.2 wiec nie jestem az tak bardzo rozczarowany-podejrzewalem ze pewnie bedzie cos nie tak. teraz zaczynam grac i chyba cala noc to mi zajmie. Maciej sorki za zlamanie (chec) regulaminu. poki co narazie mam oryginal i nie zapowiada sie, zebym go puszczal dalej, ale chodza i tak po 40zl, wiec nie zalezy mi za bardzo. a moze ktos pomoc z tym SD3.2 jak i czym zrobic kopie?
rafi_pl jest offline  
Stary 30.09.2004, 15:26   #14
maxx2
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.09.2004
maxx2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
MACIEJ, a jesli zrobilem kopie oryginalow i trzymalem je gdzie indziej a oryginaly zostaly skradzione z chaty to pwenie tez jest podejzenie o nielegalne posiadanie ?!
Stary 30.09.2004, 18:06   #15
rafi_pl
Stały bywalec ;)

ciekawe pytanie :-) hehe. a na temat splinter cell: jest zarabisty :-) az tak, ze zamienilem sie ze znajomym karta-troszke doplacilem :-) i poki co gra sie na oryginalach, ale czekam na jakas pomoc jak z tym SD3.2
rafi_pl jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: