![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.03.2005
![]() |
Dokładanie zabezpieczenia
Czy da się jakoś "nałożyć" zabezpieczenie na zwykłe pliki. Chodzi mi konkretnie o to, że mam na dysku pliki z zabezpieczonej płyty, ale gdy nagram je to płytę "traci" zabezpieczenie i gierka nie rusza. Wiem, że Alcohol120% odczytuje płytki razem z zabezpieczeniem, ale ja nie mam już źródłowej płytki. Nie wiem czy to pomoże, ale mam obraz zawierający fragment płyty z zabezpieczeniem (znaczy, gdy go zamontuje na virtual'u to gierka uruchamia się bez oporów) - ma 22,6MB. Prawie zapomniałem, zabezpieczonko to (wg ClonyXXL) SafeDisc 2,9.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A przy nagrywaniu brales wzmacnianie slabych sektorow??
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.03.2005
![]() |
ja mam po prostu skopiowane pliki z płytki na dysk. płytka źródłowa to Sims2CD1
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Cytat:
Z plikami skopiowanymi na dysk juz nic nie zrobisz, bo SafeDisc opiera sie na błednych sektorach na początku dysku czyli w plikach nie ma nic poza EXE które sprawdza czy te sektory są, czy nie. Rozumiem, że masz mini image ( te 22MB). Jedyne co mozesz zrobic aby uzyskac pseudo-kopię to nagrać w nero te pliki i mini image a potem montować go aby grać. |
|
![]() |
![]() |
|
|