Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Colin 04 Pl - udalo sie komus?? (https://forum.cdrinfo.pl/f11/colin-04-pl-udalo-sie-komus-35159/)

imola 27.05.2004 12:23

Cytat:

Napisany przez Kulfon
jesteś kolego w wielkim ale to wielkim błędzie i przeczysz całej idei tego forum
Pozdrawiam

No nie do końca jest w błędzie, bo właśnie Litek łyka wiekszość zabezpieczeń || i dlatego kolega igor... nie miał wiekszych problemów z kopiowaniem.

Kulfon 27.05.2004 12:57

Kolega igor napisał że wszystkie nagrywarki łykają każde zabezpieczenie - Liteon to nie wszystkie nagrywarki a po drugie z takimi zabezpieczeniami jak securom 5, safedisc 3.2, starforce 3 nawet Liteon sobie nie radzi - oczywiście mowa tu o kopii 1:1 - sam mam dwa Liteony a do czynienia miałem z kilkoma modelami tej firmy więc jeśli ktos pisze że skopiował oryginał polskiego Colina zabezpieczony safediskiem 3.2 to ja podchodze do tej wiadomości z dużym dystansem, bo skutecznego 100% przepisu na skopiowanie tego zabezpieczenia jeszcze nikt nie podał - co raz to ktoś sie chwali że skopiował tylko jeżeli ktos chce powtórzyć ten wyczyn to sie okazuje że zonk.
Polecam posta VLuki o kopiowaniu zabezpieczeń, za jego czasów to forum jeszcze czemuś służyło teraz mam wrażenie że 90 % wypowiedzi na tym forum piszą lamerzy (bez urazy takie jest poprostu moje zdanie)
Pozdrawiam

imola 27.05.2004 14:06

Cytat:

Napisany przez Kulfon
Kolega igor napisał że wszystkie nagrywarki łykają każde zabezpieczenie - Liteon to nie wszystkie nagrywarki a po drugie z takimi zabezpieczeniami jak securom 5, safedisc 3.2, starforce 3 nawet Liteon sobie nie radzi - oczywiście mowa tu o kopii 1:1 - sam mam dwa Liteony a do czynienia miałem z kilkoma modelami tej firmy więc jeśli ktos pisze że skopiował oryginał polskiego Colina zabezpieczony safediskiem 3.2 to ja podchodze do tej wiadomości z dużym dystansem, bo skutecznego 100% przepisu na skopiowanie tego zabezpieczenia jeszcze nikt nie podał - co raz to ktoś sie chwali że skopiował tylko jeżeli ktos chce powtórzyć ten wyczyn to sie okazuje że zonk.
Polecam posta VLuki o kopiowaniu zabezpieczeń, za jego czasów to forum jeszcze czemuś służyło teraz mam wrażenie że 90 % wypowiedzi na tym forum piszą lamerzy (bez urazy takie jest poprostu moje zdanie)
Pozdrawiam

Moja odpowiedź była raczej ironiczna nie chce zaczynać żadnego sporu, który za dużo nie wniesie.
Daleki jestem od generalizowania że np. alkoholem i taka a siaką palarką pójda wszystkie zabezpieczenia. Najlepsza jest weryfikacja, kolega X wrzuca post że taką a taką grę przegrał w ten sposób, kto chce i ma chęci próbuje tego sposobu i postuje swoje wrażenia (nic to nie kosztuje przecież można testować na RW), kazdy może coś odsiebie dorzucic i w ten sposób można wypracować metodę na nowsze zabezpieczenie. A postowanie w styku ".. ja na swoim alkoholu + .... i palarce łykam wszystko" faktycznie nie ma sensu, konkretne problemy i konkretne rozwiązania na tym polega forum. :cisza:

Loczek 28.05.2004 14:43

Powiem tak te wszystkie opowieści o skopiowaniu safedisca to głupota !!!! nikt nie skopiował tego 1:1 !!! podobno ale topodobno ktoś skopiował safedisca 3.2 za pomoca nagrywarki dvd Liteona ale ile w tym prawdy -niewiadomo, ale na razie nie ma sposobu na skopiowanie tego, nie mówiąc już o Starforce 3.xx i securom 5. Nie obedzie się bez emulacji.

Loczek 28.05.2004 14:52

I niech ciktórzy przegrali takie zabezpieczenie jakim jest safedisc 3.2 pochwalą się akiemają sprzęty. A nie tylko puste słowa. Piszcie dowiem się z chęcia czym to skopiowaliści.

Maciej 28.05.2004 16:33

...bo większość robi kopie kopii ,na której ClonyXXL także wykrywa np.SD 3.10 :)

igor99gamez 28.05.2004 17:36

dobra ja używam do kopiowania clone cd 3.3.4.1, do wykrycia zabezpieczeń dość stary ale się przydaje clone cd database, nero 6.3.0.3 i jak narazie nie miałem naprawde problemu z przegraniem żadnej płyty co najwyżej się kopiowała z 1,5 godziny lub więcej ale się przekopiowała i odpowiedni ***** i było pięknie. wiadomo że nie wszystko sie przekopiuje jedna nagrywarka ale ja serio kopiuje jak do tej pory liteonem ltr-48246s i niemam problemu. Może podajcie jakąś gre która stwarza wam problem a ja ją zdobędę i spróbuje przegrać i jak sie uda to napisze w jaki sposób mi się to udało. pozdrawiam wszystkich

Kulfon 28.05.2004 18:21

Igor co masz na myśli przez te ***** ? Cukierka ? My tu cały czas mówimy o kopii 1:1 a nie o słodzeniu gry. Pozatym CloneCD zakończył kopiowanie safedisca na wersji 2.7 albo 2.8 i z wyższymi już sobie nie radzi.

igor99gamez 28.05.2004 19:11

nie rozśmieszaj mnie ok nieważne

igor99gamez 28.05.2004 19:24

niech wam będzie że nie da się przegrać 1:1 na tej nagrywarce. ale moze któryś z was wie jakim programem moge podzielic gre dvd na pare plików i nagrać na cd?

Kulfon 28.05.2004 20:58

alcohol 120% ma opcje dzielenia obrazu na mniejsze pliki przy odczycie a jak nie to możesz to zrobic tez w Total Comanderze dzieląc zrobiony juz obraz.

igor99gamez 28.05.2004 21:05

a czy da rade to nagrać później na zwykłe cd??

Kulfon 28.05.2004 21:16

Obraz w częściach możesz nagrac jako pliki w Nero na płyty. Potem musisz albo nagrać z tego płyte DVD albo zamontować np. w Daemon Tools. W przypadku dzielenia w Total Comanderze musisz potem połączyć części z powrotem w jedną całość.
Żaden program Ci nie podzieli tak obrazu żeby z gry DVD zrobił wersje na kilku CD jeżeli o to pytałeś.

Loczek 28.05.2004 21:48

Hahhahha igor to ty nie rozsmieszaj ludzi. Tu chodzi zebys skopiowal gre 1:1 bez zadnych slodzikow. A taka kpie jak ty 1:1 tomoge przegrac nawet Winampem.

Isengrim 29.05.2004 10:19

Żyję z kopiowania, więc siłą rzeczy przerzuciłem "trochę" zabezpieczonych rzeczy, i "słodzonych" i nie.
używak przeważnie litka, na sofcie clone cd 4202+clony xxll 2015+ ccd profiler.
W przypadku safedisca działającą kopie 1:1 udało mi sie wykonać do wersji 2.8.
Wyżej potrzebny był "cukier". Nie udało mi się również pojechać 1:1 starforce 3 i securom 5.

Pozdro dla ludzi mających pojęcie o zabezpieczeniach.
Szkoda że na forum jest coraz więcej mitomanów...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:47.