Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.02.2004, 22:22   #1
Adek
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.12.2003
Adek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lightbulb Kopiowanie - jestem prawie w szoku ...

Zamierzałem skopiować zabezpieczoną płytę Łzy "nie czekaj na jutro" (w stacjonarnym chodzi bez problemu, na kompie nie widać utworów).
Czytam posty ... wychodzi, że czeka mnie niezła zabawa ... gromadzę soft Clone CD, Alkohol 120%, ClonyXXL itp, itd ... ale myślę sobie - może da się prościej ... puszczam Nero Burning v. 6.3.0.2. opcja kopiuj dysk i moja nagrywarka Lite On LTR-52327S robi kopię, która bez problemu chodzi w stacjonarnym odtwarzaczu. ZERO PROBLEMÓW,
Pozdrawiam, Andrzej
Adek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.02.2004, 22:33   #2
Chińczyk
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.01.2004
Chińczyk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Adek napisał: Zamierzałem skopiować zabezpieczoną płytę Łzy "nie czekaj na jutro" (w stacjonarnym chodzi bez problemu, na kompie nie widać utworów).
Czytam posty ... wychodzi, że czeka mnie niezła zabawa ... gromadzę soft Clone CD, Alkohol 120%, ClonyXXL itp, itd ... ale myślę sobie - może da się prościej ... puszczam Nero Burning v. 6.3.0.2. opcja kopiuj dysk i moja nagrywarka Lite On LTR-52327S robi kopię, która bez problemu chodzi w stacjonarnym odtwarzaczu. ZERO PROBLEMÓW,
Pozdrawiam, Andrzej

Zabezpieczone płyty (chyba wszystkie, bo jeszcze żadna sie nie obroniła) audio można przegrać programem Feurio! Po wrzuceniu płytki do napedu Feurio pokazuje listę utworów (tracków audio) oraz dodatkowe pliki kolejnej sesji które są wytłoczone na płycie i powodują, że stacjonarny odtwarzacz CD widzi liczbe tracków audio, a CD ROM nie. Wystarczy zaznaczyc i zgrać na dysk tylko ścieżki audio i po sprawie.
Chińczyk jest offline  
Stary 10.02.2004, 22:51   #3
Adek
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.12.2003
Adek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
tak ... to też wydaje się prosty i elegancki sposób na zabezpieczoną płytkę - sprawdzę
Adek jest offline  
Stary 11.02.2004, 18:09   #4
dariuszdebek
Bywalec

Data rejestracji: 01.01.2003
dariuszdebek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
cześć.Otóż sprawa nie jest taka prosta jak się wydaje.
Kopiowanie płyt audio zabezpieczonych Cactusem lub
Key2Audio zależy w głównej mierze od sprzętu.
Mój Teac 512 EB nie nie nadaje się do kopiowania Cactusa natomiast Toshiba SD-M1612 zgrywa tracki na
dysk i w EACu i Feurio.
dariuszdebek jest offline  
Stary 12.02.2004, 17:15   #5
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
software + hardware = success
Stary 17.05.2004, 16:01   #6
Zwirek
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.05.2004
Zwirek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hej zgadzam sie z dariuszdebek potrzebny jest odpowiedni sprzet, przez przypadek odkrylem w swoim starym napedzie CD-ROM Acer 40x, ze nie sprawia zadnych trudnosci mu kopiowanie najnowszych plyt Audio w programie EACu (ok 20min do mp3 lame 160)tylko tego uzywam.
Jak do tej pory nie trafilem na zadna orginalna plytke ktorej bym nie skopiowal, a znajomi pchaja sie dzwiami i oknami Poszukaj jakiegos na alegro chodza za grosze.
Pozdrawiam
Zwirek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: