![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.09.2002
![]() |
ehh..
Weż sobie chłopcze dokładnie , od początku przeczytaj cały topic i nei rysuj tu komiksów. A ten świstak to bardziej pasuje do odkryć w stylu - " wyłączanie antywira podczas kopiowania gier ". Pozdro !
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.05.2002
![]() |
Niemam pojęcia czy robię cos źle czy to zabezpieczenie jest az takie wredne.
mam spawarke Liteon LTR-24102B (ostatni bios), Alcohola 1.4.0 b 103 retail no i obrazy gothica. Gra po zainstalowaniu z obrazów śmiga (Daemon Tools 3.32) a po wypaleniu - kupa. Stosowałem się już do wszystkich zaleceń - wypalałem bez korekcji EFM i z korekcją, montowałem obraz w wirtualnym napędzie w Alcoholu i przegrywałem z niego "w locie", odinstalowałem wszystko - Daemon Tools, Clone CD, Alcohol, Zainstalowałem Windowsa 98 i na czysty system gre i nic ... za hiny nie ruszy ... podobnie mam z Icewind Dale 2 PL i Plutonem PL. A myślałem że moja nagrywarka to przetnie bez pierdnięcia bo przedtem nagrywała zabezpieczone płyty - już nie wiem co robić. Pomóżcie prosze. A jednak - nagrałem to u kumpla na LG 48x (Alcohol te same ustawienia co u mnie)i gra działa ... można się załamać
GG 409835 Ostatnio zmieniany przez Kulfon : 24.04.2003 o godz. 17:19 |
![]() |
![]() |
#33 |
Banned
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() |
![]()
A pisałem ......
![]() Nie kopiuj Alkocholem ..... ![]() Widze że pisanie czegokolwiek nie ma sensu !!! ![]() Nie twierdze ze Alkochol jest zły, jest jednak zawodny - coś tam o tym wiem ... chyba wiem ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
:o Ooooo jakiś Pan Mądraliński ...który tylko potrafi dużo krytykować a mało doradzać...8) Jak tyle wiesz ,bo coś tam wiesz, ale chyba wiesz ...jak twierdzisz. ![]() ![]() .......Pozdrawiam ![]()
![]() |
#35 |
Bywalec
![]() |
No to czym mam to nagrać - Clone CD nie obsługuje Safedisca 2.9, BlindWrite nie widzi takich obrazów (Clone CD) - innych programów nie używam - mógłbym ewentualnie z daemona zrobić obraz Blindwritem i wtedy nagrać - a tak wogóle po to jest forum żeby sobie pomagać a nie ... powiedziałbyś jak wiesz ...
#36 |
Nowy na forum
![]() |
ave !
Kulfon - przeczytaj dokładnie FAQ , którego autorem jest VLuka. Jasno jest tam napisane , że sam Alcohol nei wystarczy do złamania tego zabezpieczenia - potrzebna jest także odpowiednia spawarka ( jest odpowiedni link w wyżej wspomnianym FAQ - spis spawarek radzących sobie z tym zabezpieczeniem ). Polecam dokładna lekturę. Jeśli Twoja spawarka jest w stanie złamać to zabezpieczenie to alcohol poradzi sobie z tym w ciągu kilku minut ! Pozdrawiam ! P.S. The_GOMEZ - jak się zwracasz do mnie to caps off lolq !
#37 |
Bywalec
![]() |
![]()
I Owszem - przeczytałem tutorial Vluki - i owszem - moja spawarka jest na liście tych co tną SD2, każde dziecko wie że liteon jest w stanie przegrać większość zabezpieczonych płyt - i co z tego jak nie nagra Gothica i innych zabezpieczonych SD 2.9. Czy wogóle komukolwiek udało sie na Liteonie to wypalić ? Bo kumpel palił to na Liteonie 48 i tez kupa a na LG 40 i 48 idzie bez problemu. Wszystkie wymienione spawarki obsługują korekcje EFM poprawnie - sęk w tym że chyba SD 2.9 nie lubi za bardzo Liteona
![]() ![]() ![]() P.S. BlindWrite też dał tyłka tak przy okazji wiec wina chyba leży w spawarce ... Pomóżcie bo już drugi dzień to gwałce i brak efektu ...
GG 409835 Ostatnio zmieniany przez Kulfon : 24.04.2003 o godz. 19:57 |
![]() |
![]() |
#38 |
Nowy na forum
![]() |
cze !
No cóz... chyba nei mogę Ci pomóc - moja wiedza jest zbyt mała. Jak słusznie zauważyłeś winna zapewne jest spawarka... Ja swoja kopię zrobiłem na wyżej wspomnianym LG i działa bez problemu więc pozostaje Ci chyba tylko poszukanie jakiegoś qmpla z nagrywara tej firmy... Pozdrawiam !
#39 |
Gość
|
troche z innej beczki
hmm...
![]() wlasnie skonczylem gothica 2.. ehh.. 35h gry to na rpg troche malo... ale fabula... miodek... w zadnej innej grze nie widzialem tak ciekawie skonstruowanej fabuly... i wszystko bylo tam gdzie bym sam chcial to umiescic tworzac ta gre... ehh... poprostu cudo... polecam wszystkim ktorzy lubia rpg... PS... niestety gra jest za prosta... zero problemu z ostatnim przeciwnikiem... (nawet pol zycia mi nie zabral)... to akurat powazny minus... |
![]() |
#40 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mówisz "Kiedyś dorosnę" ...tym tekstem najbardziej mnie ubawiłeś ... ![]() Zakończyłem dyskusję z Tobą ...Bye! SEE YOU !!!
![]() |
#41 | |
Banned
![]() |
Cytat:
Hmmmmm .... ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ Widze że się nie pomyliłem ![]() Ty serio jesteś pusty jak bęben ..... ![]() Taki normalny, tradycyjny, nadęty, snobistyczny (Bóg jeden wie co jeszcze) DUPEK ..... To teraz nasza "DYSKUSJA" jest zakończona. See You !!!!! |
|
![]() |
![]() |
#42 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.04.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#43 |
Bywalec
![]() |
Dokładnie Grish - Liteon tego nie przegra ... niestety ... przegra Asus, LG z tego co już się zdążyłem dowiedzieć
#44 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Mam problem innego rodzaju - podczas instalowania gry z kopii CD3 wyskakuje błąd (przy ok 70%). Czyżby Alkohol robił mnie "w balona"? Spróbuję później innym programem. Spotkał się ktoś z czymś takim?
|
![]() |
![]() |
#45 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.04.2003
![]() |
Sory że się wtrącam ale do gothica 2pl jest już ***** i śmiga bez problemu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|