![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
![]()
Witam
Mam dość nietypowy problem... Otóż posiadam obraz który został ściągnięty przez nata "Longman dictionary". Jest z zabezpieczeniem SafeDisc2. Normalnie przepalam go przez Alcohola 120% i jest wszystko w porządku. Instaluje się i działa bez problemu. Jednakże problem pojawia się gdy chcemy "softa" zainstalować na innym kompie. Całą instalacja przebiega dobrze ale na koniec program nie chce się odpalić. Mówi że zły dysk.... Ów problem rozwiązuje się gdy program ponownie wypalimy z obrazu na tym innym kompie. Tak jakby zapisywał albo zapamiętywał konfigurację... ?? Na każdym kompie trzeba wypalać go z obrazu żeby działał !!??!! Nie mam pojęcia o co chodzi.... Czy macie jakieś sugestie ![]() Może ktoś spotkał się z takim problemem ![]() Pomóżcie Pozdrawiam PW ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
A spróbuj zrobić obraz na tym innym kompie z wypalonej przez ciebie płytki i wypal z obrazu. Może to głupie ale może zadziała.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.11.2003
![]() |
Przecież istnieją programy do zdejmowania zabezpieczenia programy safedisk i innych też. Masz obraz płyty, tak? To zdejmij z niego zabezpieczenie i po sprawie.
Wcale nie jest wykuczone, że zabezpieczenie działa w ren sposób, że podczas nagrywania generuje klucz na podstawie konfiguracji Twojego kompa i zapisuje na płycie. Kiedy odpalasz program na innej maszynie zwyczajnie sie wykrzacza. Osobiście tylko raz w życiu spotkałem się w czymś takim, dlatego wiem, że jest to możliwe. Moja sugestia to pozbycie sie zabezpieczenia i nagrywania obrazy bez niego, powinno być dobrze. Gwiezdny |
![]() |
![]() |
#4 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
BlindWrite proponuje ... albo cracka poszukac
|
|