![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.11.2003
![]() |
EuroPlus Reward problem !!!
Mam problem z wykonaniem kopii EuroPlusa Rewarda (j.angielski). Jest to edycja 9-cio płytowa składająca się z jednej płyty instalacyjnej i 8 CD-ów z kursem. Jest to edycja programu z 2000 roku (nie wersja Millenium!!!). po sprawdzeniu Clony XXL płyty instalacyjnej otrzymałem info, że użyte zabezpieczenie to SecuRom (New) v4.......(po v4 są tylko same kropki-bez wersji)Ustawiłem Alcohola na ten profil i wypaliłem. Do tego miejsca wszystko jest OK. Problem zaczyna się gdy chcę sprawdzić zabezpieczenie pierwszej płyty z kursem. Clony XXL mieli i mieli, potem się pyta czy program jest zainstalowany na dysku. Problem polega na tym, że płyty z kursem się nie instaluje, tylko podczas pracy z kursem dane są doczytywane z CD-ka. Jedynie dane z wcześniej wspomnianej płyty instalacyjnej są kopiowane na dysk. Kiedy pokazuję w Clony XXL miejsce instalacji wyskakuje Unknown Protection i pięć czaszek. Nie wiem jakie nastawy przyjąć w Alcoholu czy Clone CD dla takiego wyniku. Założyłem, że plyta z kursem też jest zabezpieczona SecuRomem i wypaliłem ją wg jego profilu. Po odpaleniu kursu, ukazuje się spis treści i wszystko wydaje sie być OK, tyle że po wybraniu lekcji pojawia się klepsydra, napęd mieli, po czym wyskakuje szary ekran i to tyle. Włożyłem oryginalną płytę z kursem i wszystko gra więc chyba płyta instalacyjna jest OK.Bardzo proszę o pomoc. Mój palnik to Lite-On 52246S.Paliłem na płytkach Emteca. W związku z tym, że w temacie wypalania jestem lajkonikiem proszę o w miarę przystepne wyjaśnienia. Dzięki z góry.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.11.2003
![]() |
Reward Millenium
Witam
Ja tez mam ten sam problem z przegraniem EuroPlus+ Reward MIllenium. Po skopiowaiu CLONE CD 4.2.0.2. (CLone XXL nie wykrywa zabezpiecznia, tylko 1 CD jest zabezpieczony SecuRom 4.8xx). Po zainstalowaniu jak wybieram lekcje mam szare tlo. Jak wloze oryginal wszystko jest OK. POMÓŻCIE nie mam zielonego pojecia jak to ugryźć. Prosze o jakis opis dla amatorow, bo w tej materii jestem jeszcze zielonkawy Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#3 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oj nie uzylo sie wyszukiwarki, a tam mozna prawie wszystko znalezc....ot chociazby taki link (a bylo wiecej): http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...Reward+problem
Poczytajcie... ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
U mnie chyba (LTR24103S) Clony któreś (nie pamiętam wersji, ale jak chcesz mogę wieczorem wszystko sprawdzić i wysłać Ci na maila) pokazywały SecuRom "Alt" A do skopiowania wykorzystywałem: -starą LG CED-8120B i WinOna 3.8 - wykonałem kopię w trybie RAW (pełne subkanały) -nowszą Litek LTR-24103S i Clona (jakiegoś 4) - kopia z ustawieniami jak dla sd2 - bez naprawy danych subkanałowych i bez aws i kopie chodziły ![]() Jedno tylko nie daje mi spokoju - czy to Clony źle pokazują Ci wersję zabezpieczenia (co jest możliwe), czy też masz inną wersję EP+Reward niż ja miałem (co pewnie też jest możliwe) ![]() A o ME nic nie powiem, bo nie miałem go w rękach.
![]() |
#5 |
•HaRdCoRe•WiLl•NeVeR •DiE•
Data rejestracji: 14.04.2003
![]() |
ja mam do tego jakis patch. do millenium zdaje sie nawet. ale bede mogl dysponowac nim dopiero po 17stej
![]() |
![]() |
![]() |
|
|