![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
![]()
Witam! Właśnie ostatnio ściągnąłem sobie najnowszego BlindWrite'a(v5.2.6.139) aby poeksperymentować do czego jest zdolny(do tej pory używałem bardzo starego v.4.x.x.)Po zainstalowaniu i uruchomieniu ku mojemu zdziwieniu okazało się że nie ma tam jak ustawiać parametrów odczytu i zapisu tak jak w starszych wersjach, tylko trzy opcje kopiowanie, odczyt, zapis. Oczywiście jest też możliwość ustawienia kilku prostych profili ale brak profili dla najpopularniejszych zabezpieczeń.Ściągnięty BlindWrite 5 profiler okazał się bezużyteczny(z tego względu że ręcznie w blindwriterze 5 się nić nie ustawia). Po spenetrowaniu katalogu blindwrita stwierdziłem że aby móc ustawiać profile trzeba mieć gotowe pliki konfiguracyjne profili. Ile się na szukałem po necie aż coś ściągnołem coś co ma być zbiorem profili. Właśnie będe je wypróbowywał. Mam prośbe jeśli ktoś wie coś więcej na temat Blindwrite'a 5 i profili do niego niech da znać. Osobiście do robienia kopii używam głównie gamejacka4, najnowszego alkohola120% i blindwrite'a v.4.xxx.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
BW 5 nie potrzebuje profili, nowy BW posiada funkcję Include Autoplay info...która zautomatyzowała BW5.
jeśli chodzi o ustawienia, możesz pobawić się BWTweaker... http://download.copybase.ch/araysoft/bw5tweaker156.rar
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 04.12.2004 o godz. 08:58 |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.09.2004
![]() |
Worms forts
podaj z kad sciagnałes te profile.
Mam taki problem: Mam obraz drugiej płyty Worms Forts w formacie .B5I i B5T nagrac mozna je tylko blindwirte 5 nagrałem z predkoscia 4X (profil Iso Image) na cd-r i xle mi sie nagrało przy kopiowaniu niektórych plików wyskakuje błąd funkcji windows nagrałem 2-gi raz i te same pliki sa uszkodzone (np. directx, data3.cab itp.) nagrałem na cd-rw i działa dobrze a potem na jeszcze jedno cd-rw i działa (wniosek działa tylko na-rw) macie cos na ta przypadłosć ?? montuje obraz deamon-em i działa ale jak odczytam np. alcocholem i zgram do .mds to już nie działa bo wykrywa pirata. Co mam zrobić?? Wormsy forts maja chyba zabezpieczenie safe disc. |
![]() |
![]() |
#4 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
x4 to za wolno ...nagraj x16 lub x24 i sprawdż
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Pierwszą z łyt CD-R nagrywałem z predkoscia 16X była uszkodzona w wyżej wymieniony sposób nagrałem następnie cd-rw i działa potem nagrałem na Cd-r i znowu nie działa, i znów nagrałem na CD-RW i niedziała.
Worms Forts są zabezpieczone SafeDisc-em 4.00 ![]() Ostatnio zmieniany przez 963852 : 05.12.2004 o godz. 08:23 |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
To znowu ja.Dzięki za odzew.
Maciej napisał: BW 5 nie potrzebuje profili, nowy BW posiada funkcję Include Autoplay info...która zautomatyzowała BW5. jeśli chodzi o ustawienia, możesz pobawić się BWTweaker... Mam pytanie jeśli BW5 nie potrzebuje profili to co to są te pliki, które ściągnąłem z neta, zainstalowałem i teraz na rozwijanej liście profili BW5 pojawiły się jako nowe profile. I co to jest dokładnie ta funkcja Include Autoplay info oraz co takiego można ustawić tym BWTweakerem? |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
funkcja Include Autoplay info to (nie na 100%) prosto pisząc autowykrywanie typu nosnika miedzy innymi rodzaj zastosowanego zabezpieczenia w BW 5 profil który na 100% uaktywnia tą funkcję to ISO IMAGE> PS: Z kąd masz pliki z profilami ??Wyślij na meila tomi.xp@wp.pl PS2: Jest już "cukiereczek" do tej ver. wormsów. Waży niecałe 1,5MB Ostatnio zmieniany przez 963852 : 07.12.2004 o godz. 13:20 |
|
![]() |
![]() |
|
|