![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.12.2006
![]() |
![]()
Więc tak... Wszyscy piszą że zrobienie kopii to banał... Bo tak jest, ale czy ta kopia będzie działać, to jest pytanie... Przywale się tutaj do artykuły "[PS2] Kopiowanie płyt DVD" ponieważ, gość napisał że kopiowanie płyty DVD programem DVD Decrypter (polecam ten program!!!!) to czysty banał... Jest w tym tylko jeden problem... Ten program zrobii kopie, ale 100% dobrą kopię, to zrobi płyty DVD z filmem, ponieważ ten program tylko zabezpieczenia używane na płytach z filmami rozpoznaje... Są to najczęściej:
a) klucze CSS (Content Scramble System) b) kod regionu c) APS (Analog Protection System) e) uszkodzone sektory DVD Decrypter właśnie te zabezpieczenia potrafi rozpoznać i dlatego prawie w ogóle nie ma problemów ze zrobieniem działającej kopii DVD (z filmem oczywiście). A jeśli jest jakiś problem to poprostu: DVD Decrypter nie zrobii kopii. Ale to nie jest problem, ponieważ wystarczy zainstalować sobie program AnyDVD i już wszystko gra, każdą płyte DVD z filmem zgramy bezproblemowo... Ale za to kopiowanie płyt DVD z grami nie jest takie łatwe... DVD Decrypter zrobii kopie ale problem leży w tym, że TA kopia już nie musi działać... Znam to od siebie: chciałem zrobić kopię DVD gierki Need For Speed Most Wanted (PC), uznałem, że DVD Decrypter jest bardzo dobry w robieniu kopii płyt DVD więc nim zrobiłem tą kopię... Płyta się zgrała bezproblemowo... Ale problem był w tym, że ten obraz był złą kopią!! Zamontowałem obraz w wirualnym napędzie, zainstalowałem, wszystko git, ale gdy włączałem grę to pokazywał się komunikat, że nie ma płyty w napędzie... Różne metody próbowałem z instalowaniem i odpalaniem... Zawsze to samo, gierka odpalała tylko z oryginalnego krążka, a niby kopia DVD była poprawnie zgrana... Żadna wersja A-Ray Scanner nie wykrył na płytce żadnego zabezpieczenia, ClonyXXL to już nie pamiętam ile było tych czaszek, ale w podobny sposób, czyli że nie będzie problemu z przegraniem płyty... Bo tak było: problemu z przegraniem nie było, problem był z jej działaniem, niby wszystko dobrze skopiowane, kopia tej płytki 1:1 ale jakoś to nie działa... Jeśli ktoś wie jak poprawnie zrobić kopię płyty DVD z grą to niech da znać (a raczej skomentuje)... POZDROOFFKA DLA WSZYSTKICH |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witamy na forum. To po pierwsze. A po drugie, to nie wiem za bardzo o co Tobie chodzi. Na temat zrobienia kopii zapasowej tej gry to było pisane na forum, nie raz i nie dwa. Zamiast się użalać nad losem, użyj wyszukiwarki, a na pewno twój problem zostanie rozwiązany.
![]()
#3 | |||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wyja***347;niaj***261;***263;. Program DVD Decrypter s***322;u***380;y wy***322;***261;cznie do kopiowania kr***261;***380;k***243;w DVD z filmami!
Cytat:
![]() A-Ray Scanner te***380; nie jest ju***380; rozwijany wi***281;c mo***380;e nie znale***378;***263; ***380;adnego zabezpieczenia. Najlepszym wyj***347;ciem jest uzycie programu "Protection ID Scanner". ![]() Cytat:
Cytat:
@karamba90 tutaj masz opisane jak wykrywa***263; zabezpieczenia oraz w jaki spos***243;b zrobi***263; kopi***281; danego no***347;nika.
![]() |
#4 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Do skopiowania gier u***380;ywa si***281; takich program***243;w jak: Alcohol120%; BlindWrite; CloneCD; GameJack.
![]() |
#6 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
Zabezipeczonych (orginalnych) owszem NIE ......
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.12.2006
![]() |
chodzi mi głównie o to...
DVD Decrypter słuzy głównie do kopiowania płyt DVD z filmami... Alcohol 120% nie zawsze sobie radzi... Ale Alcoholem 120% w szczególności nie zalecam robić kopii zapasowej płyty z muzą... Znacie jakies programiki dobre do robienia takich kopii?? (czyli płytek z muzą)...
|
![]() |
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|