Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.06.2016, 13:14   #1
negatyw001
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika negatyw001
 
Data rejestracji: 26.04.2013
Posty: 66
negatyw001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVDFab: kopia 1:1 czarny ekran na odtwarzaczu stacjonarnym

Kopia bezpieczeństwa wykonana tym programem działa jedynie na kompie (zarówno z kopii BD, jak i z obrazu ISO). Wypalona na BD - nie działa na odtwarzaczu stacjonarnym. Czarny ekran i nic się nie dzieje.

Próbowałem na 2 sposoby:
W DVDFab zgrałem BD jako obraz ISO i jako folder z filmem.
Następnie wypaliłem BD w Nero, wrzucając zawartość do 2 folderów BDMV, oraz CERTIFICATE.
Kopia BD z pliku ISO - nie działa zarówno nagrana z poziomu DVDFab, jak i Nero.

Oryginał na BD na tym samym odtwarzaczu działa. Kopia nie działa.

Proszę o garść podpowiedzi.
Gdzie popełniam błąd?
negatyw001 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.06.2016, 13:40   #2
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,335
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez negatyw001 Podgląd Wiadomości
Kopia bezpieczeństwa wykonana tym programem działa jedynie na kompie (zarówno z kopii BD, jak i z obrazu ISO). Wypalona na BD - nie działa na odtwarzaczu stacjonarnym. Czarny ekran i nic się nie dzieje.

Próbowałem na 2 sposoby:
W DVDFab zgrałem BD jako obraz ISO i jako folder z filmem.
Następnie wypaliłem BD w Nero, wrzucając zawartość do 2 folderów BDMV, oraz CERTIFICATE.
Kopia BD z pliku ISO - nie działa zarówno nagrana z poziomu DVDFab, jak i Nero.

Oryginał na BD na tym samym odtwarzaczu działa. Kopia nie działa.

Proszę o garść podpowiedzi.
Gdzie popełniam błąd?
A ustawiłeś ręcznie UDF na 2.50 w takim wypadku jak tak nagrywasz ?
Albo płyta\discquality i odtwarzacz ma problem z rozpoznaniem \odczytem płyty- co za nośnik i na czym nagrany ?
Albo w zrobionej kopi jest jakiś \ błąd \inna struktura że soft odtwarzacza nie umie poprawnie rozpoznać BDMV
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2016, 14:30   #3
negatyw001
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika negatyw001
 
Data rejestracji: 26.04.2013
Posty: 66
negatyw001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
A ustawiłeś ręcznie UDF na 2.50
W Nero?


Nie ustawiałem. Co daje ta opcja i czym to jest?
Czy w ustawieniach DVDFab - niczego nie muszę zmieniać?

Cytat:
co za nośnik i na czym nagrany
Verbatim BD-R 25gb.
Nagrany na LiteOn IHBS112.
Odtwarzany na stacjonarnym LG BD550 z firmware: 242_LG_BD550_Firmware_System_BD5.242.00_19.10.2011 .

Cytat:
w zrobionej kopi jest jakiś \ błąd \inna struktura
Zrobiłem równolegle kopię Nero z odpalonym AnyDVD w tle.
Kopia chodzi jak złoto - też na stacjonarnym!

Tak więc knyf leży w samej strukturze kopii?
Na co w tym momencie, proponujesz zwrócić uwagę?
negatyw001 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2016, 15:33   #4
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,335
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez negatyw001 Podgląd Wiadomości
W Nero?

Nie ustawiałem. Co daje ta opcja i czym to jest?
Czy w ustawieniach DVDFab - niczego nie muszę zmieniać?


Verbatim BD-R 25gb.
Nagrany na LiteOn IHBS112.
Odtwarzany na stacjonarnym LG BD550 z firmware: 242_LG_BD550_Firmware_System_BD5.242.00_19.10.2011 .

Zrobiłem równolegle kopię Nero z odpalonym AnyDVD w tle.
Kopia chodzi jak złoto - też na stacjonarnym!

Tak więc knyf leży w samej strukturze kopii?
Na co w tym momencie, proponujesz zwrócić uwagę?
Jeżeli w Nero nagrywasz BD , wrzucając zawartość do 2 folderów BDMV, + CERTIFICATE jako BLuRay UDF to trzeba ręcznie ustawić UDF 2.50

Jeżeli nie działa kopia tylko z DVDFab to niestety najprościej zmienić program...
Najpewniej jakiś jest babol \problem z deszyfracją klucza AACS \Zabezpieczeń typu BD+ itp itd..w w\w tytule filmu lub jakiś błąd tymczasowy w czasie remastera\ może zmiana jakiś ustawień pomoże ale to przy czasie potrzebnym do remastera i testów wymaga trochę czasu.... itp itd..
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2016, 15:49   #5
negatyw001
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika negatyw001
 
Data rejestracji: 26.04.2013
Posty: 66
negatyw001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Jeżeli w Nero nagrywasz BD , wrzucając zawartość do 2 folderów BDMV, + CERTIFICATE jako BLuRay UDF to trzeba ręcznie ustawić UDF 2.50
Sęk w tym, że w menu dla tego trybu, tej opcji nie mam:



Jest to tylko dla trybu BluRay UDF.
No chyba, że to może mieć znaczenie dla wypalania (w tym trybie) z pliku ISO?
negatyw001 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2016, 16:01   #6
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,335
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez negatyw001 Podgląd Wiadomości
Sęk w tym, że w menu dla tego trybu, tej opcji nie mam:



Jest to tylko dla trybu BluRay UDF.
No chyba, że to może mieć znaczenie dla wypalania (w tym trybie) z pliku ISO?
Jeżeli nagrywasz jako BDMV -Video to wszystko OK \ program sam ustawia UDF 2.50 \ zrozumiałem ze nagrywasz jako BluRay UDF.

DVDFab: kopia 1:1 czarny ekran na odtwarzaczu stacjonarnym-2016-06-11_16-00-50.png
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2016, 18:46   #7
negatyw001
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika negatyw001
 
Data rejestracji: 26.04.2013
Posty: 66
negatyw001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na ten moment, kopia BR działa mi jedynie pod Nero + AnyDVD (stara wersja). Nie bardzo kumam, co może być powodem czarnego ekranu na stacjonarnym z pomocą DVDFab.
negatyw001 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2016, 19:54   #8
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,335
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez negatyw001 Podgląd Wiadomości
Na ten moment, kopia BR działa mi jedynie pod Nero + AnyDVD (stara wersja). Nie bardzo kumam, co może być powodem czarnego ekranu na stacjonarnym z pomocą DVDFab.
DVDFab dodaje swoje pliki do struktury BDMV np: żeby ich programem wirtualnym bezpośrednio z folderów BDMV odtwarzać \montować w wirtualnym napędzie film ...itp itd ...
Najwyraźniej LG w jakiś sposób nie rozpoznaje prawidłowo takiej struktury lub tak jak pisałem błądy programu w deszyfracji zabezpieczeń lub remaster...
Przetestuj CloneBD + AnyDVD
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.06.2016, 10:30   #9
negatyw001
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika negatyw001
 
Data rejestracji: 26.04.2013
Posty: 66
negatyw001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
AnyDVD również dodaje pliki, a nawet swój dodatkowy folder. I ten folder jest również na kopii BD i mojemu staremu LG to nie przeszkadza. CloneBD nie znałem, ale przetestuję. Kiedyś korzystałem z CloneDVD. Póki co Nero+Any załatwiają temat. Poszperam jeszcze w opcjach DVDfab - może coś tam trzeba zmienić. Ja kopiuję 1:1, więc remaster ma też znaczenie w takim trybie? A może moja wersja DVDfab jest jakaś trefna...?
negatyw001 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.06.2016, 10:46   #10
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo
 
Avatar użytkownika - Deckard -
 
Data rejestracji: 23.05.2006
Lokalizacja: A.D 2019
Posty: 4,694
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A spróbuj wykroic i zostawić sam film + ścieżki językowe i wypal na rw

edita:
no ja u siebie spotkałem się kilkukrotnie że płyta nie działała właśnie przez strukturę menu , ale np u innych działała bez problemu

Ostatnio zmieniany przez - Deckard - : 12.06.2016 o godz. 11:56
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.06.2016, 11:51   #11
negatyw001
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika negatyw001
 
Data rejestracji: 26.04.2013
Posty: 66
negatyw001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zrobię teki test (w DVDfab), ale muszę sobie sprawić BD-RW. Przyda się na testy :-) Tylko, że ja preferuję kopie 1:1 z menu i bez wycinanek.

P.S.
Co oznaczają te errory:? (choć kopia działa)


Ostatnio zmieniany przez negatyw001 : 12.06.2016 o godz. 13:21
negatyw001 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2016, 08:03   #12
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,335
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez negatyw001 Podgląd Wiadomości
P.S.
Co oznaczają te errory:? (choć kopia działa)

Brak połączenia z serwerem teraz RedFox .. stare wersje nie mają już dostępu a bez tego najnowszych zabezpieczeń BluRay nie pokonasz bo klucze do deszyfracji są tylko dostepne online dla wersji kupionych i mających dostęp do bazy RedFox..
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2016, 10:40   #13
negatyw001
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika negatyw001
 
Data rejestracji: 26.04.2013
Posty: 66
negatyw001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czyli pozostanie DVDfab, który chyba nie wymaga dostępu do baz? Co prawda, również pracuję na nieco starszej wersji i (na ten moment) kopia z BR z niego nie działa...
negatyw001 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2016, 11:59   #14
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 39,007
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Pozostaje zakupić nowe AnyDVD
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2016, 20:50   #15
negatyw001
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika negatyw001
 
Data rejestracji: 26.04.2013
Posty: 66
negatyw001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Póki co cena dość zaporowa. Poczekam na promocję :-)
negatyw001 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
czarny ekran, dvdfab

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Problem Z Oglądaniem Zdjęć Na Odtwarzaczu Stacjonarnym rrom Zdjęcia i wideo 3 10.04.2006 21:36
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi Ice Off topic 7 03.10.2005 01:41
Problem z odczytem na stacjonarnym DVD i jaka wybrac nagrywarke ? Adam_K DVD-Video 0 07.11.2004 18:49
Liteon 451S + Divx na odtwarzaczu stacjonarnym bard4 Napędy optyczne DVD 1 25.02.2004 21:11
dvd bez menu na stacjonarnym odtwarzaczu -=iDiDiT=- DVD-Video 2 07.01.2004 16:50


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.