Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   DPP zastąpi DRM (https://forum.cdrinfo.pl/f11/dpp-zastapi-drm-83350/)

demek 09.09.2009 13:12

a mnie sie wydaje, ze juz byla tu dyskusja, ze prawo do ogladania/sluchania ma kupujacy

darolo1 09.09.2009 13:49

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1046014)
Po cholere mi to? Jak chcą sie bawić niech się bawią ale ja tego nie kupie.

Ja też nie kupię Windy jak wprowadzą to badziewie. Będę jechał na XP i tyle. Jak się wycina DRM (jeśli to nie dozwolone na forum to napisz PW)?

DejaVu 09.09.2009 18:10

http://www.dobreprogramy.pl/Silverli...osc,14383.html coś w podobnym klimacie-czyli :pirat:mówimy NIET :taktak:

DejaVu 11.09.2009 19:03

http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86...typiracka.html

darolo1 11.09.2009 19:42

Ale gościu "rapuje" :D

I na serio, dopóki ceny nie spadną to piratom będę mówił tak! niech coś z tym zrobią, bo nie każdy ma zachodnie pensje, żeby mógł sobie wszystko legalnie kupić, nawet ograniczając soft/filmy/muzę do niezbędnego minimum (typu Winda itd.) :D Na Zachodzie to im nie robi różnicy bo tam to zarabiają z 2500 zł, albo więcej, więc kupno Windy to dla nich jest to, co dla nas kupno proszku do prania.

DejaVu 11.09.2009 19:50

Wow!! na zachodzie byłeś:fala: widziałeś-czy się domyślasz ??? że tam tak dobrze ??? - nie stać mnie na samochód , bo zarabiam ok.2tys. - to może go ukradnę :taktak:.Miałbym kupować malucha ??? przecież to obciach :rotfl: puki nie stanieją-albo nie dadzą mi podwyżki , jak to jest na zachodzie- to go sobie ukradnę-przecież policja też jest do dupy jak piszesz w innym wątku :czytaj:

darolo1 11.09.2009 20:00

Ano bo jest! Zamiast skupiać się na łapaniu bandytów, dilerów narkotyków, terrorystów i innych takich poważnych spraw to zajmują się byle pierdołami.

Na Zachodzie jest dobrze, bo jeden kumpel taty ma (serio) w każdym pokoju telewizor LCD (mimo, iż nie korzysta z nich przeważnie :D),kina domowe, wieże drogie itp. Więc chyba musi być ok, bo kasa mu z nieba nie zleciała?

A tak po za tym to proponuję EOT :)

DejaVu 11.09.2009 20:06

:haha: Kumpel taty :rotfl: na pewno nie ma 13lat jak Ty i od razu mu(tak myślę) z nieba te telewizory nie spadły-więc przestań opowiadać bzdury -na pewno doszedł do tego ciężką pracą a nikogo nie okradał tak jak TY. I ciekawi mnie czy wiesz coś niecoś o szpiegowaniu w google???

darolo1 13.09.2009 12:55

A co ciebie to obchodzi kogo ja okradam? Chcę to okradam i koniec! Jak ja bym zagrał np. na gitarce i ktoś by to zassał to bym się nie wkurzał :D Cieszył bym się, że mój utwór stał się bardziej popularny.

andy 13.09.2009 12:58

Cytat:

A co ciebie to obchodzi kogo ja okradam? Chcę to okradam i koniec! Jak ja bym zagrał np. na gitarce i ktoś by to zassał to bym się nie wkurzał :D Cieszył bym się, że mój utwór stał się bardziej popularny.
Dopóki za to nie bierzesz pieniędzy to nie masz co się oburzać. Jednak gdybyś wydał płytkę to co wtedy?

darolo1 13.09.2009 13:01

Nic :D Bo ja nie mam zamiaru wydawać płytki, tylko wolę darmowe promosy w mp3, tak jak np. Radiohead.

Jarson 13.09.2009 16:32

Cytat:

Napisany przez darolo1 (Post 1046652)
A co ciebie to obchodzi kogo ja okradam? Chcę to okradam i koniec!

I Ty po tym, jak Onimusza Cię dzieciakiem nazywa, jeszcze się oburzasz? A o czym niby świadczy myślenie typu "wszystko mi się należy, nieważne, czy za to zapłacę, czy nie"?

Fakt, ceny programów, czy multimediów mogłyby być trochę niższe - ale jako ukłon dla tych, którzy już je legalnie kupują. Nie wierzę bowiem, że ktoś, kto dziś używa pirackiego Windowsa, kupiłby licencję, gdyby ta potaniała dwukrotnie. Dlaczego? Bo moi znajomi z UK, którzy zarabiają 5x tyle, co przeciętny Polak, tak samo narzekają na wysokie ceny.

Piszesz o wysokich cenach, a próbowałeś kiedyś kupić płytę kompaktową, czy grę? Kupując komputer za 2500 zł rzeczywiście ciężko wliczyć w cenę Windowsa za 300 zł... Skoro teraz nie wliczyłeś, nie wierzę, że zrobiłbyś to, gdybyś miał 2800, bo wówczas przydałaby się lepsza grafika, jakbyś miał 3500, to zdałoby się 24" LCD, przy 5000 nie zaszkodziłoby postawić system na SSD itd...

DejaVu 13.09.2009 16:49

Na pc-lab ten dzieciak ma 33% ostrzeżenia-a tutaj ciekawo za co reputę-ja nie wiem że za takie gadanie o piractwie jest jeszcze tolerowany! Co na to regulamin?Nie dość że używa pirackiej windy- to jeszcze tym się szczyci! Mam nadzieję że kiedyś to złodziejstwo wyjdzie mu bokiem.

Reetou 13.09.2009 17:47

Cytat:

Napisany przez onimusza666 (Post 1046682)
Na pc-lab ten dzieciak ma 33% ostrzeżenia-a tutaj ciekawo za co reputę-ja nie wiem że za takie gadanie o piractwie jest jeszcze tolerowany! Co na to regulamin?Nie dość że używa pirackiej windy- to jeszcze tym się szczyci!

O, widzę, że kolega też nie zna regulaminu, bo jak na razie to Twoje wypowiedzi pod niego podchodzą (par. 2).

Darolo1 dostał już jedno ostrzeżenie. Za inny temat. A to, czy popiera piractwo i czy używa nielegalnego softu, to temat dla odpowiednich służb. My możemy tylko wyrazić swoją dezaprobatę, ale nie będziemy tu nikogo banować za jego poglądy dopóki nie naruszają one regulaminu forum.

andy 13.09.2009 18:17

Cytat:

ale nie będziemy tu nikogo banować za jego poglądy dopóki nie naruszają one regulaminu forum.
Dzień w którym się na Tobie zawiodłem...:(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:21.