![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Otaku
Data rejestracji: 06.11.2003
![]() |
Numer Seyjny płytki
Witam.
Zrobiłem sobie program zabezpieczający, który sprawdza numer seryjny płytki i porównuję z pewną wartością. Teraz problem w tym, że nie mogę przewidzieć tego nr zanim nie nagram płyty (ale wtedy jest już za późno). Czy da się jakoś podejżeć nr seryjny CDka zanim się go nagra, czy to jest tak jak z formatowaniem, gdzie numer jest dopiero nadawany po sformatowaniu. Może można by jakoś nagrać używając multisesji lub nie zamykając poprzedniej tak aby numer seryjny płytki się nie zmienił po dograniu kilku plików? Bardzo proszę o pomoc, bo to dla mnie pilna sprawa. Pozdrawiam i z góry dziękuje.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy planujesz rozprowadzanie tego proga na zasadzie freeware albo GNU? Bo jestem bardzo zainteresowany :-)...
|
![]() |
![]() |
#3 |
Otaku
![]() |
Może..
Nie wiem, wszystko tak w ogóle zależy od tego czy ten program będzie spełniał swoją rolę. Znaczy się sam progs działa bezproblemowo i skutecznie (testowane w przypadku dysku twadego, gdzie numer seryjny znam i nie zmiania się po zmianie zawartości). Niestety w przypadku płyt CD numer seryjny jest mi nieznany, znam go dopiero po nagraniu płyty (ale wtedy jest już za późno), a zmiana zawartości płyty powoduje zmianę tego numeru.
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
Zobacz tym
http://www.makeabackup.com/modules.p...p=getit&lid=57 To hyba powinno ci wystarczyc do odczytania niezbednych informacji o CD.
![]() |
#5 |
Otaku
![]() |
Thx, za programik, niestety nie mogę nim przetestować ponieważ nie widzi mojej nagrywarki. Widzi tylko ImageDrive od Nero.
![]() Mimo to thx za chęci. Pozdrawiam
|
|