![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.05.2005
![]() |
Jaki program do backupów dla lajkonia w temacie?
Nazbierało mi się trochę oryginałów i w związku z tym pytanie: czym backupować gry (oczywiście tak, żeby z kopii można było korzystać jak z oryginału- możliwość tworzenia użytecznej kopii z kopii niewymagana)
![]() Wymagania: - program sam określa jak można zrobić kopię (wykrywa ew. zabezpieczenia, sam ustawia parametry, pisze, że można będzie grać tylko z obrazu z użyciem tego programu jako emulatora etc.) albo mówi, że na razie nici. Nie chcę szukać po necie parametrów kopiowania jakich należy użyć dla gry. - program umożliwia stosowanie oryginalnych patchy z utworzonymi backupami. - backupów można używać bez dodatkowych plików typu "nocdcrack" Nie przeszkadza mi, jeśli przez pół roku trzeba będzie poczekać na aktualizację programu- gry premierowe i tak kupuję bardzo rzadko. No i jak się wtedy posypie, to i tak nie ma problemów z wymianą egzemplarza. Wiem, że są GameJack, Alcohol, CloneCD ale co i jak dokładnie- nie wiem. Fajnie by było, jak w przypadku Clone CD, żeby płaciło się tylko raz, bez dopłat za aktualizację. No i żeby gry na DVD też obsługiwało. Jeśli to ma znaczenie, aktualnie mój napęd to NEC ND-2500A. Dzięki z góry za sugestie. X |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|