Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.05.2003, 19:23   #1
Rigby
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.05.2003
Rigby w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ostrzeżenie przed zabezpieczeniem w Nero

Nie jestem ekspertem w dziedzinie przegrywania płyt CD, więc proszę wybaczyć, jeśli pytanie będzie banalne. Chciałem przegrać sobie płytę z muzyką (Audio CD) w dwóch kopiach. Użyłem do tego celu programu Nero 5. Nie wiem czy to ważne, ale płyta, z której przegrywałem, to była już kopia. Pierwsza kopia udała mi się bez żadnych problemów, przy drugiej program zgłosił najpierw, że płyta jest chroniona prawami autorskimi i ostrzegł, że mogą pojawić się z tego powodu zakłócenia. I owszem - pojawiły się - takie krótkotrwałe trzaski narastające wraz z trwaniem płyty. Próbowałem użyć programów wykrywających zabezpieczenia, ale nic nie znalazłem (np ClonyXXL). Próbowałem też nagrać płytę używając innego programu (CloneCD), ale rezultat jest ten sam. Czy te trzaski są spowodowane zabezpieczeniami, czy też czymś innym (na przykład złym ustawieniem prędkości?) Dziękuję za ewentualne porady i przepraszam, jeśli problem jest banalny.
Rigby jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.05.2003, 19:25   #2
-=KoWaLiK=-
Gość

Zrzuc na wavy i wypal plyte.

Stary 18.05.2003, 20:20   #3
Luke
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 05.04.2002
Luke zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zrzuć CDExem najlepiej. To tak jakbyś nie wiedział czym .

Moja skrzynka
Luke jest offline  
Stary 18.05.2003, 20:29   #4
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Link do CDex:
http://www.surf.to/cdex
Stary 18.05.2003, 23:04   #5
Rigby
Nowy na forum

Używałem kiedyś tego programu. Niestety, teraz nie wykrywa mi muzyki na płytach... Po włożeniu płyty do napędu po prostu nie pojawia się lista utwórów. Macie może jakiś pomysł, co z tym zrobić?
Rigby jest offline  
Stary 19.05.2003, 08:27   #6
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Rigby napisa***322;(a)
Używałem kiedyś tego programu. Niestety, teraz nie wykrywa mi muzyki na płytach... Po włożeniu płyty do napędu po prostu nie pojawia się lista utwórów. Macie może jakiś pomysł, co z tym zrobić?
Pewnie nie masz zainstalowane aspi a jesli masz to nieprawidlowo.
Wiec sprawdz jak to wyglada u ciebie w systemie.
Stary 19.05.2003, 18:51   #7
Rigby
Nowy na forum

Hm...

ASPI mam w porządku. Problem chyba leży w zabezpieczeniach, bo na przykład z mp3 dobrze mi na audio cd nagrywa. Jest tak: te płyty to są już piraty. Kiedy odtwarzam je na komputerze (Winamp), pojawiają się takie okropne trzaski, których nie ma przy odtwarzaniu na zwykłym odtwarzaczu. Dodatkowo, jak już powiedziałem, Nero zgłasza ostrzeżenie o zabezpieczeniu. Niestety, CloneXXL nie wykrywa żadnego zabezpieczenia, choć nie jestem pewny, czy on prawidłowo działa. Napędy są w porządku, tyle że sprawdzenie jest bardzo szybki i nie pojawia się żadna czaszka, a przy zabezpieczeniu jest czerwona kreska... Również próba zgrania ścieżęk na wavy skutkuje tym, że na nich też są te trzaski. Liczę na to, że ktoś udzili mi rady, jak się z ty uporać.
Rigby jest offline  
Stary 19.05.2003, 19:12   #8
-=KoWaLiK=-
Gość

A moze zroob obraz plyty Clone-m i zrzuc na mp3 z napedu wirtualnego jaki posiada Clon?

Stary 19.05.2003, 19:30   #9
Rigby
Nowy na forum

Niestety...

problem polega po prostu na tym, że niektóre płyty z muzyką (te, przy których NERO nie ostrzega przed zakłóceniami spowodowanymi ochroną prawami auroskimi) strasznie 'trzeszczą'. Podejrzewam, że problem jest banalny, bo przecież to dziwne, żeby większość płyt w Winampie trzeszczała i przegrywała się z takimi trzaskami... Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże, bo już piątą płytkę zmarnowałem...
Rigby jest offline  
Stary 20.05.2003, 14:55   #10
Bidi
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.02.2002
Bidi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Użyj EAC -a b. dobry program do ripawania i wypalania muzy
Stary 20.05.2003, 15:00   #11
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Niestety...

To ostrzeżenie przed kopiowaniem jest tylko formalne i nie powoduje trzasków.
Brak jego też nie powoduje trzasków.
Trzaski najprawdopodobniej spowodowane są kiepskim tłoczeniem płyty.
Korekcja odtwarzacza CD-Audio radzi się bez problemu, ale jak zrzucasz do wav'ów to mogą pojawić się trzaski.
Zrzuć płytę do wavów i odsłuchaj ją z dysku jeżeli nadal są trzaski, to nic nie poradzisz.
Chyba, że chcesz się zająć usuwaniem trzasków za pomocą edytora, niestety jest to dość pracochłonne.
Najlepiej ja załatwisz sobie inny egzemplarz płyty.

Ostatnio zmieniany przez para : 20.05.2003 o godz. 15:05
para jest offline  
Stary 20.05.2003, 15:32   #12
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
też jak Para pozostane przy tym, że jest to spowodowane cienką jakością płyty argumentuje to prawieże identycznym przypadkiem u mnie.
Przegrywałem pirata i podejmowąłem próbe 3 razy (zwaliłem przy tym 2 TDK metalik ) przy różnych prędkościach i zawsze były jakieś trzaski.
Musisz sobie załatwić inną płytke z tymi kawałkami

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: