Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Kopiowanie filmów Blue Ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/kopiowanie-filmow-blue-ray-92372/)

czary2mary 04.12.2013 08:59

Na kompa?
Nie zabezpieczonego przed kopiowaniem filmu teoretycznie tak ale bezpośrednio raczej nie -musi być jakieś urządzenie przechwytujące.
Zabezpieczony przed kopiowaniem ciężka sprawa --musiałby być po drodze jakiś dekoder deszyfrujący ale ja nigdy nie spotkałem się z takim sprzętem do zabezpieczeń płyt BD.

Dużo prościej jednak kupić napęd BD i soft do kopiowania ;)

chris996 04.12.2013 00:17

Temat o kopiowaniu więc zadam pytanie, czy da się w jakikolwiek sposób zgrać film blu-ray, ale ze stacjonarnego odtwarzacza?
Np. przez LAN, czy USB. Czy bym musiał jednak kupić napęd / nagrywarkę?

M@X 08.05.2013 23:49

Cytat:

Napisany przez rcobex (Post 1250524)
szkoda że system (windows) nie jest darmowy.

Wiecej powiem - jesli chodzi o domowe systemy jest NAJDROZSZY NA RYNKU!

rcobex 08.05.2013 21:22

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 1250425)
tak darmowe programy to rozsądne myślenie, oby tylko się pojawiały:spoko:

bo jak dla mnie piratowanie to poczęci efekt zbyt wysokich cen ,fab 300dolców ...

Ceny nie spadną, bo niby po co ? Kto by się tam przejmował jakimś polaczkiem którego nie stać na program. :ysz:
Apropos darmowych wersji, zgadzam się, szkoda że system (windows) nie jest darmowy. :D
Niestety, większość darmowych wersji jest kulawa, chodzi o wszelakiej maści programy. Próbowałem nie raz, nawet głupi edytor StarOffice wyprowadził mnie z równowagi. Dlatego musiałem zakupić nie jedno oryginalne oprogramowanie dla swojego ukochanego komputerka.....:sciana: Ono wcale lepiej nie działa niż pirat. :buu:

joujoujou 07.05.2013 23:56

Cytat:

Napisany przez rcobex (Post 1250413)
Tam za wodą, na zielonej wyspie, wszystko macie oryginalne ??? :wow:
Jakoś nie daję wiary w takie cuda, chociażby dla samej satysfakcji człowiek próbuje. :taktak:

Edit: Jaki ładny tytuł tego posta, "BluE Ray". Szkoda że tak nie nazwali tej technologii, ładniej by było.

Do dania wiary cię nie zmuszam, obejdzie się. :P

- Deckard - 07.05.2013 16:56

tak darmowe programy to rozsądne myślenie, oby tylko się pojawiały:spoko:

bo jak dla mnie piratowanie to poczęci efekt zbyt wysokich cen ,fab 300dolców ...

czary2mary 07.05.2013 15:42

Rzeczywiście ceny nie rozpieszczają FabDVD -299$, AnyDVD-119Euro:ysz:

Ale powoli pojawiają się free;) programki

http://www.techspot.com/downloads/58...-ray-copy.html

M@X 07.05.2013 15:21

Na swoim. Zaden to argument - nie stac mnie na wiele rzeczy. Uzywam darmowego iPhoto zamiast Lightroom/Aperture, a montuje w iMovie, bo Final Cut Studio jest dla mnie za drogie. Program nie jest artykulem pierwszej potrzeby i nie jest nikomu do zycia niezbedny - czesto wybieram wersje darmowe lub tansze odpowiednik. To tylko na forach technologicznych wszystkim sie uroilo ze sa profesjonalistami i niczego poza pakietami Adobe w najwyzszych wersjach uzywac nie beda...

- Deckard - 07.05.2013 15:06

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1250415)
Wyobraz sobie, ze nie trzeba mieszkac na zielonej wyspie zeby korzystac z licencjonowanego oprogramowania...

Maxiu a ty jeszcze u rodziców czy już na swoim ?

bo ja na prawde nie popieram piratowania ale jak człowiek dostaje kasę i wszystko opłaci ,
doliczy jedzenie to czasem woli kupić nowe spodnie i sweter niż program do kopiowania płyt..
nie mówiąc już o ludziach którzy maja rodziny na utrzymaniu wyżywieniu..

M@X 07.05.2013 14:43

Kopiowanie filmów Blue Ray

Wyobraz sobie, ze nie trzeba mieszkac na zielonej wyspie zeby korzystac z licencjonowanego oprogramowania...

rcobex 07.05.2013 14:41

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1249784)
Hmm, kto cię zmusił żeby ukraść te programy?

Tam za wodą, na zielonej wyspie, wszystko macie oryginalne ??? :wow:
Jakoś nie daję wiary w takie cuda, chociażby dla samej satysfakcji człowiek próbuje. :taktak:

Edit: Jaki ładny tytuł tego posta, "BluE Ray". Szkoda że tak nie nazwali tej technologii, ładniej by było.

negatyw001 29.04.2013 22:03

Korzystam od dawna ze starszej wersji Pot Playera. Ale nawet wersja najnowsza sobie nie radzi z odtwarzaniem BR. To znaczy nie radzi sobie u mnie.

Po włożeniu (oczywiście oryginalnego) BR do napędu mam komunikat:
Cytat:

System Windows nie może uzyskać dostępu do określonego urządzenia, ścieżki lub pliku. Możesz nie mieć odpowiednich uprawnień, aby uzyskać dostęp do elementu.
Przy próbie otwarcia (tej samej zresztą) płyty BR:
Cytat:

Program Windows Media Player nie może odtworzyć nośnika.
Obecny plik nie jest plikiem audio lub wideo.

Czy macie jakieś sugestie? :)

negatyw001 29.04.2013 19:20

Odp: Kopiowanie filmów Blue Ray

Naturalna potrzeba poznania przed zakupem.
Wróćmy może do meritum wątku...

joujoujou 29.04.2013 14:11

Cytat:

Napisany przez negatyw001 (Post 1249741)
7.1.6.0 - z tej wersji Any DVD hd korzystam. Podobnie zresztą z DVD Fab, zmuszony byłem wybrać wersję starszą. Bronią się dzielnie, ale cracki zagadały :-)

[...]

Hmm, kto cię zmusił żeby ukraść te programy?

ed hunter 29.04.2013 08:07

Wielkość obrazu nie ma znaczenia.

Darmowy program do odtwarzania BD: http://www.cdrinfo.pl/download/1650125729

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:17.