![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.04.2003
![]() |
Jak ustawić Alcohol ?
A-Ray Scanner rozpoznał zabezpieczenie - 3PLock. Jak ustawić Alcohol ? - w profilach nie ma takiego zabezpieczenia ?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
witam proponuje uzyc cukierka
![]() ![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
#3 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Szczerze to pierwszo słysze o takim zabezpieczeniu
![]() 3PLOCK Erkennungsmerkmale Kopieren der CD bricht mit normaler Kopiersoftware ab. Funktionsweise Hierzu gibt es zwei Theorien: Höchstwahrscheinlich beruht dieser KS auf einer Verschlüsselung der Sektoren auf der CD/DVD. Beim auslesen der CD/DVD werden zusätzlich zu bereits bestehenden defekten Sektoren neue defekte Sektoren generiert. Durch das installieren der Software wird auch der dazugehörige "Schlüssel" installiert damit die Original CD läuft. Was bei einer Kopie nicht mehr möglich ist da hier die Sektoren bereits defekt sind. Oder: Der KS hat Informationen im Subchannelbereich, die von der Softwareüberprüft werden. Wenn allerdings ein Kopierprogramm benutzt worden ist das die defekten Sektoren "überspringt" und selbst generiert können diese Informationen auch nicht vorhanden sein auf der CD. Niewiem ale tak czytam to. I na pewno sa tam jakieś błedne sektory nowej generacji. Na pewno są subkanały. I cos chyba z weryfikacją nośnika. Ale tego nie jestem pewny. Ja na początek dałbym w alkoholu przy odczycie. czytanie subkanałów, szybkie omijanie błednych sektorów. No i dalej to już nie wiem. Oczywiście przy nagrywaniu tryb DAORAW bez korekcji subkanałów. EDIT: i znowu nie spojrzałem na date powstania tematu ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Przyznaje,że tez o tym nie słyszałem a niemieckiego juz za nic nie pamietam.
No ale poszukałem i znalazłem ![]() To jest zabezpieczenie typu "custom" a wiec stworzone przez wydawcę dla gry Creed (niemiecka) a nazwę 3PLock wymyślił R!CO (twórca A-Ray'a) Daj znać, czy działa. |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.04.2003
![]() |
Loczek & downloads - wielkie dzięki
![]() Ponieważ nikt długo nie odpowiadał pozbyłem się płyty z tym zbezpieczeniem i niestety nie sprawdzę w praktyce waszych rad. Jedyny plus że odkryliście coś nowego ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Mirol ale jak już trafisz na plytke z tym zabezpieczeniem to już bedziesz miec luzzz
![]() Pozd. |
![]() |
![]() |
|
|