![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.09.2005
![]() |
Heroes of Might and MAgic IV PL [Zlota Edycja]
Witam. Mam problem z Heroes IV PL. Taaaaak. Wiem, ze na forum bylo o tym sporo ale tam NIE MA rozwiazania dla mnie. Mam Zlota Edycje i zabezpieczenie SafeDisc 4.00, o ktorym w tamtejszych postach mowy nie bylo. Jest szansa aby skopiowac to nieszczesne CD2...?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Aopenowiec
Data rejestracji: 14.04.2005
![]() |
Szansa jest duża.To proste,szczawiackie zabezpieczenie.
Normalna nagrywarka+Game Jack 4 i pyknięte.
#3 |
Nowy na forum
![]() |
No nie wiem czy takie prostackie. Clone nie dał rady, Alcohol tez. No ale sciagam wlasnie Game Jack'a, zobaczymy. Obys mial racje. thx
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Game Jack 5 ma narzedzie diagnostyczne, do wykrywania zabezpieczen... Nie wykryl ZADNYCH na Cd 2 od HoMM IV PL :/. Ale sprobuje przegrac... Zaraz napisze czy dalo rade...
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Kolejna plytka do smietnika... Moze czegos nie ustawilem...? Eh, pomozcie jak mozecie...
|
![]() |
![]() |
#6 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Nie marnuj płyt. Spróbuj najpierw na RW. A co do Clone CD. Przy uruchamianiu gry powinieneś mieć odpalonego Clona w trayu z zaznaczoną opcją "Ukryj nośnik CDR".
Tak sposób działał np. przy SD 3.20.024.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Czyli wychodzi na to, ze HoMM IV PL Zlota Edycja Cd2 jest nie do skopiowania. I chodzi mi tu o skopiowanie na Cd a nie img, ktory zreszta tez nie chcial dzialac... SafeDisc 4.00 nie do przejscia... Ergh!
|
![]() |
![]() |
#8 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
A u mnie zrobiłem obraz gry "Brothers in Arms" z płyty DVD zab. SD 4.00.
Odczyt robiłem Alcoholem 120 % 1.9.2 build 3105. Potem obraz podpiąłem do Daemon Toola i wsio chodzi, chociaż skopiować płyty DVD nie udało mi się. @roomyanneck spróbuj zrobić odczyt i zapis na Alcohol 120 % na profilu SD2/3, z korekcją EFM i potem odpalić grę z płyty z Clone CD uruchomionym w trayu, w sposób, jaki podałem Ci wyżej. Może to coś da, a jeżeli nie to chroń oryginalną płytę.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.09.2004
![]() |
Spróbuj jeszcze BlindWrite'a, chociaż wątpię czy Ci się uda, bo wygląda mi na to, że masz problem z nagrywarką, która sobie nie radzi. Jak to gdzieś wyczytałem, 90 %powodzenia to dobra nagrywarka, 9% to dobry program, a reszta, czyli 1% to Twoje umiejętności. Sam mam Samsunga SW252S i jak dotąd nie miałem żadnych kłopotów ani z SafeDiskiem ani Securomem niezaleznie od ich wersji. Alcohol sobie tu dobrze radzi.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Moja nagrywarka to: LG GCE 8523B... Kurcze, odpalanie z wirtualnych dyskow mnie nie urzadza bo moj P III 450 moze nie ogarnac :/... Tak jak to bylo z innymi aplikacjami... Chyba jedynym wyjsciem jest znalezienie heroes4p.exe, tylko do zlotej edycji bedzie problem. SafeDisc 4.00... Eh...
|
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.09.2004
![]() |
Jeśli nie znajdziesz cracka pl (a chyba nie ma) - spróbuj wersję en. Czy zadziała - to zależy jak było robione spolszczenie. Jest spora szansa, kilka razy tak zrobiłem zdobrym skutkiem.
|
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.03.2006
![]() |
Rozwiązanie jest banalne. Wystarczy do tego Clone CD:
- kopiujemy i nagywamy płyte używając profilu "Protected PC Game" - w CloneCD Tray zaznaczamy opcje "Ukryj nosnik CDR" ![]() Miłej zabawy ![]() Ostatnio zmieniany przez Ecth : 05.03.2006 o godz. 01:25 |
![]() |
![]() |
#13 | |
=[ "I HAVE RETURNED!" ]=
Data rejestracji: 28.12.2005
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|