Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.09.2006, 07:29   #1
Nieznajoma81
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Nieznajoma81
 
Data rejestracji: 10.02.2005
Posty: 92
Nieznajoma81 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVD ma problem z odczytem płyty

Witam wszystkich.

Jakiś czas temu zrobiłam kopię filmu DVD (zabezpieczonego oczywiście). Korzystałam wtedy z programów AnyDVD i Clone DVD. Wszystko fajnie działało. Moje stare DVD odtwarzało film bez problemów. Jednak niedawno kupiłam DVD MANTA EMPEROR III i pojawił się problem. DVD czyta wszystko - nawet porysowane płyty, ale z tą płytą ma problem. Już od samego początku pojawiają się takie krateczki, nie da się filmu zobaczyć bo przeskakuje. Wygląda to jakby przekopiowało się z płyty na płytę bez omijania zabezpieczeń. Sprawdziłam na innym odtwarzaczu i płyta idzie normalnie. Co robić? Może przepuścić płytkę przez jeszcze inny program? Pomóżcie!

Ostatnio zmieniany przez Nieznajoma81 : 19.09.2006 o godz. 08:29
Nieznajoma81 jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.09.2006, 07:59   #2
REv
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika REv
 
Data rejestracji: 19.09.2006
Lokalizacja: 37°42'08.95"S ,144°46'14.29E
Posty: 95
REv zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Nieznajoma81
Witam wszystkich.

Jakiś czas temu zrobiłam kopię filmu DVD (zabezpieczonego oczywiście). Korzystałam wtedy z programów AnyDVD i Clone DVD. Wszystko fajnie działało. Moje stare DVD odtwarzało film bez problemów. Jednak niedawno kupiłam DVD MANTA EMPEROR III i pojawił się problem. DVD czyta wszystko - nawet porysowane płyty, ale z tą płytą ma problem. Już od samego początku pojawiają się takie krateczki, nie da się filmu zobaczyć bo przeskakuje. Wygląda to jakby przekopiowało się z płyty na płytę bez omijania zabezpieczeń. Sprawdziłam na innym odtwarzaczu i płyta idzie normalnie. Co robić? Może przepuścić płytkę przez jeszcze inny program? Pomóżcie!
Widzisz na DVD czarno - zielone plamy?- Jak tak to zaladuj sobie DVD region +CSS free. ten program powinien sciagnac wszystkie zabezpieczenia i przepalisz dysk normalnie.(Tylko po zainstalowanie zwroc uwage jaki region masz nastawiony bo fabrycznie wskakuje #1), a masz tu link jak dziala jeszcze: http://www.phazeddl.com/search.php?q=css+free

Ostatnio zmieniany przez REv : 21.09.2006 o godz. 08:03
REv jest offline  
Stary 21.09.2006, 14:39   #3
Mich@ł
Ismail Delivered
 
Avatar użytkownika Mich@ł
 
Data rejestracji: 29.08.2003
Lokalizacja: Wyloguj
Posty: 5,054
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
A czy płyta jest wypalona zgodnie z obowiązującymi normami?
Sam mam Emperora III i wiem, że czasem jest wybradny jeśli chodzi o jakość nośnika itd..
Aktualizacja Firmware w odtwarzaczu też jest zalecana
Mich@ł jest offline  
Stary 21.09.2006, 19:06   #4
Nieznajoma81
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Nieznajoma81
 
Data rejestracji: 10.02.2005
Posty: 92
Nieznajoma81 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na DVD widze takie kratki jakby film był przegrany bez rozkodowania (takie piksele). Czyli tym DVD region +CSS free to przepalić płytkę oryginalną?
Nieznajoma81 jest offline  
Stary 21.09.2006, 19:15   #5
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo
 
Avatar użytkownika - Deckard -
 
Data rejestracji: 23.05.2006
Lokalizacja: A.D 2019
Posty: 4,680
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
może płyta kiepsko nagrana
- Deckard - jest offline  
Stary 23.09.2006, 14:52   #6
Nieznajoma81
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Nieznajoma81
 
Data rejestracji: 10.02.2005
Posty: 92
Nieznajoma81 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Płyta nagrana dobrze, bo inne dvd nie miały z nią problemu
Nieznajoma81 jest offline  
Stary 23.09.2006, 14:59   #7
Mich@ł
Ismail Delivered
 
Avatar użytkownika Mich@ł
 
Data rejestracji: 29.08.2003
Lokalizacja: Wyloguj
Posty: 5,054
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Nieznajoma81
Płyta nagrana dobrze, bo inne dvd nie miały z nią problemu
Nie czytasz uważnie..
Sam mam tego Emperora i wiem, że potrafi on otworzyć okropnie porysowane płyty, ale potrafi też "zająknąć" się przy dobrze wyglądającej płycie.
Firmware masz najnowsze w nim?
Mich@ł jest offline  
Stary 23.09.2006, 15:09   #8
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo
 
Avatar użytkownika - Deckard -
 
Data rejestracji: 23.05.2006
Lokalizacja: A.D 2019
Posty: 4,680
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Nieznajoma81
Płyta nagrana dobrze, bo inne dvd nie miały z nią problemu
to że płyta jest odtwarzana w innych odtwarzaczach nie znaczy że jest nagrana dobrze
odtwarzacze dvd maja bardzo różne korekcje błędów
no i tak jak @Mich@ł napisał - najnowszy soft
- Deckard - jest offline  
Stary 23.09.2006, 15:13   #9
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści
 
Avatar użytkownika madmax2
 
Data rejestracji: 06.10.2002
Posty: 1,065
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Spróbuj skopiować płytę.
Nagraj na jakiś dobry nośnik np. Verbatim DVD+R x 16.
__________________
Pozdrawiam.
Lepiej powiedzieć:
"To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz"
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline  
Stary 23.09.2006, 18:04   #10
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Maciej
 
Data rejestracji: 31.12.2002
Lokalizacja: PL
Posty: 7,664
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
tutaj znajdziesz firmware do E3 ...http://www.cesarz.glt.pl/
__________________
Jak mądrze zadawać pytania
Maciej jest offline  
Stary 23.09.2006, 18:17   #11
Mich@ł
Ismail Delivered
 
Avatar użytkownika Mich@ł
 
Data rejestracji: 29.08.2003
Lokalizacja: Wyloguj
Posty: 5,054
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Maciej
tutaj znajdziesz firmware do E3 ...http://www.cesarz.glt.pl/
Najnowszy to ten, oznaczony numerkiem 2.4..
UWAŻAJ, ŻEBY ŚCIĄGNĄĆ WŁAŚCIWY!!!!
Mich@ł jest offline  
Stary 23.09.2006, 18:46   #12
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Maciej
 
Data rejestracji: 31.12.2002
Lokalizacja: PL
Posty: 7,664
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
właśnie ...SM to jest z loaderem Samsunga a SA z loaderem Sanyo.
musisz sprawdzić jaki Twój E3 ma loader przed aktualizacją bo zrypiesz DVD.
krótki opis aktualizacji...http://www.manta.com.pl/forum/viewto...ghlight=loader
__________________
Jak mądrze zadawać pytania
Maciej jest offline  
Stary 26.09.2006, 06:42   #13
Nieznajoma81
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Nieznajoma81
 
Data rejestracji: 10.02.2005
Posty: 92
Nieznajoma81 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez REv
Widzisz na DVD czarno - zielone plamy?- Jak tak to zaladuj sobie DVD region +CSS free. ten program powinien sciagnac wszystkie zabezpieczenia i przepalisz dysk normalnie.(Tylko po zainstalowanie zwroc uwage jaki region masz nastawiony bo fabrycznie wskakuje #1), a masz tu link jak dziala jeszcze: http://www.phazeddl.com/search.php?q=css+free
Czyli ten program mam mieć uruchomiony i nic więcej z nim się nie robi? Potem mogę użyć CloneDVD?
Nieznajoma81 jest offline  
Stary 26.09.2006, 08:45   #14
Nieznajoma81
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Nieznajoma81
 
Data rejestracji: 10.02.2005
Posty: 92
Nieznajoma81 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Co oznacza tekst w NERO przed rozpoczęciem nagrywania, że relokowanie nie powiodło się? Czy to ma jakiś wpływ na odtwarzanie filmu?

Nagrałam ten film na płytkę. Jednak problem nadal pozostał. Dziwne, bo jak pożyczam od kogoś kopie oryginalnych DVD to u mnie działa. A jak ja chce zrobić - to moje DVD strajkuje.

Ostatnio zmieniany przez Nieznajoma81 : 26.09.2006 o godz. 09:18
Nieznajoma81 jest offline  
Stary 26.09.2006, 09:36   #15
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,166
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
tak ma, ale dokladnie nie powiem ci jak duzy. a po drugie moze zbyt mocno skompresowales to dvd w clonedvd i masz wielkie piksele, a zbyt duza kompresja powoduje przeskakiwanie filmu. to takie domyslya jak uzywasz clonedvd III to raczej jego winda
loki7777 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.