Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.07.2003, 15:28   #1
Bociek
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.12.2002
Bociek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
D2 Classic PL

Witam.
Usiluje zrobic backup CD gry Diablo 2 w wersji PL. Czytalem topik Vluka, lecz niestety nie rozwiazalo to problemu. Przypuszczam, ze jest to jeszcze wersja stara, czyli bez 1.0. Najnowszy ClonyXXL wykrywa SecureROM "New" podczas kiedy stary ClonyXXL nie widzi zadnych zabezpieczen. Dodatkowo plyta posiada jeden bledny sektor. W jaki sposob moge zrobic dokladna kopie, aby nie zmarnowac kolejnej czystej plyty? Posiadam CloneCD 4.2.0.2, ClonyXXL 2.0.0.6, ClonyXXL 2.0.1.5, Profiler 1.2 oraz co najwazniejsze nagrywarke LiteOn 481248S5 z najnowszym BIOSem. W miare mozliwosci prosilbym o instrukcje pod nowego CloneCD, gdzy opcje w starym sa nieco odmienne.
Bociek

Edit: A moze wystarczy uzyc profilu dla Secure ROM podanego przez Zetoxe? Nie mam aktualnie zadnego CD-RW, a poswiecilem juz troche plyt.

Ostatnio zmieniany przez Bociek : 19.07.2003 o godz. 15:43
Bociek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.07.2003, 19:52   #2
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a czy sprawdzałes zrobiony obraz Diablo w wirtualnym napędzie, czy działa...?
Stary 19.07.2003, 22:59   #3
Bociek
Nowy na forum

Problem jest chyba innego rodzaju. Poprosilem kolege i zrobil dla mnie taka kopie na CD-RW nagrywarka Teac 24x. Uzyl profilu dla zwyklego Secure ROM. Zrobilismy dokladnie to samo u mnie i kolejna plyta trafila do kosza. Jakims cudem moj LiteOn 4812485S nie chce skopiowac Secure ROM. Wedlug testow na cdrinfo nie ma z tym problemu. Wprawdzie tam testowano 4812485W, ale 5S i 6S teoretycznie niczym sie nie roznia od niej. Ktos wie czemu tak jest?
Bociek jest offline  
Stary 21.07.2003, 13:02   #4
chris2k1
Bywalec

Data rejestracji: 14.07.2003
chris2k1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A zaznaczales opcje odczyt danych subkanalowych?
Stary 21.07.2003, 14:16   #5
Bociek
Nowy na forum

Oczywiscie. Dokladnie step-by-step jak dla Secure ROM. Skoro udalo sie na Teac, to juz mam pewnosc, ze winny jest moj LiteOn. Dziwi mnie to, gdyz testy twierdzily zupelnie co innego
Bociek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: