Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.11.2003, 11:16   #1
Niedds
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.11.2003
Niedds w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
EuroPlus Reward problem !!!

Mam problem z wykonaniem kopii EuroPlusa Rewarda (j.angielski). Jest to edycja 9-cio płytowa składająca się z jednej płyty instalacyjnej i 8 CD-ów z kursem. Jest to edycja programu z 2000 roku (nie wersja Millenium!!!). po sprawdzeniu Clony XXL płyty instalacyjnej otrzymałem info, że użyte zabezpieczenie to SecuRom (New) v4.......(po v4 są tylko same kropki-bez wersji)Ustawiłem Alcohola na ten profil i wypaliłem. Do tego miejsca wszystko jest OK. Problem zaczyna się gdy chcę sprawdzić zabezpieczenie pierwszej płyty z kursem. Clony XXL mieli i mieli, potem się pyta czy program jest zainstalowany na dysku. Problem polega na tym, że płyty z kursem się nie instaluje, tylko podczas pracy z kursem dane są doczytywane z CD-ka. Jedynie dane z wcześniej wspomnianej płyty instalacyjnej są kopiowane na dysk. Kiedy pokazuję w Clony XXL miejsce instalacji wyskakuje Unknown Protection i pięć czaszek. Nie wiem jakie nastawy przyjąć w Alcoholu czy Clone CD dla takiego wyniku. Założyłem, że plyta z kursem też jest zabezpieczona SecuRomem i wypaliłem ją wg jego profilu. Po odpaleniu kursu, ukazuje się spis treści i wszystko wydaje sie być OK, tyle że po wybraniu lekcji pojawia się klepsydra, napęd mieli, po czym wyskakuje szary ekran i to tyle. Włożyłem oryginalną płytę z kursem i wszystko gra więc chyba płyta instalacyjna jest OK.Bardzo proszę o pomoc. Mój palnik to Lite-On 52246S.Paliłem na płytkach Emteca. W związku z tym, że w temacie wypalania jestem lajkonikiem proszę o w miarę przystepne wyjaśnienia. Dzięki z góry.
Niedds jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.11.2003, 23:56   #2
Marshall
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.11.2003
Marshall w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Reward Millenium

Witam

Ja tez mam ten sam problem z przegraniem EuroPlus+ Reward MIllenium. Po skopiowaiu CLONE CD 4.2.0.2. (CLone XXL nie wykrywa zabezpiecznia, tylko 1 CD jest zabezpieczony SecuRom 4.8xx). Po zainstalowaniu jak wybieram lekcje mam szare tlo. Jak wloze oryginal wszystko jest OK.

POMÓŻCIE nie mam zielonego pojecia jak to ugryźć. Prosze o jakis opis dla amatorow, bo w tej materii jestem jeszcze zielonkawy

Pozdrawiam
Marshall jest offline  
Stary 18.11.2003, 00:12   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Oj nie uzylo sie wyszukiwarki, a tam mozna prawie wszystko znalezc....ot chociazby taki link (a bylo wiecej): http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...Reward+problem
Poczytajcie...
Stary 18.11.2003, 09:57   #4
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Niedds
Mam problem z wykonaniem kopii EuroPlusa Rewarda (j.angielski). Jest to edycja 9-cio płytowa składająca się z jednej płyty instalacyjnej i 8 CD-ów z kursem. Jest to edycja programu z 2000 roku (nie wersja Millenium!!!). po sprawdzeniu Clony XXL płyty instalacyjnej otrzymałem info, że użyte zabezpieczenie to SecuRom (New) v4......
...
Dzięki z góry.
EP+Reward jest zabezpieczony SecuRomem, ale jakoś mi się nie podoba to "New 4.xxx" bo to przecież jak sam piszesz 2000 rok.
U mnie chyba (LTR24103S) Clony któreś (nie pamiętam wersji, ale jak chcesz mogę wieczorem wszystko sprawdzić i wysłać Ci na maila) pokazywały SecuRom "Alt"
A do skopiowania wykorzystywałem:
-starą LG CED-8120B i WinOna 3.8 - wykonałem kopię w trybie RAW (pełne subkanały)
-nowszą Litek LTR-24103S i Clona (jakiegoś 4) - kopia z ustawieniami jak dla sd2 - bez naprawy danych subkanałowych i bez aws
i kopie chodziły

Jedno tylko nie daje mi spokoju - czy to Clony źle pokazują Ci wersję zabezpieczenia (co jest możliwe), czy też masz inną wersję EP+Reward niż ja miałem (co pewnie też jest możliwe)

A o ME nic nie powiem, bo nie miałem go w rękach.
Stary 19.11.2003, 11:31   #5
DimSim
•HaRdCoRe•WiLl•NeVeR •DiE•

Data rejestracji: 14.04.2003
DimSim w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja mam do tego jakis patch. do millenium zdaje sie nawet. ale bede mogl dysponowac nim dopiero po 17stej jakby ktos byl chetny to piszcie

Twoje uprawnienia: