![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.10.2002
![]() |
Administracyjny strajk
Witam,
Chodzi o grę "Sudden Strike". Mam Win2000, dostęp do komputera ma "administrator"(ja) i "użytkownik zaawansowany"(syn). Wykryto zabezpieczenie płytki typu "uszkodzone sektory". Kopię 1:1 zrobiłem z poziomu administratora przy pomocy CloneCD i profilu "uszkodzone sektory" z Profilera. Kopia po zainstalowaniu gry z poziomu administratora chodzi. Niestety --- empirycznie ustaliłem, że tylko administrator może w zainstalowaną grę grać. W tym drugim przypadku (użytkownik zaawansowany) pojawia się komunikat informujący że do gry wymagany jest CD-ROM (nie rozpoznaje płyty w napędzie). Nie pomagają : 1. Opcja ukrycia nośnika; 2. Odinstalowanie gry i zainstalowanie z poziomu użytkownika; 3. Odinstalowanie, zrobienie kopii 1:1 w CCD z poziomu użytkownika, zainstalowanie z poziomu użytkownika. Ponadto: 1. Po zmianie uprawnień użytkownika na administratora - można grać. 2. Przy instalacji z poziomu użytkownika otrzymuję informację że przy tych uprawnieniach nie wszystkie elementy mogą zostać zainstalowane. 3. Ikona gry ma inny wygląd w przypadku instalacji z poziomu admina i użytkownika. W wyszukiwarce nic nie znalazłem na temat Sudden Strike --- proszę o pomoc. Czy to normalne zachowanie gry, jeśli nie --- jak to obejść?
Pozdrawiam, dejmag Ostatnio zmieniany przez dejmag : 12.05.2003 o godz. 16:11 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
:}
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
...............
Nie wiem dokładnie dlaczego, ale nieraz tak jest
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
:}
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
...........
Zapomniałem, jak będziesz wiedział to też możesz napisać, bądę wdzięczny.
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.10.2002
![]() |
Pewnie że napiszę, na razie nic nie mam ....
|
|