![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.08.2004
![]() |
![]()
Mam pytanie czy da się i jakie zabezpieczenia trzeba ustawić aby płyta była widziana jako oryginał w napędzie. Chodzi o płytę AUDIO CD.
Problem polega na tym ze moje urządzenie audio w samochodzie pozwala na wbudowany dysk skopiować utwory z płyty CD tak by można je było odtwarzać z dysku bez płyty, ale tylko pod warunkiem że płyta to oryginał. Jestem DJem i mam dużo własnych kawałków i remiksów, wypalonych na płytach CD-R ale sprzęt widzi je jako nagrywki i nie pojawia się opcja kopiowania. Czy za pomocą jakiegoś programu można ustawić jakieś znaczniki lub zabezpieczenia, tak by poinformować taki napęd w urządzeniu audio że to oryginał (wiadomo że rodzaju nośnik się nie oszuka dalej będzie to CD-R). Kiedyś spotkałem się z czymś takim jak od takiego DJa z Niemiec dostałem sample na CD-R ze przy kopiowaniu w nero pokazał ze nie może skopiować bo "Disc CD is copyrighted". Czy ktoś ma jakieś sugestie ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
A możesz sprecyzować, czy sprzęt wogóle nie rozpoznaje nagranych płyt CDR czy też w jakiś sposób informuje, że włożona płyta to nośnik CDR ?
![]() |
#3 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jeżeli sprzęt czyta APIC czy jak to tam się nazywało, to chyba nic nie da się zrobić.
Zawsze da się poznać czy to CD-R czy nie. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 04.03.2009 o godz. 10:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ech, Panowie - czy warto komplikować proste sprawy?
Otóż nie! Nalezy poczytać na forum o "kopiowaniu zabezpieczonych plyt audio" i tyle. I żeby nie przedłużać - mozna uzyc EACa, lub innego programu do kopiowania audio i przegrac plyte. Nero kompletnie sie do tego nie nadaje, (jak zreszta do wiekszosci spraw związanych z nagrywaniem) i jego używanie przypomina mi wycieranie pleców po kąpieli za pomoca drutu kolczastego ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.01.2010
![]() |
![]()
Witam. Mam taki problem: mam wieze ktora odbiera tylko oryginalne płyty, czy jest jakis program w ktorym mozna nagrac płyta jako oryginalna luz w jakims formacie zeby chodziła? Prosze o odpowiedz!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zmień płyty.
Są takie, dedykowane do stacjonarnych nagrywarek, oznaczone jako "audio" - ale i tak nie będzie żadnej gwarancji działania.
![]() |
![]() |
#7 | |
Głupi Yasio
Cytat:
IMHO chodzi o nagranie płyty tym formacie. Można to zrobić w Nero, nagrywając jako AUDIO. Można każdym innym programem obsługującym konwersje plików audio z mp3, wav, czy innego flac do cda! Płyty audio nagrywamy dość wolno 16x, i zwracamy uwage, czy wieża, szczególnie stary model, akceptuje kolor nośnika!
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.07.2005
![]() |
Cytat:
mozesz sprobowac tez dedukowane do cd-audio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.01.2010
![]() |
A jest jakis program aby nagrac płyte jaka oryginalna?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Każdy, pozwalający wypalić płytę w formacie Audio-CD.
![]() |
![]() |
#11 | |
Głupi Yasio
Cytat:
I właśnie w tym momencie, przydaje sie opcja "czytanie ze zrozumieniem".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.07.2010
![]() |
Witam. Problem jest podobny,moja zmieniarka czyta tylko orginalne cd audio. Probowalem juz nagrywac roznymi programami w cda i to z malymi predkosciami ale to nic nie dalo. Zmieniarka dalej ich nie widzi "no disc" Ktos ma jakis konkretny program? Pozdro
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.11.2010
![]() |
mam pytanie czy można nagrać swap magika 3,6 tak aby odpalić gow ps2
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.09.2004
![]() |
Magik jakiś, cycóś
![]() Regulamin czytany? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Jak nagrać liste m3u na płyte CD-R z zachowaniem kolejności listy | śmiguś | Napędy optyczne CD | 12 | 08.12.2005 18:23 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
POMOCY !!! JAK NAGRAĆ 4.7GB na płytę DVD. | Bar88tek | Napędy optyczne DVD | 2 | 12.11.2004 14:15 |
Jak nagrać płytę 800 MB 90 min ? | Marek | Napędy optyczne CD | 3 | 05.03.2001 13:40 |
Jak nagrać płytę samostartującą służącą do instalacji systemu ? | Marek | Napędy optyczne CD | 2 | 19.01.2001 21:49 |