![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.05.2005
![]() |
![]()
siemka
jestem tu nowy i mam maly problem mam też nadzieje że mi pomożecie chciałbym zrobić sobie kopię zapasową Football Managera 2005 próbowałem Alcoholem 120% 1.9(coś dalej), ustawiłem profil SafeDisc 2/3 i skopiowałem gra się instaluje ale nie działa co mam zrobić? ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Do skopiowania tego zabezpieczenia trzeba mieć odpowiednią nagrywarkę- poprawna korekcja EFM. ńazywajac rzecz po imieniu: LiteON, niektóre Toshiby i Plextory.
Musisz tez ukryć ATIP (menu emulacja) a nagrywać powinieneś był powoli- x4-x8 Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
dzięki,
czy może byc nagrywarka LiteOn Gce-8481b i płyta EMTEC? |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
albo nagrywarka Samsunga TS-H552U?
prosze o odp. ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 | |
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
Cytat:
2 pierwsze powinno się dac skopiować
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.03.2005
![]() |
SADDAM ja walczyłem z Football Managerem 2005 i kiedy udało mi sie jakimś cudem wykonać działającą kopię, to po aktualizacji gry przez patch poprawiający błędy w grze niestey nie udało mi sie jej odpalić. Tak więc można wykonać kopię gry, ale raczej nie aktualizowac jej dowersji 5 0 5 bo nie da rady odpalic mi bynajmniej sie nie udało. Wynika to może z tego że główny exe gry jest podmieniany podczas aktualizacji i nie jset to już zabezpieczenia sf 3.2 tylko sf 4
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wymiatacz
![]() |
@Luis Płyta jest nadal zabezpieczona SD 3.2- tzn skomplikowanie wzorów bitowych jest takie samo, bo fizycznie pozostaja one identyczne. Kopia jest poprawna, problemem jest, jak słusznie piszesz, zmiana zabezpieczenia samego EXE, a konkretnie fakt, że SD 4 nie odpala sie na komputerze z zainstalowanym A 120% (nie wiem jak z CloneCD). Jeżeli odinstalujesz A 120%, a do uktywania ATIP zastosujesz GameJack 4 lub 5, to gra sie uruchomi.
Pozdrawiam EDIT: @SADDAM MediaTek to producent chipów sterujacych min. do nagrywarek, które jako nieliczne/jedyne na rynku wykonują poprawnie EFM. Tak na prawde to nie LiteON kopiuje zabezpieczenie tylko jego chip. Samsung również od niedawna stosuje chipy MediaTek, więc i Samsung kopiuje SafeDisca. Ostatnio zmieniany przez downloads : 07.06.2005 o godz. 21:08 |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
jeszcze dwa pytanka!
jak ukryć Atip - co to jest? czy kopiować Alcoholem 120%? Downloads napisałeś :Do skopiowania tego zabezpieczenia trzeba mieć odpowiednią nagrywarkę- poprawna korekcja EFM. ńazywajac rzecz po imieniu: LiteON, niektóre Toshiby i Plextory. Musisz tez ukryć ATIP (menu emulacja) a nagrywać powinieneś był powoli- x4-x8 Jak sprawdzałem w Alcoholu 120& to prędkość zapisu moge ustawić tylko na: MAKSIMUM albo 40x |
![]() |
![]() |
#12 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ATIP- informacja o producencie, pojemności, materiału z którego jet wykonana. Tłoki nie posiadają ATIPu. A czytać ATIP potrafią tylko palarki CDRW/DVDRW[tu jest ADIP]
Żeby ukryć ATIP wejdz do alcohoa-----menu głowne-----emulacja----i zaznacz ignoruj typ nośnika ![]()
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 08.06.2005 o godz. 18:11 |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
fanks a co z tą szybkością?
|
![]() |
![]() |
#14 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Saddam dziwne. Napewno miałeś włożoną plytke CD do palarki?? Może spróbuj na innej.
#15 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
czy płytce? |
|
![]() |
![]() |
|
|