![]() |
Cytat:
|
Kolega igor napisał że wszystkie nagrywarki łykają każde zabezpieczenie - Liteon to nie wszystkie nagrywarki a po drugie z takimi zabezpieczeniami jak securom 5, safedisc 3.2, starforce 3 nawet Liteon sobie nie radzi - oczywiście mowa tu o kopii 1:1 - sam mam dwa Liteony a do czynienia miałem z kilkoma modelami tej firmy więc jeśli ktos pisze że skopiował oryginał polskiego Colina zabezpieczony safediskiem 3.2 to ja podchodze do tej wiadomości z dużym dystansem, bo skutecznego 100% przepisu na skopiowanie tego zabezpieczenia jeszcze nikt nie podał - co raz to ktoś sie chwali że skopiował tylko jeżeli ktos chce powtórzyć ten wyczyn to sie okazuje że zonk.
Polecam posta VLuki o kopiowaniu zabezpieczeń, za jego czasów to forum jeszcze czemuś służyło teraz mam wrażenie że 90 % wypowiedzi na tym forum piszą lamerzy (bez urazy takie jest poprostu moje zdanie) Pozdrawiam |
Cytat:
Daleki jestem od generalizowania że np. alkoholem i taka a siaką palarką pójda wszystkie zabezpieczenia. Najlepsza jest weryfikacja, kolega X wrzuca post że taką a taką grę przegrał w ten sposób, kto chce i ma chęci próbuje tego sposobu i postuje swoje wrażenia (nic to nie kosztuje przecież można testować na RW), kazdy może coś odsiebie dorzucic i w ten sposób można wypracować metodę na nowsze zabezpieczenie. A postowanie w styku ".. ja na swoim alkoholu + .... i palarce łykam wszystko" faktycznie nie ma sensu, konkretne problemy i konkretne rozwiązania na tym polega forum. :cisza: |
Powiem tak te wszystkie opowieści o skopiowaniu safedisca to głupota !!!! nikt nie skopiował tego 1:1 !!! podobno ale topodobno ktoś skopiował safedisca 3.2 za pomoca nagrywarki dvd Liteona ale ile w tym prawdy -niewiadomo, ale na razie nie ma sposobu na skopiowanie tego, nie mówiąc już o Starforce 3.xx i securom 5. Nie obedzie się bez emulacji.
|
I niech ciktórzy przegrali takie zabezpieczenie jakim jest safedisc 3.2 pochwalą się akiemają sprzęty. A nie tylko puste słowa. Piszcie dowiem się z chęcia czym to skopiowaliści.
|
...bo większość robi kopie kopii ,na której ClonyXXL także wykrywa np.SD 3.10 :)
|
dobra ja używam do kopiowania clone cd 3.3.4.1, do wykrycia zabezpieczeń dość stary ale się przydaje clone cd database, nero 6.3.0.3 i jak narazie nie miałem naprawde problemu z przegraniem żadnej płyty co najwyżej się kopiowała z 1,5 godziny lub więcej ale się przekopiowała i odpowiedni ***** i było pięknie. wiadomo że nie wszystko sie przekopiuje jedna nagrywarka ale ja serio kopiuje jak do tej pory liteonem ltr-48246s i niemam problemu. Może podajcie jakąś gre która stwarza wam problem a ja ją zdobędę i spróbuje przegrać i jak sie uda to napisze w jaki sposób mi się to udało. pozdrawiam wszystkich
|
Igor co masz na myśli przez te ***** ? Cukierka ? My tu cały czas mówimy o kopii 1:1 a nie o słodzeniu gry. Pozatym CloneCD zakończył kopiowanie safedisca na wersji 2.7 albo 2.8 i z wyższymi już sobie nie radzi.
|
nie rozśmieszaj mnie ok nieważne
|
niech wam będzie że nie da się przegrać 1:1 na tej nagrywarce. ale moze któryś z was wie jakim programem moge podzielic gre dvd na pare plików i nagrać na cd?
|
alcohol 120% ma opcje dzielenia obrazu na mniejsze pliki przy odczycie a jak nie to możesz to zrobic tez w Total Comanderze dzieląc zrobiony juz obraz.
|
a czy da rade to nagrać później na zwykłe cd??
|
Obraz w częściach możesz nagrac jako pliki w Nero na płyty. Potem musisz albo nagrać z tego płyte DVD albo zamontować np. w Daemon Tools. W przypadku dzielenia w Total Comanderze musisz potem połączyć części z powrotem w jedną całość.
Żaden program Ci nie podzieli tak obrazu żeby z gry DVD zrobił wersje na kilku CD jeżeli o to pytałeś. |
Hahhahha igor to ty nie rozsmieszaj ludzi. Tu chodzi zebys skopiowal gre 1:1 bez zadnych slodzikow. A taka kpie jak ty 1:1 tomoge przegrac nawet Winampem.
|
Żyję z kopiowania, więc siłą rzeczy przerzuciłem "trochę" zabezpieczonych rzeczy, i "słodzonych" i nie.
używak przeważnie litka, na sofcie clone cd 4202+clony xxll 2015+ ccd profiler. W przypadku safedisca działającą kopie 1:1 udało mi sie wykonać do wersji 2.8. Wyżej potrzebny był "cukier". Nie udało mi się również pojechać 1:1 starforce 3 i securom 5. Pozdro dla ludzi mających pojęcie o zabezpieczeniach. Szkoda że na forum jest coraz więcej mitomanów... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:47. |