Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.01.2003, 17:44   #1
Apaczek
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.12.2002
Apaczek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LiteOn LTR-52246S, czy to naprawdę taka dobra nagrywarka?

Witam wszystkich odwiedzających forum.

Mam mały problem i co za tym idzie, zaczynam wątpić iż nagrywarki firmy LiteOn są naprawdę takie dobre.
Posiadam dwie nagrywarki. Jedna to Plextor PX-W2410A (Bios 1.04), a druga to LiteOn LTR-52246S (Bios 6S07).
Problem sprowadza się do zabezpieczenie SafeDisc. Otóż ściągnąłem z sieci gre: Prisoner Of War (Wersja CloneCD),
zabezpieczenie: SafeDisc 2.8. Nagrałem tą grę w CloneCD 4.2.0.2 na Liteonie i oczywiście nie działała, ale potem nagałem w Alcoholu 1.4.0 Build 103 z EFM i gra zadziałała.
Skasowałem obraz płyty i za kilka dni potrzebowałem tą grę nagrać jeszcze raz.
Mój problem sprowadza się do tego, że nagrywarka LiteOn LTR-52246S nie robi mi dobrze obrazu płyt zabezpieczonych SafeDisc, w których występują błędne sektory. Plextor robi to bezproblemowo.
Używałem CloneCD i Alcohola. Iso robiłem korzystając z działu o zebezpieczeniu, korzystałem z programu Profiler 1.1PL oraz z profili jakie są w programie alcohol, z tym tylko że zmieniłem w nim opcje odczytu danych do prędkości 4x.
Zrobione iso na LiteOn'ie, nie działało w żadnym programie emulującym, a co za tym idzie nagrana płyta również nie działała. Natomiast jak zrobiłem iso na plextorze z takimi samymi parametrami to bezproblemowo działała w emulatorach i nagrana płyta później działała.
Nasuwa się pytanie dlaczego tak się dziaje.
Dlaczego LiteOn nie robi dobrze odczytu płyty. Czytałem różne recenzje w sieci za nim kupiłem tego LiteOn'a, wszyscy go chwalili, że jest taki dobry i tak dalej, że łamie wszystkie zabezieczenia, ale po co komu taka nagrywarka jak obraz robi źle. Owszem nagrywa wszystkie zabezpieczenia bezproblemowo, ale jak ma zrobić z zabezpieczonej płyty obraz to już ma problem.
Bardzo chciałbym poznać odpowiedź.
Jeśli może mi ktoś pomoć to będę wdzięczny.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam. Papa
Apaczek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.01.2003, 07:48   #2
pirat
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.08.2002
pirat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: LiteOn LTR-52246S, czy to naprawdę taka dobra nagrywarka?

Cytat:
Apaczek napisa***322;(a)
Witam wszystkich odwiedzających forum.

Mam mały problem i co za tym idzie, zaczynam wątpić iż nagrywarki firmy LiteOn są naprawdę takie dobre.
Posiadam dwie nagrywarki. Jedna to Plextor PX-W2410A (Bios 1.04), a druga to LiteOn LTR-52246S (Bios 6S07).
Problem sprowadza się do zabezpieczenie SafeDisc. Otóż ściągnąłem z sieci gre: Prisoner Of War (Wersja CloneCD),
zabezpieczenie: SafeDisc 2.8. Nagrałem tą grę w CloneCD 4.2.0.2 na Liteonie i oczywiście nie działała, ale potem nagałem w Alcoholu 1.4.0 Build 103 z EFM i gra zadziałała.
Skasowałem obraz płyty i za kilka dni potrzebowałem tą grę nagrać jeszcze raz.
Mój problem sprowadza się do tego, że nagrywarka LiteOn LTR-52246S nie robi mi dobrze obrazu płyt zabezpieczonych SafeDisc, w których występują błędne sektory. Plextor robi to bezproblemowo.
Używałem CloneCD i Alcohola. Iso robiłem korzystając z działu o zebezpieczeniu, korzystałem z programu Profiler 1.1PL oraz z profili jakie są w programie alcohol, z tym tylko że zmieniłem w nim opcje odczytu danych do prędkości 4x.
Zrobione iso na LiteOn'ie, nie działało w żadnym programie emulującym, a co za tym idzie nagrana płyta również nie działała. Natomiast jak zrobiłem iso na plextorze z takimi samymi parametrami to bezproblemowo działała w emulatorach i nagrana płyta później działała.
Nasuwa się pytanie dlaczego tak się dziaje.
Dlaczego LiteOn nie robi dobrze odczytu płyty. Czytałem różne recenzje w sieci za nim kupiłem tego LiteOn'a, wszyscy go chwalili, że jest taki dobry i tak dalej, że łamie wszystkie zabezieczenia, ale po co komu taka nagrywarka jak obraz robi źle. Owszem nagrywa wszystkie zabezpieczenia bezproblemowo, ale jak ma zrobić z zabezpieczonej płyty obraz to już ma problem.
Bardzo chciałbym poznać odpowiedź.
Jeśli może mi ktoś pomoć to będę wdzięczny.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam. Papa
Musze się z tobą zgodzić chociaż dysponije wypalara (ltr40-125S)
Bledne sektory sa dla litka jakby nie do skopiowania... ostatnio sie o tym przekonalem...
Ale DVD liteona dobrze se z tym radzi ... LTD-165H
Jak narazie to nie udalo mi sie przegrac poprawnie plytki CZYTAJAC z nagrywarki

...o so chodzi...
pirat jest offline  
Stary 21.01.2003, 08:46   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Te bledne sektory po korekcji EFM na kopii gry juz nie tymi samymi badsektorami co na oryginale i musisz pokombinowac z ustawieniami opcji odczytu i zapisu. Kazda z twoich nagrywarek ma inne mozliwosci korekcji bledow i standardowe ustawienia jak widac odpowiadaja plextorowi. Tak juz bywa ze z dobrze przegrana gra trzeba sie niekiedy wiecej nagimnastykowac niz z oryginalem.

Twoje uprawnienia: