![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.02.2005
![]() |
Problem w windows XP pojawia sie blad emulatora
Witam
Nie moge zainstalowac gry Shrek z kopi ktora wykonalem jak i rowniez z oryginala, po kazdej probie nagrywania pojawia sie komunikat bym wylaczyl emulator Dodam ze zadnego programu do emulacji nie mam zainstalowanego, jedyne co mam to cdclone i nero i dwa napedy optyczne. W czym tki problem? Czy jest moze w systemie windows jakis emulator? Nie wiem co robic, na innych komputerach gra dziala tylko nie u mnie. Czy moze jest to przyczyna sciaganych aktualizacji przez system? Jesli tak to co odinstalowac? Probowalem juz cdclona odinstalowac ale jest to samo. Ciagle mam komunikat zebym wylaczyl emulator. Bardzo bede wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam serdecznie i sorrka jesli problem byl juz opisany. |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
![]() |
Zapomnialem dodac ze probe nagrania robilem na cdclone 3.3.41 a nagrywarka to LITE-ON DVDRW SOHW-1653S
|
|
|
|
|
#3 |
|
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
masz , wg twojego opisu masz zainstalowany CloneCD odinstaluj go lub dokonaj aktualizacji do najnowszej wersji
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
|
|
|
|
#4 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Rozumiem, że chodzi o gre Shrek 2 (SafeDisc 3.2)?
Zakładając, że została poprawnie skopiowana to problemem może być zainstalowany CloneCD (wyczyść rejestr jak go odinstalujesz) albo jakis inny napęd wirtualny (chociaż Alcohol ani Daemon nie są blacklistowane w wersji SD 3.2) Zdarzają sie tez takie dziwne przypadki w systemach XP SP2, że gra wykrywa debugger (okazuje sie że tym debugerem jest Nero- to była co prawda gra zabezpieczona SD 2.9 ale sprawdź) Pomaga tylko deinstalacja Nero. Czym ukrywasz ATIP jak chcesz zagrac z kopii? I jeszcze nie do końca zrozumiałem czy ona Ci sie nie instaluje czy nie odpala? |
|
|
|
|
#5 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Probowalem usunac cdclone to samo, sprobuje zaraz nero wywalic i clona i zobacze jak bedzie. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wymiatacz
![]() |
ATIP = Absolute Time In Pre-Groove.
Nagrywarki CD i DVD rozpoznaja po tym czy nośnik jest nagrywalny- jeżeli jest to nie moze to byc oryginał. I gra nie rusza. Dlatego albo grasz z czytnika albo korzystasz z czegoś do ukrywania ATIPu- mozna zaznaczyc w Alcoholu albo używać "Hide CDR" w CloneCD, tylko że Clone jest często blacklistowany (tzn zabezpieczenie wykrywa, że program działa i gra sie nie uruchomi) Jeżeli grasz z nagrywaki to musisz ukryc ATIP- polecam Alcohol bo on na pewno nie jest blaclistowany przez SD 3.2 a co do najnowszego Clone nie wiem na pewno. Jakby nie było to tak stary CloneCD jak Twój na pewno jest wykrywany. |
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam ponownie
![]() Odinstalowalem clona i wywalilem wszystkieklucze z rejestru, zainstalowalem alcohol120% ver 1.9.2 tryb ATIP mam zaznaczone by ignorowal, niestety proba odpalenia shreka II konczy sie fiaskiem, blad windowsa (raportowanie bledow)i te raportowanie, ale przynajmniej juz inny blad. Zaznaczam ze instaluje i uruchamiam to teraz z kopi gdyz oryginal pozyczylem. |
|
|
|
|
#9 |
|
Wymiatacz
![]() |
No to po prostu kopia nie jest wykonana poprawnie. Zobacz jak pójdzie z oryginału- jeżeli zadziała to kwestia kopii.
Polecam wątek o SD 3 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=34945 To czy wykonasz działającą kopię zależy od nagrywarki a w mniejszym stopniu od programu. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#10 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() A co do kopi, calkiem mozliwe ze jest zle wykonana gdyz robilem to na clonie i cloneXXL wiec starawe i pewnie sobie nie poradzilo. A co myslisz o sprzecie LITE-ON DVDRW SOHW 1653S i LG GCE-8524B Jakos opini na temat tego latona nie czytalem, i nie wiem czy radzi sobie z tymi zabezpieczeniami. Kupilem go i zaczynam powoli dlubac w zacisznym domowym spokoju, metodo prob i bledow ![]() Pozdrawiam aleks |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wymiatacz
![]() |
Litek skopiuje to spokojnie i to bez potrzeby stosowania emulacji EFM.
Pamietaj tylko o niskich predkościach i odpowiednio dobrych płytach (jeżeli to tylko tymczasowa kopia albo nie znajdziesz odpowiedniich CDR to pamietaj, że łatwiej zrobic kopie na CDRW) Do wykrywania zabezpieczeń polecan A-Ray Scanner zamiast Clony'ego XXL. Co do LG to nie wiem, ale jedna wystarczy
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Dzieki za pomoc i pozdrowki