Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.04.2005, 21:25   #1
mirol
Bywalec

Data rejestracji: 16.04.2003
mirol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak ustawić Alcohol ?

A-Ray Scanner rozpoznał zabezpieczenie - 3PLock. Jak ustawić Alcohol ? - w profilach nie ma takiego zabezpieczenia ?
mirol jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.04.2005, 19:56   #2
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Data rejestracji: 16.10.2004
Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
witam proponuje uzyc cukierka napewno bedzie dzialac

"One World, One Web, One Program" Microsoft slogan
"Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitle
r
Oktawian89 jest offline  
Stary 12.04.2005, 20:44   #3
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Szczerze to pierwszo słysze o takim zabezpieczeniu ale, znalazłem troche info tutaj na niemieckiej stronce http://forum.alcohol-soft.com/lofive...hp/t16823.html. Niemieckiego uczyłem się dosc dawno temu ale chyba to jest cos podobnego do LaserLoka tyle że jakieś to ulepszone. Poniżej wklejam cytat po niemiecku.

3PLOCK
Erkennungsmerkmale
Kopieren der CD bricht mit normaler Kopiersoftware ab.
Funktionsweise

Hierzu gibt es zwei Theorien:

Höchstwahrscheinlich beruht dieser KS auf einer Verschlüsselung der Sektoren auf der CD/DVD. Beim auslesen der CD/DVD werden zusätzlich zu bereits bestehenden defekten Sektoren neue defekte Sektoren generiert. Durch das installieren der Software wird auch der dazugehörige "Schlüssel" installiert damit die Original CD läuft. Was bei einer Kopie nicht mehr möglich ist da hier die Sektoren bereits defekt sind.

Oder: Der KS hat Informationen im Subchannelbereich, die von der Softwareüberprüft werden. Wenn allerdings ein Kopierprogramm benutzt worden ist das die defekten Sektoren "überspringt" und selbst generiert können diese Informationen auch nicht vorhanden sein auf der CD.

Niewiem ale tak czytam to. I na pewno sa tam jakieś błedne sektory nowej generacji. Na pewno są subkanały. I cos chyba z weryfikacją nośnika. Ale tego nie jestem pewny.

Ja na początek dałbym w alkoholu przy odczycie. czytanie subkanałów, szybkie omijanie błednych sektorów. No i dalej to już nie wiem. Oczywiście przy nagrywaniu tryb DAORAW bez korekcji subkanałów.

EDIT: i znowu nie spojrzałem na date powstania tematu
Loczek jest offline  
Stary 12.04.2005, 21:41   #4
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przyznaje,że tez o tym nie słyszałem a niemieckiego juz za nic nie pamietam.
No ale poszukałem i znalazłem Zabezpieczenie składa sie z błędnych sektorów i subkanałów i należy je kopiowac profilem RingPROTECH+ oraz dodatkowo zaznaczyć odczyta subkanałów. Obraz nie dziaął ponoc z napedu wirtualnego ale działa i instaluje sie z kopii.
To jest zabezpieczenie typu "custom" a wiec stworzone przez wydawcę dla gry Creed (niemiecka) a nazwę 3PLock wymyślił R!CO (twórca A-Ray'a)

Daj znać, czy działa.
downloads jest offline  
Stary 14.04.2005, 22:46   #5
mirol
Bywalec

Data rejestracji: 16.04.2003
mirol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Loczek & downloads - wielkie dzięki
Ponieważ nikt długo nie odpowiadał pozbyłem się płyty z tym zbezpieczeniem i niestety nie sprawdzę w praktyce waszych rad.
Jedyny plus że odkryliście coś nowego jeszcze raz thx
mirol jest offline  
Stary 15.04.2005, 12:52   #6
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mirol ale jak już trafisz na plytke z tym zabezpieczeniem to już bedziesz miec luzzz

Pozd.
Loczek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: