Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.05.2003, 14:08   #1
quentin
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.05.2003
quentin w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question key 2 audio

Witam wszystkich! Proszę o pomoc w przegraniu płytki zabezpieczonej najprawdopodobniej key2audio. Mam dvd i nagrywarkę lg 48/24/48 (Win 98SE), oba urządzenia widzą tylko tytuły utworów, błędnie odczytują wielkość jako 0. Wiem, że te napędy ni mogą odczytać tej płyty, żeby np. posłuchać tych utworów. Podobno można jednak bez problemu skopiować taką płytę ustawiając odpowiednie opcie w clone cd lub alcoholu. Gdzieś przeczytałem, że potrzebne są najnowsze sterowniki API(ACPI?) czy coś takiego (może przekręciłem). Byłbym wdzięczny za wyjaśnienie i kilka słów skąd wziąć te sterowniki (jeżeli są rzeczywiście potrzebne). Płytkę chcę tylko przegrać do słuchania (tak żeby działała na stacjonarnych i samochodowych odtwarzaczach CD). Z góry dziękuję za pomoc.
quentin jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.05.2003, 15:03   #2
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Zgraj wszystkie utorki za pomoca programu Exact Audio Copy na dysk..., a nastepnie np. w nero wypal na plytce... i po sprawie... tzn. u mnie zadzialalo
pozdro

ps - na cdrinfo.pl jest chyba napisane, w ktoryms artykule jak przegrywac, no nie?
Smartek jest offline  
Stary 05.05.2003, 15:11   #3
quentin
Nowy na forum

Cytat:
Smartek napisa***322;(a)
Zgraj wszystkie utorki za pomoca programu Exact Audio Copy na dysk..., a nastepnie np. w nero wypal na plytce... i po sprawie... tzn. u mnie zadzialalo
pozdro

ps - na cdrinfo.pl jest chyba napisane, w ktoryms artykule jak przegrywac, no nie?
Tylko, że wszystkie programy nie widzą tych utworów! Napisałem, że wielkość jest określona jako 0 i nie pomoże ani Exact Audio Copy ani CD Extractor. Na jakiej nagrywarce to robiłeś? Pewnie na samsungu albo nowym liteonie. Co więcej CloneXXL w ogóle nie potrafi rozpoznać płytki!
quentin jest offline  
Stary 05.05.2003, 16:01   #4
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Może twoje napędy nie obsługują Key2audio To także zależy od napędu!

UPDATE:
Twój napęd nie obsługuje zabezpieczenia Key2audio! Zobacz

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl

Ostatnio zmieniany przez kizio : 05.05.2003 o godz. 16:04
kizio jest offline  
Stary 05.05.2003, 16:07   #5
quentin
Nowy na forum

Smile

Cytat:
kizio napisa***322;(a)
Może twoje napędy nie obsługują Key2audio To także zależy od napędu!

UPDATE:
Twój napęd nie obsługuje zabezpieczenia Key2audio! Zobacz
Oczywiście, że nie obsługują key2audio. Mimo to podobno można przegrać taką płytę korzystając z jakiegoś trybu RAW. Chcę ją tylko przegrać, a nie wyciągać utwory. pz.
quentin jest offline  
Stary 05.05.2003, 20:21   #6
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: key 2 audio

Cytat:
quentin napisa***322;(a)
Witam wszystkich! Proszę o pomoc w przegraniu płytki zabezpieczonej najprawdopodobniej key2audio. Mam dvd i nagrywarkę lg 48/24/48 (Win 98SE), oba urządzenia widzą tylko tytuły utworów, błędnie odczytują wielkość jako 0. Wiem, że te napędy ni mogą odczytać tej płyty, żeby np. posłuchać tych utworów. Podobno można jednak bez problemu skopiować taką płytę ustawiając odpowiednie opcie w clone cd lub alcoholu. Gdzieś przeczytałem, że potrzebne są najnowsze sterowniki API(ACPI?) czy coś takiego (może przekręciłem). Byłbym wdzięczny za wyjaśnienie i kilka słów skąd wziąć te sterowniki (jeżeli są rzeczywiście potrzebne). Płytkę chcę tylko przegrać do słuchania (tak żeby działała na stacjonarnych i samochodowych odtwarzaczach CD). Z góry dziękuję za pomoc.
Chodzi Ci chyba o sterownik Aspi. Wpisz to hasło w wyszukiwarce na forum i stronie głównej Cdrinfo to na pewno coś znajdziesz.
Zainstaluj najnowsze Aspi, a jak będą problemy to Force Aspi.
LG nie zrobisz kopii 1:1 płyty zabezpieczonej Key2audio. Jedyne wyjście to zgranie ścieżek np. Eac***8217; iem, jak Ci radził Smartek i nagranie za pomocą Nero. Gdybyś nie znalazł Aspi daj znać na priva to Ci podeślę.
Pozdr.
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline  
Stary 06.05.2003, 09:15   #7
quentin
Nowy na forum

Re: Re: key 2 audio

Cytat:
madmax2 napisa***322;(a)
Chodzi Ci chyba o sterownik Aspi. Wpisz to hasło w wyszukiwarce na forum i stronie głównej Cdrinfo to na pewno coś znajdziesz.
Zainstaluj najnowsze Aspi, a jak będą problemy to Force Aspi.
LG nie zrobisz kopii 1:1 płyty zabezpieczonej Key2audio. Jedyne wyjście to zgranie ścieżek np. Eac***8217; iem, jak Ci radził Smartek i nagranie za pomocą Nero. Gdybyś nie znalazł Aspi daj znać na priva to Ci podeślę.
Pozdr.
Bardzo dziękuję wszystkim. Rzeczywiście EAC "widzi" wszystko ok., więc nie będzie problemów ze zgraniem/przegraniem. Jesze wielkie dzięki. Co do EAC, to chyba freeware? Sony musiało być nieźle wk.....ne, że tak łatwo można obejść ich bardzo drogie zabezpieczenie. Czytałem też w jakiejś niekomputerowej gazecie, że można zamazać mazakiem jakąś ścieżkę na płycie i płytka jest widziana przez pc-ta normalnie na każdym napędzie. Czy ktoś może to potwierdzić? Pozdrawiam.
quentin jest offline  
Stary 06.05.2003, 10:40   #8
Beerra
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.02.2003
Beerra zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Smile Pisakiem

Pierwsza wyróżniająca się ścieżka od zewnątrz (ok 1 cm od krawędzi) podobno wystarczy zrobić kreskę przecinającą ścieżkę, ale nie gwarantuje, sam nie próbowałem
Beerra jest offline  
Stary 06.05.2003, 19:26   #9
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Temat z pisakiem był jakiś czas temu wałkowany na forum. Poszukajcie dobrze to coś się znajdzie. O ile pamiętam do postu było nawet dołączone zdjęcie z instrukcją. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce Key2audio i będzie oki.
Pozdr.
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: