Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.05.2005, 19:44   #1
michal3101
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.05.2005
michal3101 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dungeon Keeper 2 - wirtualny napęd problem

Witam. Przekopałem kilka forów, ale nie znalazłem rozwiązania tego problemu. Mam problem z uruchomieniem zamontowanego obrazu dungeon keepera 2. Z tego co się dowiedziałem jest zabezpieczony safedisk'iem. Gra w polskiej wersji korzysta z dwóch płyt - pierwsza z plikami gry i wersją angielską, druga z wersjami językowymi. Gdy instaluję grę w wersji angielskiej [bez żonglerki płytami] i próbuję ją uruchomić wyskakuje mi błąd żebym włożył do napędu odpowiednią płytę. Podobnie w przypadku, kiedy zaczynam od instalki polskiej wersji - w pewnym momencie woła o CD1 i po klinknięciu "ponów próbę" znowu wyskakuje ww błąd. Czy ktoś wie w jaki sposób żeby zainstalować i uruchomić tą grę w polskiej wersji językowej na zamontowanym obrazie? Jestem prawie pewien że chodzi o odpowiednia konfiguracje emulacji ale probowalem roznych sposobów i nic to nie dało. Proszę o pomoc.
michal3101 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.05.2005, 20:28   #2
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No jest zabezpieczony SafeDisciem 1 Nie zrozumiałem z Twojego opisu czy masz płyty i zrobiłeś z nich obrazy czy masz tylko obrazy z "innych" żródeł.
Jeżeli masz oryginalne płyty to stwórz obraz A 120% profilem SafeDisc i zamontuj- nie potrzeba zadnej emulacji (chyba wtedy nawet ATIP nie sprawdzało ale dla świetego spokoju mozesz zaznaczyć). Jeżeli masz obrazy to sprawdź czy przypadkiem nie ma tam jakiegoś folderu ze słodzikiem , jeżeli nie to zamontuj obraz w napedzie wirtualnym i zacznij tworzyć obraz obrazu przy pomocy A 120%- jeżeli przez pierwsze 20MB bedzie wywalał błedne sektoey to obraz jest poprawny, jeżeli nie to potrzebujesz słodzika. Dla pewnosci sprawdź obie płyty.
downloads jest offline  
Stary 10.05.2005, 21:54   #3
wolf
No Guts, No Glory

Data rejestracji: 06.07.2002
wolf zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jeżeli masz A120% ustaw 2 napedy wirtualne i zamontuj dwa obrazy płyt
wolf jest offline  
Stary 10.05.2005, 22:50   #4
atlas
Bywalec

Data rejestracji: 04.04.2005
atlas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wow, ktoś to gra oprócz mnie? :d Sprawa wygląda tak 2 płyta to jakdyby "language bonus", wkładasz ją najpierw i zniej istalujesz jeśli chcesz mieć inną wersje niż angielską, w trakcie instalki i tak będziesz musiał wrzucić cd1. Dodam że gra działa w pełni normalnie tylko pod windows 98, jeśli go nie masz musisz zainstalowac patch w wersji 1.7 no i pewnie w wersji PL. Co do tego, że wywalaci, że jest nie właściwa płyta w napędzie sprawdź (jeśli nie zassałeś obrazu z neta) czy twoje cd1 w napędzie działa normalnie i odpala się gra jęsli nie masz ten sam kłopot co ja miałem płyta porysowała się i mówiąc krótko d*pa, musisz użyć cukierka (z ang. łamacza :d).Opcja nr. 3 płyta działa normalnie.. idź za radą kolegów i w alc 120% powolutku i z odpowiednim profilem bez problemów zrobisz obraz i go zamontujesz. Powodzenia !!! Aha zapomniałrm o tym fajnym tytułowym powintaniu z Keepera "Jak dobrze być złym" :d
atlas jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: