![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.01.2006
![]() |
Euro plus + Extra Edition (DVD) zabezpieczone Securom'em 5.03.13.0010
Witam.
Problem polega na tym, ze nie moge tej plytki DVD ani skopiowac, ani zrobic uzytecznego obrazu. Za kazdym razem po uruchomieniu nastepuje weryfikacja dysku, ktorej moje kopie nie przechodza... Robilem obrazy Alcoholem 1.9.6, GameJack'iem 6 Clone'm i nic. Nie wiem juz co mam z tym zrobic.... |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dzia***322;aj***261;cej kopii na DVD nie zrobisz wi***281;c zostaje tylko obraz.
Polecam zapozna***263; si***281; z artyku***322;em kt***243;ry stworzy***322; Ghost - http://www.cdrinfo.pl/artykuly/securom7/ http://www.cdrinfo.pl/artykuly/zabez...ne/strona4.php
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Tylko problem polega na tym, ze to dotyczy CD a ja mam problem z DVD. Obraz zrobiony Alcoholem nie dziala :/ Wlasciwie zaden obraz czymkolwiek nie dziala (Alcohol, GameJack6, Clone)
Ostatnio zmieniany przez ka3nz3t : 19.08.2007 o godz. 10:26 |
![]() |
![]() |
#4 | ||
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
Cytat:
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Najpierw zeskanowalem plytke A-Ray'em. Wykrylo co wykrylo ->SecuROM 5.
Nastepnie robilem obraz przy pomocy Alcohola, tyle ze przy zmianie napedu na nagrywarke DVD nie mozliwosci wybrania profilu. Przy CD jest, mozna sobie wybrac SecuROM 4.x/5.x ale na DVD juz nie. Wiec zaznaczam to co moge tj: Ignoruj Bledy odczytu i Pomiar Precyzji Danych DPM poziom Wysoki. Analiza akurat nie dziala, bo wyskakuje komunikat "Nie udalo sie zablokowac napedu". Co jak mnienam oznacza, ze moja nagrywarka tego nie obsluguje. W kazdym razie nie dziala. Ostatnio zauwazylem ze po odpaleniu obrazu w Daemonie 3.47 lub w virtualu Alcohola pokazuje sie sliczne okineko informujace iz istnieje konflikt obrazu z emulatorem i pokazuje sie adres www.securom.com/emulation by zaczerpnac szczegolow. POszedlem do adresu i wyczytalem w j. Angielskim iz rzekomo "uruchamianie aplikacji z obrazow plyt zabezpieczonych secuROM'em jest nie mozliwe". Tak wiec, tak sprawa wyglada. |
![]() |
![]() |
#6 | |||
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|