Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.03.2005, 20:31   #1
JahMar
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.03.2005
JahMar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nwn:hotu z obrazu

Temat był wałkowany wielokrotnie jednak w żaden sposób nie mogłem znaleźć sposobu na to. Chodzi o to, że mam obraz płyty Neverwinter Nights: Hordes of the Underdark PL w pliku *.iso i chcę go nagrać na płytę. Żaden konwencjonalny sposób ani te, które znalazłem na tym forum nie skutkują. Jeśli emuluję obraz w daemonie to wszystko jest cacy i płyta chodzi idealnie. Jednak za każdym razem, gdy nagram płytę to coś się wali przy instalacji dodatku. Do nagrywania używałem Alcohola. Może powinienem czegoś innego użyć? Jakieś sugestie?
JahMar jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.03.2005, 20:45   #2
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A czym to jest zabezpieczone?

Nagrywałeś w A120 z profilem "normal CD"? Bo jeżeli ISO i działające to może być tylko jakiś SafeDisc albo nie zabezpieczone.
downloads jest offline  
Stary 13.03.2005, 22:58   #3
wolf
No Guts, No Glory

Data rejestracji: 06.07.2002
wolf zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Obraz ISO nie trzyma informacji o zabezpieczeniu więc tego porawnie nie wypalisz jeżeli chcesz nagrać to na CD poszukaj NO CD Fix i umieść na płycie
wolf jest offline  
Stary 13.03.2005, 23:02   #4
downloads
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez wolf
Obraz ISO nie trzyma informacji o zabezpieczeniu więc tego porawnie nie wypalisz jeżeli chcesz nagrać to na CD poszukaj NO CD Fix i umieść na płycie
ISO zawiera informacje o błednych sektorach i dlatego właściwie zrobiony nadaje się jako nosnik SafeDisca.
downloads jest offline  
Stary 13.03.2005, 23:11   #5
wolf
No Guts, No Glory

Cytat:
Napisany przez downloads
ISO zawiera informacje o błednych sektorach i dlatego właściwie zrobiony nadaje się jako nosnik SafeDisca.
ta a kaktus na szczoteczkę do zebów kto Ci to powiedział ? gdzie to wyczytałeś ? jedynie takie obrazy jak Alcohola (MDS), BlindWrite (B5T), CloneCD(CCD) zawierają informację o zabezpieczeniach a nie ISO !!!!!
wolf jest offline  
Stary 13.03.2005, 23:18   #6
downloads
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez wolf
ta a kaktus na szczoteczkę do zebów kto Ci to powiedział ? gdzie to wyczytałeś ? jedynie takie obrazy jak Alcohola (MDS), BlindWrite (B5T), CloneCD(CCD) zawierają informację o zabezpieczeniach a nie ISO !!!!!
Poczytałbyś sobie zamiast popisywać sie mową ezopową.
Masz tu przyklejony na forum A 120 przez członka ekipy.
http://forum.alcohol-soft.com/index.php?showtopic=16689

Wynika z niego, że iso nadaje sie do przechowywania info o RingProtech, RingProtech+, SafeDisc i SafeDisc 2/3 jezeli chodzi o zabezpieczenia komputerowe.
Obraz ISO ZAWIERA info o uszkodzonych sektorach i to wystarczy!
downloads jest offline  
Stary 14.03.2005, 14:19   #7
KaPi
Zaprenumerowany

Data rejestracji: 16.09.2003
KaPi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez wolf
Jedynie takie obrazy jak Alcohola (MDS), BlindWrite (B5T), CloneCD(CCD) zawierają informację o zabezpieczeniach a nie ISO !!!!
Już teraz wiem, dlaczego UltraISO komunikował mi coś, gdy chciałem przekonwertować w nim obraz .mds na .iso
A co z obrazami .bin/.cue? Też nie trzymają odpowiednich informacji. A tak w ogóle to już dawno chciałem się spytać, który obraz jest najlepszy do robienia kopii - czy .mds, czy .ccd czy może jakiś inny? Najbardziej uniwersalny jest jak wiadomo .iso, ale skoro nie trzyma niektórych informacji... Znowu obrazy z innych programów, nie zawsze dają się nagrać w innych - tu najlepiej wypada Alcohol 120%, który nagrywa nawet obrazy swojego konkurenta, czyli CloneCD...
KaPi jest offline  
Stary 14.03.2005, 17:37   #8
if22
:}

Data rejestracji: 18.04.2003
if22 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez KaPi
Już teraz wiem, dlaczego UltraISO komunikował mi coś, gdy chciałem przekonwertować w nim obraz .mds na .iso
A co z obrazami .bin/.cue? Też nie trzymają odpowiednich informacji. A tak w ogóle to już dawno chciałem się spytać, który obraz jest najlepszy do robienia kopii - czy .mds, czy .ccd czy może jakiś inny? Najbardziej uniwersalny jest jak wiadomo .iso, ale skoro nie trzyma niektórych informacji... Znowu obrazy z innych programów, nie zawsze dają się nagrać w innych - tu najlepiej wypada Alcohol 120%, który nagrywa nawet obrazy swojego konkurenta, czyli CloneCD...
Odpowiedź znajedziesz tutaj:

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=25429

http://forum.alcohol-soft.com/index.php?showtopic=16689

Ostatnio zmieniany przez if22 : 14.03.2005 o godz. 17:40
if22 jest offline  
Stary 13.03.2005, 23:23   #9
wolf
No Guts, No Glory

dla ciebie tak to wytłumacz dlaczego JahMar nie może nagrać płyty ?

na drugi raz pocztaj http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=25429

Ostatnio zmieniany przez wolf : 13.03.2005 o godz. 23:27
wolf jest offline  
Stary 13.03.2005, 23:34   #10
downloads
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez wolf
dla ciebie tak to wytłumacz dlaczego JahMar nie może nagrać płyty ?
No już wiem. Bo ta gierka jest zabezpieczona SecuROMem 4.8 albo 5.0.
EDIT: Badź precyzyjny. Wątek jest troche przydługi a na początku nic nowego nie widziałem.
==>JahMar

Zrób tak. Zamontuj to ISO w wirtualu i zrób z niego obraz Alcoholem ze zwykłym profilem (chodzi tylko o format MDF lub BIN jeżeli wolisz)

Potem sprawdź A-ray scannerem jakie to dokladnie zabzepieczenie- który SecuROM i sciagnij sobie odpowiedni plik BWA z tąd http://www.makeabackup.com/database-N.html

W opcjach A-Ray'a wybierz TwinCreatora i jako obraz wybierz ten MDF który stworzyłeś a jako opis struktury sciągniete BWA.

Stwórz patchowany obraz i nagraj powoli Alcoholem z profilem SecuROM*NEW
Sprawdx czy działa tylko jezeli to bedzie SecuROM 5 to najpierw wyłącz napęd wirtualny w A 120.

Przetestuj to najpierw na CDRW bo niektóre napędy nie czytają TwinPeakowanych płyt a poza tym na tej stronie są BWA do angielskich wersji i nie bardzo wiadomo czy polskie miały taką samą strukturę.

Jeżeli nie to musisz szukac polskiego albo samemu zrobić, ale wtedy lepiej zrobić obraz A 120 i decysować czy wolisz emulacje czy TwinPeaka.

Ostatnio zmieniany przez downloads : 13.03.2005 o godz. 23:37
downloads jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: