![]() |
Na kompa?
Nie zabezpieczonego przed kopiowaniem filmu teoretycznie tak ale bezpośrednio raczej nie -musi być jakieś urządzenie przechwytujące. Zabezpieczony przed kopiowaniem ciężka sprawa --musiałby być po drodze jakiś dekoder deszyfrujący ale ja nigdy nie spotkałem się z takim sprzętem do zabezpieczeń płyt BD. Dużo prościej jednak kupić napęd BD i soft do kopiowania ;) |
Temat o kopiowaniu więc zadam pytanie, czy da się w jakikolwiek sposób zgrać film blu-ray, ale ze stacjonarnego odtwarzacza?
Np. przez LAN, czy USB. Czy bym musiał jednak kupić napęd / nagrywarkę? |
Cytat:
|
Cytat:
Apropos darmowych wersji, zgadzam się, szkoda że system (windows) nie jest darmowy. :D Niestety, większość darmowych wersji jest kulawa, chodzi o wszelakiej maści programy. Próbowałem nie raz, nawet głupi edytor StarOffice wyprowadził mnie z równowagi. Dlatego musiałem zakupić nie jedno oryginalne oprogramowanie dla swojego ukochanego komputerka.....:sciana: Ono wcale lepiej nie działa niż pirat. :buu: |
Cytat:
|
tak darmowe programy to rozsądne myślenie, oby tylko się pojawiały:spoko:
bo jak dla mnie piratowanie to poczęci efekt zbyt wysokich cen ,fab 300dolców ... |
Rzeczywiście ceny nie rozpieszczają FabDVD -299$, AnyDVD-119Euro:ysz:
Ale powoli pojawiają się free;) programki http://www.techspot.com/downloads/58...-ray-copy.html |
Na swoim. Zaden to argument - nie stac mnie na wiele rzeczy. Uzywam darmowego iPhoto zamiast Lightroom/Aperture, a montuje w iMovie, bo Final Cut Studio jest dla mnie za drogie. Program nie jest artykulem pierwszej potrzeby i nie jest nikomu do zycia niezbedny - czesto wybieram wersje darmowe lub tansze odpowiednik. To tylko na forach technologicznych wszystkim sie uroilo ze sa profesjonalistami i niczego poza pakietami Adobe w najwyzszych wersjach uzywac nie beda...
|
Cytat:
bo ja na prawde nie popieram piratowania ale jak człowiek dostaje kasę i wszystko opłaci , doliczy jedzenie to czasem woli kupić nowe spodnie i sweter niż program do kopiowania płyt.. nie mówiąc już o ludziach którzy maja rodziny na utrzymaniu wyżywieniu.. |
Kopiowanie filmów Blue Ray
Wyobraz sobie, ze nie trzeba mieszkac na zielonej wyspie zeby korzystac z licencjonowanego oprogramowania...
|
Cytat:
Jakoś nie daję wiary w takie cuda, chociażby dla samej satysfakcji człowiek próbuje. :taktak: Edit: Jaki ładny tytuł tego posta, "BluE Ray". Szkoda że tak nie nazwali tej technologii, ładniej by było. |
Korzystam od dawna ze starszej wersji Pot Playera. Ale nawet wersja najnowsza sobie nie radzi z odtwarzaniem BR. To znaczy nie radzi sobie u mnie.
Po włożeniu (oczywiście oryginalnego) BR do napędu mam komunikat: Cytat:
Cytat:
|
Odp: Kopiowanie filmów Blue Ray
Naturalna potrzeba poznania przed zakupem.
Wróćmy może do meritum wątku... |
Cytat:
|
Wielkość obrazu nie ma znaczenia.
Darmowy program do odtwarzania BD: http://www.cdrinfo.pl/download/1650125729 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:17. |