![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.06.2004
![]() |
GT Legends (org) + Pioneer DVR-110D
Witam.
Problem taki: gra oryginalna (DVD PL) , WinXP Sp2, Pioneer DVR110D (firmware 1.39), wgrany zalecany przed dystrybutora gry SFtoolfix. Gra normalnie się nie uruchamia, tj. sprawdza przez minutę zabezpieczenie a następnie wywala błąd "że może serial źle wprowadziłem lub płyta jest fizycznie uszkodzona). Muszę nacisnąc "ponów" i OK. Jeśli od razu ponowie próbę , gra się uruchomi błyskawicznie. Jednym słowem - jak napęd jest już "rozpędzony" to działa, jak startuje z miejsca - nie. Czy winny jest pioneer czy SF ?? petrumi |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Jeżeli tak jak mówisz płyta to oryginał to wina może leżeć po obu stronach.
Weryfikacja zabezpieczenia polega na pomiarze kątów pomiędzy kluczowymi sektorami. Jeżeli napęd jest w 100% sprawny takie problemy nie powinny występować, chyba, że producenci SF zawiodli... ciężko powiedzieć. Dodam, iż zależnie od prędkości napęd stosuje różne strategie odczytu. Przy większych prędkościach wartości są zazwyczaj bardziej zbliżone do oczekiwanych. A co do strategii to zabezpieczenie bardziej preferuje CAV, niż CLV.
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.06.2004
![]() |
Gra jest na 100% oryginalna. Zajrze do sąsiada , żeby wykluczyć czy to mój napęd czy płyta. Wcześniej miałem 110BK (DVD-RAM) ale pochodził 3 tygodnie i przestał czytać płyty. Ten model jest jako zamiana po reklamacji. Być może jego też trzeba będzie oddać (oby nie bo Komputronik trzymał poprzedniego przez 17 dni roboczych...)
|
![]() |
![]() |
|
|