![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
D2 Classic PL
Witam.
Usiluje zrobic backup CD gry Diablo 2 w wersji PL. Czytalem topik Vluka, lecz niestety nie rozwiazalo to problemu. Przypuszczam, ze jest to jeszcze wersja stara, czyli bez 1.0. Najnowszy ClonyXXL wykrywa SecureROM "New" podczas kiedy stary ClonyXXL nie widzi zadnych zabezpieczen. Dodatkowo plyta posiada jeden bledny sektor. W jaki sposob moge zrobic dokladna kopie, aby nie zmarnowac kolejnej czystej plyty? Posiadam CloneCD 4.2.0.2, ClonyXXL 2.0.0.6, ClonyXXL 2.0.1.5, Profiler 1.2 oraz co najwazniejsze nagrywarke LiteOn 481248S5 z najnowszym BIOSem. W miare mozliwosci prosilbym o instrukcje pod nowego CloneCD, gdzy opcje w starym sa nieco odmienne. Bociek Edit: A moze wystarczy uzyc profilu dla Secure ROM podanego przez Zetoxe? Nie mam aktualnie zadnego CD-RW, a poswiecilem juz troche plyt. Ostatnio zmieniany przez Bociek : 19.07.2003 o godz. 15:43 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
a czy sprawdzałes zrobiony obraz Diablo w wirtualnym napędzie, czy działa...?
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Problem jest chyba innego rodzaju. Poprosilem kolege i zrobil dla mnie taka kopie na CD-RW nagrywarka Teac 24x. Uzyl profilu dla zwyklego Secure ROM. Zrobilismy dokladnie to samo u mnie i kolejna plyta trafila do kosza. Jakims cudem moj LiteOn 4812485S nie chce skopiowac Secure ROM. Wedlug testow na cdrinfo nie ma z tym problemu. Wprawdzie tam testowano 4812485W, ale 5S i 6S teoretycznie niczym sie nie roznia od niej. Ktos wie czemu tak jest?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2003
![]() |
A zaznaczales opcje odczyt danych subkanalowych?
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Oczywiscie. Dokladnie step-by-step jak dla Secure ROM. Skoro udalo sie na Teac, to juz mam pewnosc, ze winny jest moj LiteOn. Dziwi mnie to, gdyz testy twierdzily zupelnie co innego
![]() |
![]() |
![]() |
|
|